ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

З району проведення ООС повернулися воїни механізованої бригади імені Володимира Мономаха

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 14 Травня 2021, 15:45

У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбулись урочистості з нагоди повернення окремої механізованої бригади імені князя Володимира Мономаха після успішного виконання бойового завдання в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Привітати військовослужбовців прибули Головний інспектор Міністерства оборони України адмірал  Ігор Воронченко, командувач підготовки Командування Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-лейтенант Олександр Павлюк, командувач військ оперативного командування «Схід» генерал-майор Олександр Нестеренко, представники Директорату інформаційної політики у сфері оборони та стратегічних комунікацій Міністерства оборони України та інші гості.

— Шановні панове офіцери, сержанти, солдати! Прийміть велику вдячність від керівного складу Міністерства оборони і Збройних Сил України за вашу бойову роботу, яку ви провели протягом 11 місяців у районі проведення операції Об’єднаних сил. Ці 11 місяців були важкі як для вас, так і всього українського народу. Особливо коли Російська Федерація не відійшла від шляху ескалації щодо територіальної цілісності нашої держави. І протягом останніх трьох місяців вдалася до кричущих фактів порушення міжнародного права. Вона зосередила біля кордонів України близько 110 тисяч особового складу. Але ми повинні нашу землю передати нашим синам і нащадкам:  вільну і незалежну, і визволити наші території, ті які зараз окуповані! І, повірте мені, цей день настане! Дякую за службу! — звернувся до особового складу бригади адмірал Ігор Воронченко.

Цього разу з району проведення операції Об’єднаних сил не повернулося троє військовослужбовців частини: молодші сержанти Іван Дедюх та Юрій Опришко, а також старший солдат Володимир Онопрієнко.  Їх та інших побратимів, які загинули, захищаючи рідну землю, присутні вшанували хвилиною мовчання та поклали квіти до тимчасової стели пам’яті загиблих.

— Ви зробили все, щоб основна територія України знала про війну лише з інформації по телевізору, щоб українці спали спокійно. Я впевнений, що разом ми переможемо ворога! — звернувся від командування Сухопутних військ ЗС України генерал-лейтенант Олександр Павлюк.

Як зазначив у своєму виступі командувач військ оперативного командування «Схід» генерал-майор Олександр Нестеренко, сьогодні вся Україна зустрічає військовослужбовців бригади і низько схиляє голови за те, що протягом 11 місяців вони стійко, проявляючи мужність, захищали територіальну цілісність нашої держави. Він ще раз подякував за мужність і героїзм, які проявив особовий склад бригади під час виконання поставлених завдань в районі ООС.

— Бойові побратими! Наша бригада народжена та загартована в боях! Як нащадки козацького роду ми твердою рукою тримаємо зброю та з непохитними серцями готові виконати всі поставлені завдання. Ми достойно виконали свій обов’язок і повернулися в визначений район. Щиро дякую кожному офіцеру, сержанту, солдату за його патріотизм, витримку, любов до нашої неньки-України. І хочу побажати всім міцного, непохитного козацького здоров’я. З Богом за Україну! — звернувся до підлеглих командир бригади імені Володимира Мономаха полковник Дмитро Тітенко.

Наказом Міністра оборони України, командувача Сухопутних військ,  командувача ОК «Схід» та командира частини багато військовослужбовців бригади були заохочені нагородами, грамотами та цінними подарунками.

Наразі для більшості  військовослужбовців передбачені відпустки. Після повернення з рідних домівок на особовий склад чекає відновлення боєздатності.

Відео Владислава Назаркевича

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

Сьогодні, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку невідомого безпілотного літального апарату по території навчального центру Запорізької атомної електростанції, що примикає до майданчика.

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

Суд виніс вирок жителю Полтави, який співпрацював з аналітичним порталом рф «Фонд стратегічної культури».

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва. Темою розмови було зміцнення ППО України сучасними системами та двостороння співпраця у сфері ОПК.

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

Військовослужбовці Збройних сил Естонської Республіки в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України у Великій Британії проводять заняття з навчання ведення позиційних бойових дій.

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Українська сторона провела переговори з чеською стороною щодо підготовки проєкту майбутньої безпекової угоди.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Зовнішній пілот, оператор БПЛА

від 20000 до 120000 грн

Київ

120 ОБр Сил ТрО

Начальник лазні

від 22000 до 22000 грн

Одеса

ВМС ЗС України

Механік-водій. Обери посаду зараз, не чекай поки тебе розподілять!

від 20000 до 120000 грн

Львів, Львівська область

військовослужбовець Номер обслуги гранатометного відділення

від 20000 до 120000 грн

Київ, Київська область

Лікар медичного пункту

від 21000 до 21000 грн

Київ

168 окремий батальйон 120 ОБр Cил ТрО

Бухгалтер фінансово-економічної служби військової частини

від 25000 до 25000 грн

Сарата

18 окремий батальйон 35 ОБрМП