ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Єдиний в Україні комунальний Центр реабілітації учасників бойових дій приймає пацієнтів з усієї країни

Важливо Новини Реабілітація
Прочитаєте за: 2 хв. 22 Квітня 2021, 19:41

Центр реабілітації учасників бойових дій, що є структурним підрозділом комунального підприємства «Луцький центр первинної медичної допомоги», розпочав роботу в жовтні 2019 року. На момент відкриття в ньому працювало 13 людей. Нині штат налічує 28 працівників. Семеро з них — лікарі. Основний напрямок роботи — реабілітація пацієнтів згідно з програмою медичних гарантій Національної служби здоров’я України. Лікувальний процес відбувається в межах біопсихосоціальної моделі медицини, основні підходи до забезпечення якісних послуг — пацієнтцентричний та проблемно-орієнтований принципи.

— Подібних центрів у такому форматі, як у нас, мабуть, немає ніде. До нас приїжджають не тільки місцеві, а й люди з різних куточків України. Ми фактично маємо чотири поверхи приміщень та п’ять реабілітаціїних залів. У закладі створено мультидисциплінарну команду з реабілітації, до складу якої входять: лікар фізичної та реабілітаційної медицини, невролог, ортопед-травматолог, фізіотерапевт, психолог, фізичний терапевт, ерготерапевт. Щоденно відбуваються збори команди для створення індивідуальної програми реабілітації з урахуванням побажань пацієнтів, — розповів лікар фізичної та реабілітаційної медицини Олександр Солобчук.

До кінця 2020-го центр прийняв на реабілітацію 1877 осіб, з яких учасників бойових дій та членів їхніх сімей — 837. Здійснено понад 41 000 різних процедур, а середньодобова відвідуваність торік становила 85 пацієнтів. Основними напрямками реабілітації є медична, фізична терапія, ерготерапія, психологічна реабілітація, фізіотерапія, механотерапія, кінезіотерапія, галотерапія, балеологія, вертебрологія, мануальна терапія, кінезіотейпування.

— Більшість пацієнтів — учасники бойових дій. Але водночас надаємо допомогу і членам сімей загиблих, інвалідам війни й іншим пільговим категоріям, особам із захворюваннями опорно-рухового апарату та нервової системи з електронним направленням від сімейного лікаря, — зазначив Олександр Солобчук. — У структурі переважають захворювання опорно-рухового апарату. Їх близько 70%.

Як повідомили в медичному закладі, у планах — збільшення штатної кількості працівників до 43 осіб задля максимальної реалізації програми медичних гарантій у пакетах реабілітаційних послуг, залучення до команди реабілітації нових фахівців: дитячого невролога, терапевта мови і мовлення, соцпрацівника, ортезиста-протезиста. Також йдеться і про влаштування сучасної системи очистки води для балеологічного відділення, і про налагодження тісної співпраці з іншими реабілітаційними центрами та стаціонарами в Україні й за її межами.

Фото автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
У МОУ розповіли про грошове забезпечення військових саперів

У МОУ розповіли про грошове забезпечення військових саперів

Начальник Головного управління протимінної діяльності, цивільного захисту та екологічної безпеки Міністерства оборони України полковник Руслан Берегуля повідомив, що військові сапери матимуть страхування та додаткову щомісячну виплату в розмірі 30 тис. грн.

У ГУР розкрили подробиці знищення російського Ту-22МЗ

У ГУР розкрили подробиці знищення російського Ту-22МЗ

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що російський бомбардувальник Ту-22М3 було знищено тими ж засобами, якими раніше було уражено російський літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50.

Війська рф обстріляли Вовчанськ: поранений чоловік, пошкоджені будинки

Війська рф обстріляли Вовчанськ: поранений чоловік, пошкоджені будинки

російські війська протягом 18 квітня декілька разів обстріляли Вовчанськ на Харківщині, внаслідок чого поранений місцевий житель, а також пошкоджено 15 житлових будинків.

Польща піднімала в небо військову авіацію під час ударів рф по Україні

Польща піднімала в небо військову авіацію під час ударів рф по Україні

Польща піднімала в повітря військову авіацію для забезпечення безпеки свого повітряного простору під час атаки рф по Україні.

У Повітряних Силах ЗСУ назвали знищення Ту-22М3 вендетою за Дніпро

У Повітряних Силах ЗСУ назвали знищення Ту-22М3 вендетою за Дніпро

Речник Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш прокоментував знищення Силами оборони України російського стратегічного бомбардувальника Ту-22М3, носія крилатих ракет Х-22.

Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 — носій крилатих ракет Х-22

Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 — носій крилатих ракет Х-22

Командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук прокоментував знищення далекого стратегічного бомбардувальника Ту-22М3.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Сапер, Військова частина А7290

від 20000 до 120000 грн

Лозова

Військова частина А7290

стрілець снайперського взводу 144 окремої піхотної бригади

від 20000 до 120000 грн

Чернігів, Чернігівська область

Діловод, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Водій-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Черкаси

Косівський РТЦК та СП

Лікар медичного пункту, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Богодухів

209 батальйон Сил ТрО

Медик-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Черкаси

Косівський РТЦК та СП