ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Прем’єр-міністр Республіки Естонія: «Безпека України — це безпека Європи»

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 18 Травня 2021, 21:50

Сьогодні, 18 травня, у рамках візиту в Україну Прем’єр-міністр Естонської Республіки пані Кая Каллас, Надзвичайний та Повноважний посол Естонської Республіки пан Каімо Кууск відвідали район проведення ООС.

Супроводжували гостей віцепрем’єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков, заступник командувача ООС генерал-майор Едуард Москальов та голова Луганської облдержадміністрації Сергій Гайдай.

Під час поїздки на Луганщину делегація Естонської Республіки ознайомилася з роботою та інфраструктурою КПВВ «Станиця Луганська», який планується модернізувати. Цей КПВВ — один­ із семи відкритих у районі проведення ООС,  що проводить повноцінний пропуск громадян.

Під час брифінгу Прем’єр-міністр Естонської Республіки пані Кая Каллас наголосила, що Естонія підтримує суверенітет та територіальну цілісність України в контексті тривалої збройної агресії РФ.

«Ми всі партнери і друзі України і маємо покласти край бойовим діям. Разом із міжнародними партнерами ми працювали для того, щоб зробити конкретні кроки і захистити Україну. Росія має знати ціну і наслідки своєї агресії. Сьогодні я присутня тут, щоб сказати: ми стоїмо поруч з вами. Сім років після початку агресії і стільки, скільки в цьому буде потреба, ми будемо допомагати. Безпека України — це безпека Європи. Я вражена, на якому рівні ви готові захищати своїх громадян і про них піклуватися», — зазначила Прем’єр-міністр Естонії.

«Кордони України визнані на міжнародному рівні, а це означає, що Луганськ — це Україна, Донецьк — Україна і Крим — це Україна!» — підкреслила вона.

Пані Кая Каллас поінформувала представників ЗМІ, що Естонія підтримує декілька проєктів, спрямованих на підвищення добробуту школярів і забезпечення рівних можливостей в сфері освіти на Донбасі. Це, зокрема, забезпечення інтернетом двох місцевих сіл і надання гуманітарної допомоги малозабезпеченим сім’ям. Крім того, повідомили, що естонська сторона надає фінансову допомогу для підтримки українських територій, що постраждали внаслідок збройної агресії РФ, та лісовому фонду, який торік зазнав великих пожеж.

Під час візиту на КПВВ «Станиця Луганська» Кая Каллас також повідомила про наміри Естонії допомогти у відновленні лісів Луганщини, знищених у торішніх пожежах, а саме профінансувати придбання близько 70 тисяч саджанців. З цього приводу делегація з повітря оглянула наслідки лісових пожеж на Луганщині.

Також іноземна делегація оглянула інфраструктуру КПВВ «Щастя».

Заступник командувача ООС генерал-майор Едуард Москальов під час брифінгу ознайомив делегацію Естонської Республіки з безпековою ситуацією в районі проведення операції Об’єднаних сил та наголосив: «ситуація на Сході залишається повністю контрольованою підрозділами Збройних Сил України і Об’єднані сили перебувають у готовності своєчасно й адекватно реагувати на загрози, що виникають».

Від імені командувача операції Об’єднаних сил генерал-майор Едуард Москальов вручив Прем’єр-міністру Естонської Республіки пані Каї Каллас пам’ятку із символікою операції ООС.

На завершення візиту на Луганщину і в знак солідарності з українським народом, а також задля відновлення лісового фонду, який зазнав великих пожеж, пані Каллас, Олексій Резніков та Сергій Гайдай висадили три саджанці ялівця.

Фото автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій стрілець господарчого відділення

від 21000 до 51000 грн

Запоріжжя, Запорізька область

Командир катера

від 22000 до 100000 грн

Київ

Військова частина А4269

Майстер ремонтного відділення бронетанкової техніки

від 25000 до 45000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Водій Кат С, військовослужбовець

Дніпро

93-тя окрема механізована бригада «Холодний Яр"

Водій категорії С

Запоріжжя

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Навідник

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ