ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Тиждень на передовій: 65 порушень режиму «тиші», один захисник загинув, четверо дістали поранення

Лонгрід Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 5 Квітня 2021, 9:25

Згідно зі щоденними зведеннями пресцентру штабу Об’єднаних сил, з 29 березня по 4 квітня російсько-окупаційні війська 65 разів порушили домовленості, досягнуті в рамках Тристоронньої контактної групи. Задокументовано факти порушення режиму припинення вогню неподалік населених пунктів Зайцевого, Світлодарська, Широкиного, Мар’їнки, Старогнатівки, Авдіївки, Пісків, Павлополя, Причепилівки, Троїцького, Водяного, Луганського, Золотого-4, Шумів, Новотошківки, Пищевика, Красногорівки, Гнутового та Новоолександрівки. Чимало обстрілів позицій ЗС України мали прицільний характер.

Метою збільшення кількості провокаційних і прицільних обстрілів з боку Російської Федерації за останні дні є штучне нарощування суспільної напруги в регіоні з одночасним розповсюдженням наративу в інформаційному просторі про ескалацію ситуації з боку Збройних Сил України. Таку деструктивну пропаганду Росія використовує для поширення тези на регіональному та міжнародному рівнях про те, що українська армія готується до активних бойових дій. З приводу таких порушень Українська сторона СЦКК направила ноту на СММ ОБСЄ.

Найгарячішою добою тижня, що минув, стало 2 квітня — зафіксовано 21 порушення режиму припинення вогню з боку противника, з яких 20 обстрілів було здійснено по позиціях українських захисників. 1 обстріл цивільної інфраструктури противник здійснив у районі Красногорівки, в результаті чого цивільна особа зазнала осколкового поранення. Потерпілого доставлено до медичного закладу. Стан здоров’я пораненого мешканця задовільний.

Унаслідок ворожих обстрілів 1 та 2 квітня четверо військовослужбовців зі складу операції Об’єднаних сил дістали поранення. Захисникам оперативно надали необхідну медичну допомогу.

За інформацією Командування Об’єднаних сил, 3 квітня неподалік населеного пункту Шуми відбувся підрив на невідомому мінно-вибуховому пристрої, в наслідок якого бойового травмування, несумісного з життям, зазнав лучанин головний сержант гірсько-штурмового взводу гірсько-штурмової роти Сергій Сулима (1980 р.н.).

Командування висловлює щирі та глибокі співчуття рідним і близьким загиблих українських захисників…

На місці події працюють посадові особи військової частини та група оперативного реагування Військової служби правопорядку ЗС України.

Українська сторона СЦКК продовжує фіксувати грубі порушення з боку збройних формувань РФ, про що йдеться у звітах СММ ОБСЄ. Так, 30-31 березня ОБСЄ зафіксувало переміщення великої кількості танків збройних формувань РФ у районах Крута Балка, Спартак та Каштанове, що у безпосередній близькості до лінії розмежування. 31 березня патруль БПЛА Місії зафіксував на полігоні поблизу Бугаївки, що на Луганщині, 28 танків, 2 зенітно-ракетні комплекси 9К35 «Стріла-10», 8 мінометів 2Б11 «Сані», 1 самохідна артилерійська гармата 2С9 «Нона-С», а також 82 бойові броньовані машини, на двох з яких були встановлені зенітні установки ЗУ-23. Поблизу населеного пункту Свободне патруль Місії зафіксував 7 одиниць БМП-1 та 1 БМП-2, а також зенітну установку ЗУ-23. 1 та 2 квітня зафіксовано проведення інженерних робіт у лісопосадці поблизу Шумів і Пісків (відповідно), де противник облаштовував нові оборонні споруди завдовжки близько 100 метрів у напрямку позицій Збройних Сил України. Про факти порушень Українська сторона СЦКК оперативно повідомила СММ ОБСЄ.

Різке накопичення озброєння та військової техніки противника на території ОРДЛО свідчать про наміри російських найманців продовжувати порушувати досягнуті Мінські домовленості, а в інформаційному просторі Російська Федерація намагається пояснити це як відповідь на начебто ескалацію конфлікту з боку Збройних Сил України.

Наголошуємо, Збройні Сили України неухильно дотримуються досягнутих домовленостей щодо припинення вогню та є послідовними у виконанні взятих на себе зобов’язань.

Підрозділи ДСНС зі складу Об’єднаних сил з 29 березня по 4 квітня обстежили 18 га території та знешкодили 560 вибухонебезпечних предметів.

У районі ООС через КПВВ «Щастя» до тимчасово окупованого Луганська направлено медикаменти, медичні матеріали та тести на COVID-19 від Міжнародного комітету Червоного Хреста. Загальна вага гуманітарної допомоги становила близько 3 тонн.

Повідомляємо, що це вже другий гуманітарний вантаж, який перетнув лінію розмежування через КПВВ «Щастя» в бік тимчасово окупованої частини Луганщини. Перший гумвантаж доправив на тимчасово окуповану територію господарчі товари, гігієнічні набори та будівельні матеріали загальною вагою 132,9 тонни.

Підготувала Наталія Ткачук

Читайте нас в Telegram
На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

Сьогодні, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку невідомого безпілотного літального апарату по території навчального центру Запорізької атомної електростанції, що примикає до майданчика.

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

Суд виніс вирок жителю Полтави, який співпрацював з аналітичним порталом рф «Фонд стратегічної культури».

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва. Темою розмови було зміцнення ППО України сучасними системами та двостороння співпраця у сфері ОПК.

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

Військовослужбовці Збройних сил Естонської Республіки в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України у Великій Британії проводять заняття з навчання ведення позиційних бойових дій.

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Українська сторона провела переговори з чеською стороною щодо підготовки проєкту майбутньої безпекової угоди.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Гранатометник

від 21000 до 21000 грн

Ужгород

Військова частина 3115 НГУ

радіотелефоніст 144 окремої піхотної бригади

від 20000 до 120000 грн

Чернігів, Чернігівська область

Водій-електрик, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Бойовий медик у ЗСУ

від 20000 до 120000 грн

Самбір, Львівська область

Монтажник мереж зв’язку (інтернет)

від 50000 до 120000 грн

Ужгород, Закарпатська область

Кулеметник

від 20000 до 120000 грн

Дніпро

233 окремий батальйон 128 ОБр Сил ТрО