ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Санітарний літак Ан-26 «Віта» готують до самооцінки 2-го рівня за стандартами НАТО

Вишкіл Новини Події
Прочитаєте за: 3 хв. 5 Квітня 2021, 15:49

У Військово-медичному клінічному центрі Центрального регіону  відбулося ознайомче заняття для лікарів і медсестер, які залучаються до проведення самооцінки 2-го рівня у межах Концепції оперативних можливостей НАТО (КОМ) підрозділу аеромедичної евакуації на базі санітарного літака Ан-26 «Віта». Під час заходу представник Командування Повітряних Сил Збройних Сил України полковник В’ячеслав Гріщенко розповів про загальні вимоги НАТО, особливості та етапи підготовки до проведення оцінювання повітряних та медичних підрозділів.

– Із 2005 року Збройні Сили України долучились до Програми перевірки та зворотного зв’язку КОМ, яка дає можливість підрозділам держав-партнерів Альянсу досягнути взаємосумісності та покращити бойові спроможності спільно діяти з відповідними підрозділами держав-членів НАТО під час операцій під проводом НАТО та у складі Сил реагування НАТО, – зазначив полковник Гріщенко, начальник відділу підготовки багатонаціональних навчань Командування підготовки КПС ЗСУ. – Наразі до цієї програми НАТО залучені підрозділи Сухопутних військ, Повітряних Сил, Військово-Морських Сил, Сил спеціальних операцій, Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. Також у програмі КОМ бере участь спільний підрозділ – санітарний літак Ан-26 «Віта» з бригадою аеромедичної евакуації ВМКЦ ЦР, який  цього року проходитиме самооцінку 2-го рівня.

До спільного підрозділу входять подвійні склади командного елементу, льотного екіпажу, наземного інженерно-технічного персоналу та аеромедичної бригади.

Відповідно до вимог стандартів і процедур НАТО, самооцінка 2-го рівня триватиме в дві фази. Під час першої здебільшого перевірятимуться індивідуальні навички особового складу за основними дисциплінами загальновійськової підготовки, зокрема, вогневої, інженерної (протимінної), протипожежної підготовки, захисту від зброї масового ураження тощо. Під час другої фази льотний і медичний склад продемонструє спроможності діяти в складі підрозділу під час виконання завдань на землі та в повітрі.

Самооцінка проводитиметься восени цього року національною групою перевірки за участю групи моніторингу НАТО, із можливим залученням оцінювачів зі збройних сил Королівства Швеція та Грузії.

У межах підготовки підрозділу до самооцінки сплановані відповідні  теоретичні та практичні заняття на визначеному аеродромі Повітряних Сил Збройних Сил України. Авіаційна та медична складові підрозділу тренуватимуться спільно та окремо залежно від напрямків підготовки.

Заняття з підрозділом проводитимуть представники Командування ПС ЗС України, ВМКЦ ЦР, викладачі Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба та військовослужбовці бригади транспортної авіації.

Як прокоментував підполковник Вадим Бабій, старший ординатор відділення невідкладної медичної допомоги, до самооцінки 2-го рівня залучені лікарі та медсестри клініки анестезіології, реанімації, інтенсивної терапії та детоксикації ВМКЦ ЦР, які у складі медичної бригади надають допомогу під час аеромедичної евакуації хворих і поранених.

– Заняття у межах самооцінювання дають можливість лікарям і медичним сестрам не лише продемонструвати їхній фаховий рівень. Це ще й гарна нагода провести спільні тренування з льотним екіпажем, командним складом, що поліпшує координацію в роботі авіаційної та медичної складових. Така взаємодія дозволить значно скоротити час на підготовку спільного підрозділу до вильоту, що збільшить шанси на успішне виконання завдання.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Реакція «узкого міра» на «плоский штопор» у виконанні Ту-22М3

Реакція «узкого міра» на «плоский штопор» у виконанні Ту-22М3

Вранці 19 квітня всі українці зраділи новині про перше знищення російського бомбардувальника Ту-22М3 зенітно-ракетними підрозділами Повітряних Сил ЗСУ та Головним управлінням розвідки МОУ.

Глава держави присвоїв звання Героя України головному сержанту Сергію Гвоздю

Глава держави присвоїв звання Героя України головному сержанту Сергію Гвоздю

Президент присвоїв звання Героя України та вручив орден «Золота Зірка» головному сержанту Сергію Гвоздю.

У Миколаєві затримали зрадника, який передавав фсб рф дані про дислокацію оборонних об’єктів

У Миколаєві затримали зрадника, який передавав фсб рф дані про дислокацію оборонних об’єктів

Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальний термін ув’язнення отримав ще один агент фсб, який збирав розвіддані про Сили оборони на Миколаївщині.

Президент відзначив військовослужбовців, які обороняють Часів Яр

Президент відзначив військовослужбовців, які обороняють Часів Яр

Президент України Володимир Зеленський відвідав один із командних пунктів 41-ї окремої механізованої бригади, яка обороняє Часів Яр, та особисто нагородив захисників.

Ракетний удар по Дніпру: кількість постраждалих зросла до 24 осіб, пошукові роботи тривають

Ракетний удар по Дніпру: кількість постраждалих зросла до 24 осіб, пошукові роботи тривають

Унаслідок російської ракетної атаки по Дніпру число постраждалих зросло до 24 людей.

На тлі ракетної атаки по Дніпру посол ЄС закликала негайно надати Україні більше ППО

На тлі ракетної атаки по Дніпру посол ЄС закликала негайно надати Україні більше ППО

Посол Європейського Союзу в Україні Катаріна Матернова після масованої російської ракетної атаки на Дніпро заявила, що рф буде притягнута до відповідальності.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Навідник

від 21000 до 120000 грн

Миколаїв

189 окремий батальйон 123 ОБр ТрО

Водій, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Бухгалтер

від 20000 до 50000 грн

Суми

Військова частина А1476

Стрілець

від 53000 до 120000 грн

Миргород

148 батальйон 116 ОБр Сил ТрО

Водій-механік танка

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 окремий батальйон 241 ОБр Сил ТрО

Робота/Військовослужбовець ЗСУ/Полтава та Область/Без досвіду

від 20100 до 120000 грн

Полтава, Полтавська область