ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Ти український захисник? – користуйся додатком «Джура»!

Важливо Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 26 Травня 2021, 10:50

«Діджиталізація», «Держава у смартфоні», «Онлайн конференція», «Дистанційка» звичні нам терміни щоденного буття. Усі ми нині активно використовуємо свої смартфони у службових і особистих цілях. Оберніться навколо будь-де ‒ транспорт, вулиця, парк, супермаркет, кафе ‒ і ви побачите, що більшість пасажирів, перехожих, покупців чи пацієнтів у черзі до лікаря розмовляють, слухають музику, грають, скролять, зрештою, працюють у смартфонах.

Чим гірші військовослужбовці? А нічим! Усі ‒ від школяра до призовника, ліцеїста, солдата, курсанта й до генерала ‒ теж активно юзають мобільні гаджети за першої-ліпшої можливості. Водночас регламентувати їхню діяльність у мережі практично неможливо.

Учорашній призовник, аби сповістити рідних або друзів, що поїв і в шапці, де стоїть у наряді, що робить, куди їде, бере не ручку і аркуш паперу, а смартфон.

Використовуєш ворожі застосунки, вважай – зрадник!

Це добре відомо і в Кремлі. Неважко уявити, яку загрозу несуть «зручні» російські мобільні додатки для збору інформації та ворожої пропаганди, які деколи використовують українські строковики. Приміром, Play Маркет пропонує користувачам – «Счетчик ДМБ», «ДМБ таймер», «Дембель неизбежен», «Таймер дембеля», «ДМБ дневник» тощо.

Усі вони мають широку функціональність і дозволяють завантажувати фото, знайомитись, спілкуватись у чатах. Для забезпечення такої функціональності програми вимагають доступу до внутрішніх файлів телефона, прізвище користувача при реєстрації, місто, номер військової частини й навіть запросити друзів.

Така необачність призводить до відстежування російськими спецслужбами геолокацій користувачів подібних застосунків, видачі передислокації частин і підрозділів, позицій у районі проведення ООС тощо.

Крім того, ворожі застосунки негативно впливають на підсвідомість наших військових, подаючи яскраві картинки з російською військовою символікою, традиціями, пропагандистами, історичними наративами.

Аби не стати чужим серед своїх ‒ завантаж «ДЖУРУ»

Мобільний додаток «Джура» – безпечна українська альтернатива російським шпигунським програмам. Його розробили й створили Львівський волонтер Володимир Пасіка й ветеран російсько-української війни Лук’ян Турецький.

Цей застосунок доступний для Android та iOS. Наразі його загальна аудиторія перевищила 50 тис. активних користувачів, серед яких –  військовослужбовці, ветерани, волонтери, люди, небайдужі до війська.

Хочеш знати, скільки лишилось до «дембеля», спілкуватися в чаті з побратимами або як правильно написати рапорт на додаткові соціальні гарантії й пільги – встановлюй додаток «Джура»!

За допомогою додатку «Джура» український солдат, так само як і з російськими «ДМБ таймер» та «ДМБ дневник», може слідкувати, скільки залишилося йому до так званого «дембеля».

Крім того, автори додатку зробили можливим слухання військового радіо «Армія FM», доповнили його великою кількістю важливих для наших воїнів довідників – статутів, рапортів, інформацій з тактичної медицини, соцзахисту, правил носіння військової форми, наказів. У «Джурі» є розділ новин – державні й відомчі військові сайти працюють за RSS, започаткований та активно функціонує загальновійськовий чат, сформовано базу пам’ятних дат з історії України.

«Джура» – надзвичайно простий і зручний у користуванні, адже документи побудовані в ньому у вигляді візуалізацій. Наприклад, у розділі, де міститься наказ Міністра оборони № 606 «Про затвердження Правил носіння військової форми одягу та знаків розрізнення військовослужбовцями Збройних Сил України та ліцеїстами військових ліцеїв», користувач може побачити нарукавні емблеми, берети й інші знаки розрізнення, що відповідають видам та родам військ.

Ще один розділ – «Соціальний захист військовослужбовців». Тут зібрані нормативні документи, що регламентують право на грошову допомогу, порядок отримання посвідчення УБД, пільги військовослужбовцям тощо.

Суттєва перевага «Джури» – навчальні онлайн-курси з кібербезпеки. Військові, які користуються додатком, отримують на поштові скриньки посилання на безкоштовний курс, а після його успішного проходження отримують електронний сертифікат.

Серед останніх оновлень довідника мобільної аплікації «Джура» – топографія та умовні тактичні знаки НАТО APP-6.

Скріншоти з відкритих джерел

Позаштатний кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На фронті за добу 79 боєзіткнень, третина з яких на Авдіївському напрямку

На фронті за добу 79 боєзіткнень, третина з яких на Авдіївському напрямку

Протягом доби зафіксовано 79 бойових зіткнень. Загалом, ворог завдав 25 ракетних та 52 авіаційних удари, здійснив 42 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Над Одещиною збили чотири розвідувальні дрони росіян

Над Одещиною збили чотири розвідувальні дрони росіян

Сьогодні воїни ПВК «Південь» збили 4 російські розвідувальні БПЛА «Орлан-10».

Протягом дня ворог бив по Нікопольщині артилерією і дронами-камікадзе

Протягом дня ворог бив по Нікопольщині артилерією і дронами-камікадзе

Вранці противник здійснював скиди з БПЛА. Загалом за добу відбулося 20 атак.

Мільйон артснарядів потрібно нарешті доправити на передову — Президент на засіданні Україна-НАТО

Мільйон артснарядів потрібно нарешті доправити на передову — Президент на засіданні Україна-НАТО

Глава української держави заявив, що ми вже давно говоримо про мільйон артилерійських снарядів для України. За його словами, їх потрібно нарешті доправити на передову.

Ворог атакував Білопілля з артилерії: є загиблий та поранені

Ворог атакував Білопілля з артилерії: є загиблий та поранені

Сьогодні вдень ворог вкотре обстріляв центр міста Білопілля Сумської області з артилерії.

У ВМС ЗСУ розповіли, чого бояться російські морські ракетоносії

У ВМС ЗСУ розповіли, чого бояться російські морські ракетоносії

Речник Військово-Морських Сил Збройних Сил України капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук заявив, що за півроку є лише 2 підтверджених фактів застосування росіянами морських носіїв крилатих ракет.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Головний спеціаліст юридичного відділу

від 16000 до 16000 грн

Київ

Військова частина A2330

Охоронник у Службу безпеки України

від 43000 до 50000 грн

Київ

Служба безпеки України

Начальник майстеpні (з ремонту озбpоєння та техніки), військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Командир відділення РХБР, ВОС 187. РЕБ. Війська РЕБ.

від 19000 до 120000 грн

Коломия, Івано-Франківська область

Стаpший pозвідник-опеpатоp, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Головний сержант взводу

від 21000 до 51000 грн

Чернігів, Чернігівська область