ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

На Дніпропетровщині урочисто відкрили пам’ятну дошку сержанту Ярославу Журавлю

Армія і суспільство Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 19 Квітня 2021, 14:22

У Дніпропетровській області на фасаді Андріївської загальноосвітньої школи Верхньодніпровської об’єднаної територіальної громади урочисто встановили та відкрили меморіальну дошку її випускникові, сержанту Ярославу Журавлю, командиру розвідувального відділення розвідвзводу окремого батальйону морської піхоти.

На пам’ятному заході були присутні батьки, родина, односельці, вiйськовослужбовці, друзі та однокласники. Зі словами гордості за героя, вірного сина та патріота України виступив голова Верхньодніпровської міської ради Геннадій Лебідь.

У пам’яті рідних та односельців мужній воїн назавжди залишиться світлою та життєрадісною людиною.

Після заходу всі присутні відвідали могилу Ярослава на сільському цвинтарі, віддали шану та ще раз пом’янули загиблого захисника, який віддав своє життя за свободу та незалежність України.

Ярослав Журавель народився 8 березня 1980 року. Воював з весни 2015 року й пройшов з боями найгарячіші точки в районі проведення АТО та ООС у Донецькій та Луганській областях. 13 липня 2020 року під час виконання бойового завдання з обстеження підходів до позицій батальйону в «сірій зоні» поблизу селища Зайцеве внаслідок підриву на міні загинув лейтенант Дмитро Красногрудь. Для евакуації тіла загиблого офіцера було домовлено про режим «Тиша». Отримавши підтвердження щодо дотримання режиму припинення вогню група евакуації, до складу якої входив сержант Журавель, не встигла дійти до тіла полеглого декілька метрів. У цей час ворог відкрив вогонь на ураження. Ярослав, який йшов попереду групи, практично прийняв весь удар на себе, діставши поранення у ногу. Намагаючись надати йому допомогу загинув військовий медик сержант Микола Ілін. Групі довелось відійти з-під обстрілу, тіла загиблих і поранений Ярослав залишились у «сірій зоні». Три дні поспіль окупанти не давали проводити пошукову операцію. Згодом стало зрозуміло, що сержант загинув від поранень. Тіло Ярослава було передано представниками російсько-окупаційних військ лише 21 липня 2020 року.

Поховали Ярослава 23 липня в його рідному селі.

Указом Президента України за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, Журавель  Ярослав Сергійович нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Вічна пам’ять Героям, загиблим за Україну!

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Війська рф обстріляли Вовчанськ: поранений чоловік, пошкоджені будинки

Війська рф обстріляли Вовчанськ: поранений чоловік, пошкоджені будинки

російські війська протягом 18 квітня декілька разів обстріляли Вовчанськ на Харківщині, внаслідок чого поранений місцевий житель, а також пошкоджено 15 житлових будинків.

Польща піднімала в небо військову авіацію під час ударів рф по Україні

Польща піднімала в небо військову авіацію під час ударів рф по Україні

Польща піднімала в повітря військову авіацію для забезпечення безпеки свого повітряного простору під час атаки рф по Україні.

У Повітряних Силах ЗСУ назвали знищення Ту-22М3 вендетою за Дніпро

У Повітряних Силах ЗСУ назвали знищення Ту-22М3 вендетою за Дніпро

Речник Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш прокоментував знищення Силами оборони України російського стратегічного бомбардувальника Ту-22М3, носія крилатих ракет Х-22.

Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 — носій крилатих ракет Х-22

Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 — носій крилатих ракет Х-22

Командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук прокоментував знищення далекого стратегічного бомбардувальника Ту-22М3.

росія становить екзистенційну загрозу і для ЄС — Жозеп Боррель

росія становить екзистенційну загрозу і для ЄС — Жозеп Боррель

Високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель провів зустріч із міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою. Він наголосив, що наразі безпека ЄС також перебуває перед загрозою. 

Повітряні Сили ЗСУ підтвердили знищення Ту-22М3, а також ракет та дронів

Повітряні Сили ЗСУ підтвердили знищення Ту-22М3, а також ракет та дронів

Командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук заявив про знищення російського бомбардувальника Ту-22М3, а також 15 ворожих ракет та 14 БПЛА.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Радіотелефоніст, військовослужбовець

від 21000 до 27000 грн

Білгород-Дністровський, Одеська область

Оператор БпАК

від 21000 до 121000 грн

Краматорськ

106 окремий батальйон ТрО 109 окремої бригади Тро ЗСУ

Номер обслуги мінометної батареї

від 20000 до 120000 грн

Краматорськ

23 ОМПБ 56 ОМПБр

Технік автоматизованих систем управління

від 21000 до 24000 грн

Чоп

Державна прикордонна служба України

Начальник групи телекомунікації інформаційно-телекомунікаційного вузла

від 20000 до 25000 грн

Хмельницький

Військова частина А1056

Психолог батальйону

від 30000 до 60000 грн

Слов'янськ

Військова частина 3035 НГУ