ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Майже 70 % юнаків Харківщини, яких уже призвали на строкову, не старші за 19 років

Армія і суспільство Новини
Прочитаєте за: 4 хв. 19 Травня 2021, 16:58

Харківські територіальні центри комплектування та соціальної підтримки виконали половину завдань у межах призовної кампанії «Весна-2021».

— Упродовж півтора місяця ми відібрали й відправили до Збройних Сил України та інших військових формувань понад 600 юнаків Харківщини. Це 55 % від загальної кількості весняних новобранців, — каже військовий комісар Харківського ОТЦК та СП полковник Юрій Калгушкін. — Таким чином, наш східний регіон перетнув символічний «екватор» призовної роботи. Цей загальнодержавний захід триває в умовах адміністративно-територіальної реформи, коли змінюється і структура районних ТЦК та СП. Проте запевняю: це не впливає на результати всебічного вивчення новобранців.

Він додав, що його підлеглі добре навчилися працювати в умовах карантину й нині роблять усе потрібне для збереження здоров’я призовників.

— Чи не головною особливістю цього призову на Харківщині є те, що приблизно 70 % хлопців, яких ми вже направили служити, не досягнули 20-річного віку. Минулими роками ці показники були дещо меншими. Мотивація юнаків проста та зрозуміла. Так, більшість хочуть скоріше відслужити й далі будувати життя або ж планують спочатку перевірити власні сили на строковій, щоб пізніше підписати армійський контракт, — пояснив полковник Юрій Калгушкін.

Охоче включають до своїх команд 18-19-річних новобранців і представники військових частин, які приїздять до Харківського ОТЦК та СП працювати з потенційними солдатами.

— З власного досвіду знаю, що наймолодші призовники скоріше адаптуються у військових колективах, — вважає офіцер Навчального центру Державної спеціальної служби транспорту старший лейтенант Сергій Лавринеко. — Проте ми не ділимо хлопців за віковими чи іншими ознаками. Головне, щоб людина відповідала всім вимогам солдата-строковика.

Лише тиждень залишається до 20-го дня народження мешканця Люботина Ростислава Орди. Його він зустріне в частині військ зв’язку ЗС на Київщині.

— Я закінчив один з харківських коледжів за напрямком підготовки ІТ-фахівців. Та створювати комп’ютерні програми в затишному кабінеті не довелося, бо не зміг утриматися перед «ураганом» суворих правил бізнесу. Іноді працював на будівництві чи продавцем. Заробітки були нестабільними й невеликими. Згодом захотілося чогось нового й цікавого. Тому коли прийшла повістка до армії, вирішив не шукати тисячу причин, щоб не служити. За кілька місяців планую підписати контракт та носити погони аж до пенсії. Я з маленького містечка й пожити-послужити у столичному регіоні для мене дуже круто. Тож, як кажуть, з великим інтересом роблю перший крок до війська, — розповів призовник Ростислав Орда.

А торішній випускник середньої школи із Золочівського району Єгор Сисоєв про військову кар’єру поки не замислюється.

— Мені 18 років. Проте вже набув кілька суміжних професій у великій будівельній компанії. Заробіток мав достойний, встиг повірити у власні сили. До того ж мої родичі серйозно займаються фермерством і там теж потрібні мої руки. Тому в армії себе не бачу. Та й боягузом серед друзів, більшість з яких відслужили строкову, теж не хочу бути. Тому вирішив скоріше відслужити і для цього ще в березні, не повірите, сам прийшов до свого Золочівського РТЦК та СП. Зовсім не відкидаю варіант того, що в армії може сподобатися й вирішу продовжити службу після півтора року. Проте зараз, на старті дорослого життя, все ж мрію будувати хмарочоси і, можливо, й для армійців колись щось збудую, — поділився життєвими планами Єгор Сисоєв.

За словами полковника Юрія Калгушкіна, більшість юнаків традиційно просять направити їх до Десантно-штурмових військ, частин Морської піхоти чи в розвідувальні підрозділи.

— В усіх військових частинах приблизно однакові умови проходження строкової служби. Захист України вже сам собою є великою честю для справжнього чоловіка. Все це пояснюємо новобранцям і доводимо високі вимоги до кандидатів для служби в елітних частинах війська. На жаль, через постійне носіння кросівок, вживання вуличної їжі та, так би мовити, уникнення занять спортом не всі можуть носити емблеми воїна-десантника. Тому раджу молоді берегти здоров’я й частіше відвідувати стадіон, — підсумував військком Харківського ОТЦК та СП полковник Юрій Калгушкін.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На кордоні знищили спостережний комплекс росіян

На кордоні знищили спостережний комплекс росіян

На Харківському напрямку бійці повітряної розвідки Держприкордонслужби знайшли та знищили відеокамеру спостережного комплексу «Муром - М».

Суми внесли до переліку територій можливих бойових дій

Суми внесли до переліку територій можливих бойових дій

Великописарівська та Середино-Будська громади Сумщини тепер відносять до територій активних бойових дій.

Сьогодні дефіцит електроенергії в Україні не прогнозується

Сьогодні дефіцит електроенергії в Україні не прогнозується

На поточну добу залучення аварійної допомоги з-за кордону не планується, обмежень для побутових та промислових споживачів (крім Харківщини та Кривого Рогу) не буде.

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Верховний Суд підтвердив безпідставність та необґрунтованість позовних вимог комерційного товариства до Міноборони України про внесення змін до державного контракту в частині продовження строку поставки малого броньованого артилерійського катеру вартістю 209 млн грн.  

За добу внаслідок російських обстрілів 2 дітей загинуло і 2 поранено

За добу внаслідок російських обстрілів 2 дітей загинуло і 2 поранено

Всього внаслідок збройної агресії рф в Україні загинули 545 дітей.

Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Ракетний удар, який нанесено вчора по Одещині зруйнував місткості з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій – електрик – молодший спеціаліст, Водій

від 20000 до 50000 грн

Старокостянтинів, Хмельницька область

Робота/Військовослужбовець ЗСУ/Вінниця та Область/Без досвіду

від 20100 до 120000 грн

Михайлівці, Вінницька область

Головний сержант стрілецького взводу 155 об ТрО

від 23000 до 53000 грн

Степанівка, Сумська область

Водій в Збройні Сили України

від 20100 до 125000 грн

Охтирка, Сумська область

водій (служба в Збройних Силах України)

від 20100 до 123000 грн

Кам'янське, Дніпропетровська область

Інспектор прикордонної служби

від 21000 до 51000 грн

Суми

Державна прикордонна служба України