ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У ВМС ЗС України проведено оперативні збори з командирами підрозділів та представниками інших видів ЗС та силових відомств України

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 29 Травня 2021, 13:53

Протягом трьох днів у Військово-Морських Силах ЗС України було проведено оперативні збори з офіцерами Командування ВМС ЗС України та командирами військових частин українських ВМС. Окрім того, в заході взяли участь представники Міністерства Оборони України, Генерального штабу Збройних Сил України, інших видів Збройних Сил та силових відомств України. Подібні заходи є формою індивідуальної підготовки особового складу, яка впроваджена в органах військового управління та військових частинах з метою поглиблення та закріплення теоретичних знань, вивчення вимог керівних документів, вдосконалення практичних умінь і навичок військовослужбовців. Про це повідомляє служба зв’язків з громадськістю Командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Очолив збори командувач Військово-Морських Сил ЗС України контр-адмірал Олексій Неїжпапа. У своєму зверненні до присутніх керівник національного флоту окреслив перспективну модель розбудови сучасного українського флоту, описав короткострокову та середньострокову перспективу розвитку ВМС, зорієнтував учасників щодо розвитку інфраструктури. Очільник українських ВМС розповів, яким чином і в подальшому національний флот буде виконувати покладені на нього функції щодо забезпечення безпеки цивільного судноплавства, берегів та акваторії Азово-Чорноморського регіону.

– Обізнаність на морі – це головна ознака, завдяки якій ми можемо планувати подальше застосування ВМС. Розвиток надводних сил включатиме в себе три основних пріоритети: набуття ударних, протимінних та патрульних спроможностей, – зазначив командувач Військово-Морських Сил ЗС України контр-адмірал Олексій Неїжпапа.

Окрім того, керівник національного флоту звернув увагу аудиторії на подальший розвиток безпілотної авіації, підвищення мобільності та амфібійних спроможностей морської піхоти.

В ході зборів було проведено близько трьох десятків заходів, серед яких тематичні доповіді, круглі столи, інструкторсько-методичні заняття та тестування. Заняття проводилася у різноманітних локаціях, в залежності від тематики та потреби у матеріально-технічній базі. Серед іншого обговорено форми та способи застосування БПАК «Bayraktar», з урахуванням досвіду нещодавніх конфліктів, та БРК «Нептун» у разі можливого застосування комплексів з метою вогневого ураження противника.

За результатом проведення заходу було досягнуто формування єдиних поглядів щодо нових форм та способів застосування сил (військ) з урахуванням отримання на озброєння Військово-Морських Сил Збройних Сил України нових зразків озброєння. Особовому складу було доведено функції та завдання структурних підрозділів органів військового управління ВМС у складі нових організаційно-штатних структур під час підготовки та ведення операцій. Вдосконалено практичні вміння щодо виконання функціональних обов’язків під час підготовки та ведення бойових дій.

На закінчення, командувач ВМС ЗС України контр-адмірал Олексій Неїжпапа подякував учасникам за злагоджену і продуктивну роботу та постави завдання щодо подальшого розширення заходів підготовки та застосування сил та засобів українських ВМС.

Читайте нас в Telegram
США негайно почнуть передавати Україні зброю після рішення Конгресу

США негайно почнуть передавати Україні зброю після рішення Конгресу

США негайно почнуть доправляти військову допомогу Україні, щойно Конгрес США ухвалить рішення про її фінансування.

У Британії стартувало серійне виробництво танків Challenger 3

У Британії стартувало серійне виробництво танків Challenger 3

У Великій Британії у місті Телфорд розпочалося будівництво бойового танка четвертого покоління Challenger 3 на бронетанковому підприємстві RBSL.

Антикорупційні активісти та медіа можуть допомогти виявити порушення в діяльності Міноборони — Юрій Джигир

Антикорупційні активісти та медіа можуть допомогти виявити порушення в діяльності Міноборони — Юрій Джигир

Заступник Міністра оборони України Юрій Джигир розповів про роботу Департаменту внутрішнього аудиту Міністерства оборони.

На Буковині військовослужбовець ТЦК змушений був стріляти, щоб зупинити нападників

На Буковині військовослужбовець ТЦК змушений був стріляти, щоб зупинити нападників

Під час здійснення заходів оповіщення на військовослужбовця Вижницького районного ТЦК та СП було скоєно напад групою цивільних осіб.

Сухопутні війська збили розвідувальний БПЛА

Сухопутні війська збили розвідувальний БПЛА

Бійці зенітного ракетного полку імені генерал-хорунжого Юрія Тютюника знищили ворожий розвідувальний БПЛА оперативного рівня.

Міноборони активізує залучення вітчизняного бізнесу до постачання ЗСУ

Міноборони активізує залучення вітчизняного бізнесу до постачання ЗСУ

«Агенція оборонних закупівель» Міністерства оборони України уклала низку державних договорів на закупівлю озброєння та інших товарів оборонного призначення.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій (кат. С, СЕ), військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Азов, 12-та бригада спеціального призначення НГУ

служба в Збройних Силах України

від 20100 до 125000 грн

Лозова, Харківська область

Запрошуємо у військові навчальні заклади ЗСУ

від 3000 до 3500 грн

Сосниця, Чернігівська область

Зв’язківець

від 20000 до 120000 грн

Херсон

126 ОБр Сил ТрО

Лікар медичного пункту

від 21000 до 21000 грн

Київ

168 окремий батальйон 120 ОБр Cил ТрО

Стрілець у Київ

від 21000 до 21000 грн

Київ

168 окремий батальйон 120 ОБр Cил ТрО