ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Юлія Лапутіна вручила родинам загиблих добровольців із Сумщини ордени «За мужність» ІІІ ступеня

Армія і суспільство
Прочитаєте за: 3 хв. 20 Травня 2021, 12:32

Сьогодні, 20 травня, під час робочого візиту до Сумської області міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна разом з головою Сумської ОДА Василем Хомою вручила державні нагороди ордени «За мужність» ІІІ ступеня — батькам захисника Добровольчого українського корпусу «Правий сектор» Андрія Кривича та сестрі захиснику Добровольчого батальйону ОУН Михайла Сусла.

Про це інформує пресслужба відомства.

— Сьогодні для держави політика захисту ветеранів, наших героїв-захисників України є пріоритетом. Ми розуміємо всі загрози, які стоять перед нашими прикордонними регіонами, які територіально межують з країною-агресором. Багато людей, які свого часу пішли в добровольчі батальйони, відстоювали наші інтереси на Сході України, сьогодні проживають і у вашому регіоні, й готові в будь-який час знову стати на захист держави. Нинішня ветеранська політика в Україні спрямована на створення умов для розвитку ветерана в громадах як приклад мужності та взірець патріотизму й гідності, — зазначила Юлія Лапутіна.

Зі свого боку голова Сумської ОДА додав, що Сумщина — це патріотична область, де народилося багато воїнів, які захищали та продовжують захищати українські кордони на Сході нашої держави.

— На жаль, сьогодні ми вручаємо посмертно державні нагороди хлопцям, які добровільно стали на захист наших кордонів. Низький уклін рідним добровольців і безмежна вдячність за те, що виховали патріотів, гідних поваги. Пам’ять про захисників України житиме вічно в серцях людей. І нове покоління вчитиметься на подвигах наших сучасних українських героїв, — зазначив голова Сумської ОДА.

Василь Хома також нагадав, що ще під час Конотопської битви сумчани показали силу й міць майбутньої української держави, великий героїзм і патріотизм. А коли потрібно було захищати вже кордони незалежної України, були у перших рядах. Молоді хлопці й дівчата, які б могли стати відомими на весь світ поетами чи композиторами, але віддали свої життя за Україну. Пам’ятаймо про це.

Нагадаємо, як повідомляла АрміяInform, Президент України своїм Указом № 97/2021 від 12 березня 2021 року відзначив 67 добровольців державними нагородами, з яких 64 — посмертно, «за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народу».

Довідково.

Андрій Кривич — 19-річний воїн з м. Конотоп Сумської області. Студент навчально-наукового інституту педагогіки й психології Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка, захоплювався військовою історією, мріяв стати військовим психологом. Був представником організації «Права молодь», проходив різноманітні вишколи. Наприкінці 2017 року приєднався до ДУК «Правий сектор». У січні 2018 року перевівся на заочну форму навчання та поїхав на фронт. Під час своєї другої ротації був бійцем тактичної групи «Сапсан» ДУК «Правий сектор». 27 березня 2018 року дістав поранення в зоні бойових дій на Світлодарській дузі в смт Зайцеве Бахмутського району Донецької області. Нагороджений відзнакою «Народний Герой України» (посмертно).

Сусло Михайло народився 15 червня 1991 року у м. Конотоп Сумської області. Закінчив з відзнакою Конотопське професійно-технічне училище № 20, де здобув професію кухаря. Але батькам повідомив, що хоче бути військовим. До армії його не брали через зір, однак Михайло врешті-решт домігся свого 14 травня 2012 року був зарахований на військову службу в розвідроту окремої танкової бригади Чернігівщини.

З початком російської збройної агресії проти України з весни 2014 року часто бував в Одесі, де допомагав одеським патріотам захищати місто від проросійських найманців, чергував на блокпостах для перекриття можливостей завезення зброї з Придністров’я, займався волонтерством, навчав молодь у таборі як інструктор.

Член Конотопського осередку Національно-визвольного руху «Правий сектор». На фронт пішов добровольцем, воював у складі батальйонів «Айдар» та «Азов».

Розвідник, рядовий Добровольчого батальйону ОУН. Наприкінці січня 2015 року вирушив у зону АТО.

25 березня 2015 року поблизу селища Піски Ясинуватського району Донецької області в результаті ворожого обстрілу зазнав поранень, від яких помер у лікарні. Нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Читайте нас у Facebook
В Україні почали створювати Державний реєстр осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії рф

В Україні почали створювати Державний реєстр осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії рф

Верховна Рада прийняла у першому читанні закон, що започатковує створення системи обліку осіб, життя та здоровʼя яких зазнало шкоди внаслідок збройної агресії рф

Данія збільшить свою військову допомогу Україні майже на 590 млн євро

Данія збільшить свою військову допомогу Україні майже на 590 млн євро

Кабінет міністрів та більшість парламентських партій Данії домовилися про збільшення військової підтримки України на 4,4 млрд данських крон (близько 590 мільйонів євро) у 2024 році.

На Тисі зірвали заплив порушників кордону

На Тисі зірвали заплив порушників кордону

Шестеро чоловіків, частина з яких заплатили від шести до десяти тисяч доларів, зупинили на березі Тису, яку вони збиралися переплисти, щоб потрапити до Румунії.

Президент: Працюємо далі щодо контрактів на виробництво зброї та техніки в Україні

Президент: Працюємо далі щодо контрактів на виробництво зброї та техніки в Україні

Володимир Зеленський розповів про шляхи розвитку української оборонної промисловості.

На Сумщині влада спростовує чутки про наступ росіян

На Сумщині влада спростовує чутки про наступ росіян

Дані розвідки свідчать про те, що на сьогодні ворог не сформував на кордонах наступальне угруповання.

На Харківщині під суд пішов правоохоронець, який вимагав $100 тисяч з «колаборантів»

На Харківщині під суд пішов правоохоронець, який вимагав $100 тисяч з «колаборантів»

Завершено розслідування щодо посадовця одного з районних управлінь правоохоронного органу та його спільника — колишнього колегу, які намагались заробити на людях, що проходили по справі щодо колабораційної діяльності.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Старший майстер, Військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Інспектор прикордонної служби

до 20100 грн

Рівне

Державна прикордонна служба України

Водій кат. В, С, військовослужбовець

від 20000 до 125000 грн

Богодухів

209 батальйон Сил ТрО

Стpілець-зенітник, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Юрисконсульт

від 25000 до 30000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130

Військовослужбовець за контрактом

від 20100 до 120000 грн

Запоріжжя

Шевченківський РТЦК