ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Як приготувати рибу на… салі: ексклюзивний рецепт військового кухаря

Лайфхак
Прочитаєте за: 3 хв. 26 Травня 2021, 10:02

Солдат Андрій, який виконує обов’язки позаштатного кухаря в одному з підрозділів мотопіхотної бригади, навіть і сумніву не має, що переміг би конкурентів у одному з найпопулярніших кулінарних телешоу.

– Взагалі то я водій за спеціальністю, але після контузії раптово відкрився талант куховарити, ‒ розповідає він. – На ранок готую все, що з вечора хлопці забажають: супи, м’ясо, гарніри. Навіть випічку та піцу. Готую з того, що отримуємо зі складів. Розкладка продуктів це дозволяє. Товариші їдять із задоволенням. Зауважте, що роблю і такі страви, щоб хлопцям із алергією на певні види продуктів не зашкодити!

Сам чоловік родом із Донецька. У 2014-му, коли проросійські бандити сильно побили його сина, він вивіз родину з міста. І пішов воювати з окупантами в один із добровольчих батальйонів. Там і зазнав вибухової травми, після якої довелося на кілька років забути про військову службу. До війська на контрактній основі повернувся лише взимку цього року. Каже, що знову почувається на потрібному місці. І намагається тішити побратимів смаколиками. Один зі своїх улюблених рецептів він люб’язно переповів для наших читачів.

Зі слів Андрія, ці продукти, що на перший погляд майже не поєднані, дуже чудово гармонують поміж собою.

Отже, інгредієнти та рецепт

Для приготування страви на дві персони знадобляться такі продукти: сало з м’ясними прожилками – 100 грамів; цибуля – 2 штуки; часник – 1 зубчик; червоний солодкий перець – 0,5 кг; жовтий солодкий перець – 250 грамів; томати консервовані – 1 банка, або свіжі – 0,5 кг. Оливкова олія, сіль, перець, зелень. Філе морської риби – 4 штуки.

Сало нарізати кубиками, цибулю – кільцями, а часник порубати. Перець нарізати смужками. Томати (якщо консервовані) відокремити від розсолу та подрібнити. Оливкову олію розігріти на пательні й підсмажити на ній кубики сала. Додати цибулю і протушкувати. Перемішати з часником, солодким перцем та протушкувати ще трошки. Додати в суміш томати. Приправити  страву сіллю, перцем та молотим червоним перцем. Накрити овочі кришкою й тушкувати ще 10 хвилин. Рибу приправити перцем та сіллю і викласти зверху на овочі. Доводити страву до готовності упродовж 10 хвилин. На стіл подавати, посипавши зверху свіжою зеленню.

⚠ Нагадаємо, що АрміяInform проводить ревізію на армійській кухні:

Якщо ви чимось не задоволені (або задоволені, впевнені і такі будуть) надсилайте впродовж 2-3 днів фото своїх сніданків, обідів та вечерь. Побачимо, де насправді є проблеми на солдатській кухні. Наші журналісти завітають до вашої військової частини з цими фото. Ми знаємо як вплинути на ситуацію.

Чекаємо на ваші фотолисти за адресою: insider@armyinform.com.ua. Вказуйте лише номер вашої частини. Анонімність, конфіденційність гарантуємо.

Відео: Ярослав П’ясецький (Військове телебачення України)

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Сили оборони на сході утилізували 746 окупантів, 8 танків та майже 500 БПЛА

Сили оборони на сході утилізували 746 окупантів, 8 танків та майже 500 БПЛА

Протягом доби на східному напрямку російська армія втратила 746 осіб, 8 танків, 20 ББМ та 472 БПЛА.

На півдні ворог активно застосовує дрони проти мирного населення

На півдні ворог активно застосовує дрони проти мирного населення

росіяни застосували 117 FPV-дронів, 4 ударних БПЛА типу «Ланцет», скинув з БПЛА різних модифікацій 242 осколкові боєприпаси проти мирного населення прифронтових територій Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей.

У Силах оборони пояснили, чому росіяни рідко ризикують з КАБами на Херсонщині

У Силах оборони пояснили, чому росіяни рідко ризикують з КАБами на Херсонщині

Речниця Сил оборони півдня полковник Наталія Гуменюк прокоментувала ситуацію із запуском російських керованих авіабомб у Херсонській області.

В Україні майже 37 тисяч осіб вважаються безвісти зниклими за особливих обставин

В Україні майже 37 тисяч осіб вважаються безвісти зниклими за особливих обставин

Майже 37 тисяч осіб вважаються зниклими безвісти за особливих обставин через збройну агресію росії проти України. Серед них діти, цивільні та військові.

Єгері знищили танк та БМП ворога

Єгері знищили танк та БМП ворога

росіяни спробували атакувати позиції 71-ї окремої єгерської бригади, але були покарані.

В Україні створено Корпус демінерів

В Україні створено Корпус демінерів

На сьогодні до Корпусу демінерів долучились підрозділи Міністерства оборони та Збройних Сил України, які виконуватимуть завдання на деокупованих територіях.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Командир протитанкового взводу, офіцер

від 55000 до 125000 грн

Ужгород

68 окрема єгерська бригада імені Олекси Довбуша

Укладач парашутів, військовослужбовець

від 23000 до 28000 грн

Васильків

Військова частина А1789

Майстер-акумуляторник відділення ремонту та зарядки акумуляторних батарей

від 25000 до 40000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Кухар

від 20000 до 20000 грн

Житомир

199 навчальний центр ДШВ ЗСУ

Старший оператор-дешифрувальник

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Юрисконсульт

від 25000 до 30000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130