ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Інноваційні керамо-полімерні бронепанелі готують до державних випробувань

Озброєння та техніка
Прочитаєте за: 3 хв. 1 Квітня 2021, 11:02

У 2018 році фахівці ДП «СЗТФ «Прогрес» разом із київськими науковцями вирішили реалізувати досить цікавий проєкт – створення навісної керамо-полімерної бронепанелі, призначеної для додаткового захисту легкоброньованої техніки (ЛБТ) від ураження бронебійними набоями калібрів 7,62 мм, 12,7 мм та 14,5 мм. Про це повідомляє Defense Express.

Створення таких бронепанелей – задача дуже складна, особливо з урахуванням того, що в Україні промислового виробництва захисних елементів на основі кераміки просто не існує. Водночас сьогодні у ДП «СЗТФ «Прогрес» говорять про успішне проведення попередніх випробувань цього виробу та підготовку до державних випробувань, які планують провести вже  цього року.

Так, сьогодні «Прогрес» спільно з ДП ХКБМ імені О. О. Морозова активно продовжує роботи з удосконалення дискретної керамо-полімерної композитної броні. Роботи ведуться в ініціативному порядку в інтересах Міністерства оборони України.

Представник компанії розповів, що фахівці та науковці, які займаються цим проєктом, розробили технологію виробництва керамо-полімерних композитних бронепанелей різних рівнів захисту – від 1 по 4 згідно зі STANAG 4569. Причому усі технічні рішення, напрацьовані в процесі виконання цього проєкту, захищено патентами – всього розробники отримали 13 патентів на корисну модель.

Для виробництва бронепанелей використовуються керамічні бронеелементи на основі оксиду алюмінію, які також виготовляються за власною технологією.

Бронепанелі мають макрошарувате компонування і складаються з дискретного керамічного шару, який розміщується у високоміцній полімерній матриці, та текстильно-полімерного затримуючого шару. Додатково бронепанелі можуть оснащуватись підкладкою з надвисокомолекулярного поліетилену.

Кріпити їх на штатній броні легкоброньованої техніки планують за допомогою бонок. Таку конструкцію бронепанелей зумовили результати останніх досліджень. Вони доводять, що саме багатошарові конструкції, які поєднують елементи кераміки та полімерних композитів, спроможні забезпечити надійний захист від високоенергетичних динамічних навантажень.

Сьогодні проєкт створення дискретної керамо-полімерної композитної броні знаходиться на завершальному етапі. Наразі ведуться роботи з оптимізації масогабаритних характеристик керамо-полімерної броні з метою зниження її питомої ваги.

Дослідні зразки бронепанелей на постійній основі проходять натурні балістичні випробування на полігоні ДП «ХКБМ імені О.О. Морозова» за участю представників 85-го військового представництва Міністерства оборони України.

Як повідомляють на ДП «СЗТФ «Прогрес», на сьогодні завершено цикл попередніх натурних балістичних випробувань. Підтверджено високу живучість та вогнестійкість керамо-полімерної броні, а також її ремонтопридатність в польових умовах.

Читайте нас в Telegram
Про стандарти НАТО у війську, економію боєприпасів та проведення After Action Review: інтерв’ю АрміяInform з комбригом «Хартії»

Про стандарти НАТО у війську, економію боєприпасів та проведення After Action Review: інтерв’ю АрміяInform з комбригом «Хартії»

2022-го року українці вразили світ єдністю і надзвичайним опором російським загарбникам.

Україна нищить російський флот завдяки бойовим роботизованим системам

Україна нищить російський флот завдяки бойовим роботизованим системам

Справжнім кошмаром для російських моряків стали українські морські дрони. Один з них — MAGURA V5 (Maritime Autonomous Guard Unmanned Robotic Apparatus V-типу; також «М́аґура»). 

Єврокомісія схвалила План України, що відкриває шлях до залучення 50 млрд євро

Єврокомісія схвалила План України, що відкриває шлях до залучення 50 млрд євро

Єврокомісія схвалила 15 квітня План України у межах Інструменту ЄС Ukraine Facility на 2024-2027 роки.

Десантники показали, як нищать «маршрутки» росіян

Десантники показали, як нищать «маршрутки» росіян

МТЛБ та БМП з особовим складом ворога під час його наступів нищить головний сержант роти протитанкових ракетних комплексів Таврійської десантно-штурмової бригади Влад з позивним «Малий».

У Кривому Розі знайшли вандала Меморіалу Героїв

У Кривому Розі знайшли вандала Меморіалу Героїв

Місцевий 30-річний житель у стані алкогольного сп’яніння підійшов до Меморіалу Героїв та з особливим цинізмом вчинив хуліганські дії.

Наші воїни продовжують відточувати навички під керівництвом данських інструкторів

Наші воїни продовжують відточувати навички під керівництвом данських інструкторів

Військовослужбовці Збройних Сил Королівства Данія в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України у Великій Британії проводять заняття з ведення бойових дій у забудові, відпрацьовують дії з підготовки, захоплення та утримання позиції.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Інструктор з інженерної підготовки

від 24000 до 49550 грн

Харків, Харківська область

Помічник військового коменданта

від 25000 до 25000 грн

Подільськ

Комендатура військових сполучень залізничної станції Подільськ

Оператор відділення радіоелектронної боротьби

від 25000 до 65000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Водій-електрик, військовослужбовець

від 20000 до 30000 грн

Дніпро

Комендатура військових сполучень Дніпро

Навідник танкового взводу

від 30000 до 130000 грн

Одеса

35 ОБрМП ім. контр-адмірала Михайла Остроградського

Розвідник-навідник

від 22000 до 122000 грн

Яворів

Яворівський РТЦК та СП