ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У Раді Європи ухвалили документ, що має сприяти деокупації Криму

Новини світу та України
Прочитаєте за: 2 хв. 12 Травня 2021, 10:30

Комітет Міністрів Ради Європи ухвалив рішення щодо ситуації з правами людини в окупованому Криму.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ України.

«МЗС вітає ухвалення Комітетом міністрів Ради Європи 11 травня 2021 року ініційованого Україною рішення «Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь (Україна)», – йдеться у коментарі.

Як зазначили у дипломатичному відомстві, у документі засуджується окупація півострова РФ, що підриває норми міжнародного права й принципи Ради Європи, та констатується суттєве порушення державою-окупантом прав людини у Криму.

«Комітет міністрів Ради Європи вкотре підтвердив незмінність позиції стосовно підтримки незалежності й суверенітету нашої держави та закликав Російську Федерацію відновити територіальну цілісність України у її міжнародно визнаних кордонах. Ухвалення зазначеного рішення підтвердило, що питання Криму і надалі перебуватиме у центрі посиленої уваги Комітету міністрів – головного керівного органу цієї Організації», – підкреслили у Міністерстві закордонних справ.

Повідомляється, що у рішенні міститься заклик до РФ звільнити всіх незаконно утримуваних громадян України, а також зняти незаконну заборону на діяльність Меджлісу кримськотатарського народу.

У зовнішньо дипломатичному відомстві додали, що у рішенні міститься звернення до комісара Ради Європи з прав людини щодо здійснення на постійній основі моніторингу ситуації на окупованому півострові. Передбачено також представлення генеральним секретарем Ради Європи на розгляд Комітету міністрів, щонайменше раз на рік, доповідей щодо ситуації у Криму.

«У цьому контексті принциповою залишається позиція щодо надання Росією повного та безперешкодного доступу до території окупованого Криму правозахисним  механізмам Ради Європи для здійснення ними моніторингової діяльності відповідно до норм міжнародного права і поваги до суверенітету і територіальної цілісності нашої держави з належним урахуванням українського законодавства та статусу Криму як тимчасово окупованої території України», – зауважили в дипломатичному відомстві.

Українські дипломати наголошують, що це рішення стало вже другим комплексним документом Комітету міністрів РЄ, що присвячений виключно кримській проблематиці.

Як зазначають в МЗС, ухвалений документ посилює політику міжнародної спільноти щодо невизнання спроби  анексії Криму та сприятиме, зокрема, реалізації української ініціативи і створення Кримської платформи, а в перспективі – деокупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь.

«Україна вдячна країнам, які підтримали рішення, що стало суттєвим внеском Ради Європи у забезпечення демократичної безпеки та стабільності на Європейському континенті, а також  захист засадничих цінностей і принципів цієї Організації – захисту прав людини, демократії та верховенства права», – додали в МЗС.

Читайте нас в Telegram
Війська рф обстріляли Сумщину з артилерії, є поранені

Війська рф обстріляли Сумщину з артилерії, є поранені

Вдень 23 квітня окупанти, застосовуючи заборонені міжнародним правом методи ведення війни, з території російської федерації з артилерії обстріляли цивільну інфраструктуру Шалигінської громади Шосткинського району.

Генсек НАТО: Активно працюємо над тим, щоб надати Україні більше систем ППО

Генсек НАТО: Активно працюємо над тим, щоб надати Україні більше систем ППО

Країни Північноатлантичного альянсу працюють над постачанням Україні додаткових систем протиповітряної оборони, в тому числі Patriot.

Над Дніпропетровщиною збили ворожий «Орлан»

Над Дніпропетровщиною збили ворожий «Орлан»

Над Дніпропетровським районом увечері 23 квітня Повітряні сили збили російський безпілотник «Орлан-10».

Данія виділяє 420 млн євро на відбудову та підтримку критичної інфраструктури України

Данія виділяє 420 млн євро на відбудову та підтримку критичної інфраструктури України

Україна та Данія уклали Меморандум про взаєморозуміння щодо довгострокової співпраці та відбудови України.

МЗС пояснило, як діятимуть обмеження на консульські послуги для чоловіків призовного віку

МЗС пояснило, як діятимуть обмеження на консульські послуги для чоловіків призовного віку

Міністерство закордонних справ відповіло на поширені питання щодо тимчасових обмежень у прийнятті нових заяв на надання консульських послуг.

Володимир Зеленський: Наше виробництво має щомісяця відчутніше доповнювати постачання зброї від партнерів

Володимир Зеленський: Наше виробництво має щомісяця відчутніше доповнювати постачання зброї від партнерів

Президент України Володимир Зеленський наголосив на необхідності збільшувати власне виробництво зброї на додачу до допомоги західних партнерів.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Київ

Косівський РТЦК та СП

Технік, військовослужбовець | Військова частина А2166

від 26000 до 56000 грн

Львів, Львівська область

Оператор БпЛА квадракоптерного типу

від 20000 до 120000 грн

Рівне, Рівненська область

Кабельник-спаювальник

від 50000 до 120000 грн

Ужгород, Закарпатська область

Електрик-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Дніпро

Косівський РТЦК та СП

Снайпер

від 20500 до 120000 грн

Кривий Ріг

Арей, окремий штурмовий батальйон