ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У Вінниці відкрилася виставка офіцерки-художниці

MilitaryArt Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 13 Квітня 2021, 19:25

Картини старшої лейтенантки Наталії Жижко, начальниці зміни однієї з частин Вінницького гарнізону, відомі не лише українцям. Її роботи здобували і гран-прі, і перші місця в різних міжнародних конкурсах у таких країнах, як Велика Британія, Туреччина, Литва, Італія, Іспанія тощо. Акварелями Наталії зацікавився навіть Інститут акварелі в Японії, де цього року мисткиня вдруге виставлятиме свою роботу. А відсьогодні роботами талановитої художниці зможуть милуватися й відвідувачі Міського освітньо-аналітичного центру допомоги ветеранам АТО/ООС, членам їхніх сімей та сім’ям загиблих.

— Я щиро мрію, щоб наш простір став місцем, куди ветеран разом з родиною зміг би прийти не лише для того, щоб розв’язати якісь складні проблеми, — прокоментував керівник центру Олег Климбовський. — Хочеться, щоб воїни, які пройшли АТО та ООС, мали змогу долучитися до сучасного мистецтва, отримати позитивні враження, зарядитися енергетикою творчості. Кажуть, час лікує, а я ще хочу додати, що й краса здатна зцілювати. І я дякую пані Наталії, що вона знайшла час і можливість між бойовими чергуваннями, написанням картин та організацією виставок подарувати нам часточку своєї душі та презентувати свої роботи.

В експозиції ветеранського простору представлені 17 робіт художниці. Виставка триватиме до кінця квітня. Хоча команда простору сподівається на те, що знайдеться можливість, аби експозиція була постійною.

Наразі у творчому доробку Наталії Жижко — майже 300 полотен. Написані вони були за останні три роки. Адже хоч майстриня й закінчила художню школу, проте майже тридцять років не писала. До творчості повернулася лише три роки тому. Відтоді її картини виставляли в галереях Вінниці, Польщі та в Києві. Працює художниця у техніці акварельного та олійного живопису, а також олівцем і тушшю. Наталія є єдиною суддею з України на Golden Time Talent — міжнародному майданчику з організації творчих конкурсів і фестивалів. Окрім того, її картина «Молитва» була відібрана для проєкту INSHE ART від Благодійного фонду INSHE ZHITTIA, кошти від продажу якої підуть на допомогу тим, хто цього потребує.

— У цей емоційно складний час я хочу заряджати людей позитивом, піднімати їм настрій, — ділиться своєю мотивацією Наталія Жижко. — На цю виставку я підготувала картини, виконані в різних техніках. Це здебільшого пейзажі, зображення тварин і натюрморти — те, що заспокоює й допомагає відірватися від сумних думок і переживань.

Окрім того, напередодні річниці початку Антитерористичної операції в Міському освітньо-аналітичному центрі допомоги ветеранам журналіст АрміяInform полковник Микола Поплавський презентував видання, підготовлені військовими ЗМІ. Це дайджести АрміяInform «Наше військо» та «Пані військова», а також збірки «Вклоняємось доземно українському солдату», «Відчайдухи», «Коли грянув грім…», «Небесне крило героїв».

— У цих роботах зібрані та систематизовані унікальні свідчення військових журналістів про початок АТО та перші бойові зіткнення українських захисників з російськими окупантами, про перші втрати вітчизняного війська… Ми не маємо права забувати про подвиг, який здійснили українці, захищаючи рідну землю.

Олег Климбовський зі свого боку зазначив, що ветерани стануть найвдячнішими читачами.

 

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Поранені українські військові прибули до Берліну на протезування

Поранені українські військові прибули до Берліну на протезування

13 поранених військовослужбовців прибули до Берліна на інноваційне протезування. Їх зустрів мер міста Кай Вегнер.

Через російську атаку на Дніпровщину загинуло восьмеро людей

Через російську атаку на Дніпровщину загинуло восьмеро людей

Сьогодні, 19 квітня, Президент України Володимир Зеленський у Дніпрі оглянув п’ятиповерховий будинок, пошкоджений унаслідок нічного масованого ракетного обстрілу. Про восьмеро загиблих осіб главі держави доповів начальник ОВА Сергій Лисак під час безпекової наради.

«Збиття Ту-22М3 — це переломний момент» — Ілля Євлаш

«Збиття Ту-22М3 — це переломний момент» — Ілля Євлаш

Знищення російського стратегічного літака Ту-22М3 стало переломним моментом у війні росії проти України.

Понад 300 одиниць техніки окупантів ліквідували таврійські десантники за пів року боїв біля Новомихайлівки

Понад 300 одиниць техніки окупантів ліквідували таврійські десантники за пів року боїв біля Новомихайлівки

Миколаївські десантники за шість місяців боїв у районі Новомихайлівки знищили понад 300 одиниць ворожої техніки.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Геодезист, топограф, картограф

від 25000 до 75000 грн

Одеса

Військова частина А3674

Військовослужбовець в Іршаву

Львів

Іршавський районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки

Розвідник

від 21000 до 121000 грн

Покровськ

107 ОБТРО м. Маріуполь

Стаpший навідник, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Снайпер

від 21000 до 120000 грн

Червоноград

63 окремий батальйон 103 ОБр Сил ТрО

Опеpатоp, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ