ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

На Львівщині військові знешкодили групу терористів

Навчання та тренування
Прочитаєте за: 3 хв. 12 Квітня 2021, 11:42

З огляду на загострення подій навколо нашої держави, в місцях зосередження резервів було виявлено низку ворожих диверсійно-розвідувальних груп. За даними відповідних служб, одна з них була заслана до Львівської області. Завдання терористів полягало не лише в тому, щоб слідкувати та перешкоджати переміщенню підрозділів та частин Збройних Сил України, але й організувати низку диверсійних заходів, спрямованих на дестабілізацію ситуації в регіоні. Зокрема, підрив рейсового автобуса з цивільними пасажирами, а в одному з районних містечок Галичини заплановано підпал дитячого садочка, в якому мали перебувати маленькі діти. Також диверсанти мали намір отруїти воду у водогоні, який забезпечував обласне місто. 

Свій табір заслані зловмисники організували в одному з покинутих літніх дитячих таборів, що розташований у лісі, неподалік міста Яворів. Добре озброєні й підготовані − вони несли вагому загрозу. І що було важливо – більшість із цих кривавих посланців мали на собі українські військові однострої та досить непогано володіли мовою. Завдання на знешкодження цих вбивць було поставлено одному з підрозділів військової служби правопорядку. 

Після ознайомлення з тактичною обстановкою, було ухвалено рішення штурмувати місце укриття терористів одразу після обіду, коли більша частина групи відпочиває, готуючись до нічних диверсій. Забігаючи наперед, зазначимо, що під час штурму було захоплено в полон трьох, поранено одного і вбито двох терористів. Пораненому надали медичну допомогу та скерували до ВМКЦ Західного регіону. У сховку ДРГ було знайдено чимало зброї та боєприпасів, а також документи, що викривали жахливі плани цієї ворожої групи. 

Саме за таким сценарієм відбувались навчання одного з підрозділів військової служби правопорядку, що дислокований у Львові. 

– Маю відзначити досить високий рівень підготовки наших правоохоронців, − наголосив інструктор, старший лейтенант Володимир Семенина. – Звичайно, були певні недоліки, але навчання на те і є, щоб виявляти їх і удосконалювати свій рівень.

Роль терористів у цих навчаннях виконували військовослужбовці підрозділу Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного OPFOR. Він допомагає підняти на значно вищий рівень навченість військовиків, адже має унікальну специфіку підготовки. До речі, хлопці з OPFOR, які беруть участь у таких навчаннях, свого часу мали досвід служби в антитерористичних підрозділах. І тому в їхньому виконанні «ворог» максимально наближений до реалій. 

Незабаром військові правоохоронці матимуть досвід ще низки практичних занять. Але про це ми розкажемо згодом.

Фото та відео авторів

Кореспондент АрміяInform

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Кремлю «зробили нерви»: у Швеції на Балтиці з’явився новий корабель для збору розвідданих

Кремлю «зробили нерви»: у Швеції на Балтиці з’явився новий корабель для збору розвідданих

Швеція, яка тільки-но долучилася до Альянсу, ввела в експлуатацію новий корабель для збирання розвідувальної інформації у Балтійському морі, яке все більше підпадає під ознаки «внутрішньої водойми» НАТО.

В Україні хвилина мовчання

В Україні хвилина мовчання

Згідно з указом Президента України Володимира Зеленського № 143/2022, хвилина мовчання проводиться щодня о 9:00, її оголошують у всіх засобах масової інформації.

Українська ППО знищила дві російські ракети та три розвідувальні БПЛА

Українська ППО знищила дві російські ракети та три розвідувальні БПЛА

У ніч на 20 квітня російські окупанти атакували Україну трьома балістичними ракетами «Іскандер-М», двома зенітними керованими ракетами С-300/С-400 із Бєлгородської області рф, а також двома керованими авіаційними ракетами Х-59/Х-69 із акваторії Чорного моря.

Сьогодні у Дніпрі — день жалоби за загиблими від російських ударів

Сьогодні у Дніпрі — день жалоби за загиблими від російських ударів

Сьогодні, 20 квітня, у Дніпрі оголосили днем жалоби за загиблими від російських ударів.

На Херсонщині через ворожі обстріли загинула людина

На Херсонщині через ворожі обстріли загинула людина

Минулої доби через ворожі обстріли Херсонщини загинула людина, пошкоджені житлові будинки, об’єкт критичної інфраструктури та газогін.

У Середземному морі ворог збільшив кількість ракетоносіїв

У Середземному морі ворог збільшив кількість ракетоносіїв

Станом на ранок 20 квітня на бойовому чергуванні у Чорному та Азовському морі ворожі кораблі відсутні.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Кабельник-спаювальник

від 50000 до 120000 грн

Ужгород, Закарпатська область

Фельдшер

Київ

Військова частина А7039

Бойовий медик морської піхоти

від 25000 до 125000 грн

Одеса

35 ОБрМП ім. контр-адмірала Михайла Остроградського

Артилерист в ЗСУ

від 20000 до 100000 грн

Київ

1 відділ Ніжинського РТЦК та СП

Пожежник

від 20000 до 20000 грн

Васищеве

Військова частина 3075 НГУ