ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Підготовка бомбардувальників до повітряного параду стартувала

Важливо Вишкіл
Прочитаєте за: 3 хв. 30 Квітня 2021, 12:47

У бригаді тактичної авіації імені Петра Франка стартувала підготовка до проведення повітряного параду на День Незалежності України. Цього дня один за одним у небо парами здіймалися потужні красені Су-24М та Су-24МР.

Льотна зміна складалася з двох частин. Спочатку екіпажі відпрацьовували завдання на злітаність та пілотування у складі пари, а згодом виконували польоти на малих і середній висотах у складі ланки.

Поки літаки злітали, сідали й зарулювали на центральну стоянку, в технічно-експлуатаційній частині (ТЕЧ) бригади кипіла робота. Під керівництвом виконувача обов’язків начальника ТЕЧ капітана Олега Пелехівського фахівці груп закінчували проведення регламентних робіт на літаку Су-24М.  

Олег Пелехiвський

Цей підрозділ уже два роки поспіль визнаний найкращим серед усіх ТЕЧ Повітряних Сил. Це й не дивно, адже тут працюють справжні професіонали своєї справи. Один з них — технік групи регламенту й ремонту засобів аварійного покидання літака Леонід Шенфельд. В авіації чоловік практично все життя. Після закінчення Васильківського ВАТУ був техніком літака, а після звільнення — уже понад двадцять років, як працівник ЗСУ продовжує ремонтувати та обслуговувати крилаті машини. Він передає свій потужний досвід і навчає молодих офіцерів і контрактників. Сам капітан Олег Пелехівський є одним з найкращих фахівців інженерно-авіаційної служби частини, має великий практичний досвід експлуатації всіх типів літаків бригади.

Леонід Шенфельд

А завершуються регламентні роботи випробуванням літака на спеціально обладнаному майданчику за працюючих двигунів. Наземні фахівці проводять перевірку працездатності всіх систем на всіх режимах польоту. Особливу увагу інженери звертають на ті вузли й агрегати, які були замінені під час регламентів. Весь процес перевірки роботи дублюється та контролюється. 

— У нас склалися добрі професійні стосунки з Миколаївським авіаремонтним підприємством. Деталі й вузли, які перебувають на гарантійному обслуговувані, ми відправляємо на ремонт їм, деякі самі ремонтуємо. Рівень професійної підготовки наших спеціалістів не поступається фахівцям заводу, це й дає змогу виконувати всі види робіт на досить високому рівні, — зазначив заступник командира бригади з інженерно-авіаційної служби підполковник Валерій Гаврилюк. 

Офіцер пригадав, як у 2014 році, з початком російської агресії, режим роботи ТЕЧ був переведений на цілодобовий — у три зміни. І саме це дало можливість у короткі терміни ввести в бойовий стрій літаки другої групи утримання власними силами. 

— І якщо того буде вимагати обстановка на Сході держави, ми маємо можливість знову все це повторити й посилити бойову спроможність нашої бригади, — проінформував заступник командира бригади.

Випробування літака пройшло успішно — всі системи, вузли й агрегати працюють згідно з технічними вимогами. І на наступну льотну зміну цей потужний красень знову підніметься у небесну височінь і своїм польотом радуватиме сотні тисяч українців. 

Робота фахівців технічно-експлуатаційної частини успішно завершена, і їх очікує вже інший «пацієнт» — навчально-бойовий літак Л-39.

Так уже в авіації заведено — щоб один літак піднявся у повітря, працюють сотні фахівців: інженерів, техніків, водіїв, зв’язківців, фахівців підрозділів і служб забезпечення. Одні готують літаки, засоби зв’язку й радіотехнічного забезпечення, спеціальну техніку, а інші — об’єкти аеродрому та його інфраструктуру. Всі вони об’єднані одним — літати й захищати свою країну.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Українських зброярів відзначили нагородами, одного — посмертно

Українських зброярів відзначили нагородами, одного — посмертно

17 працівників підприємств, які входять до Акціонерного товариства «Українська оборонна промисловість», нагороджено за сумлінну працю задля зміцнення обороноздатності держави.

Ракетна атака на Дніпропетровщину: кількість загиблих зросла до 9, серед них — троє дітей

Ракетна атака на Дніпропетровщину: кількість загиблих зросла до 9, серед них — троє дітей

Наразі число загиблих зросло до 9 через російську атаку по Дніпропетровщині — у лікарні померла поранена дитина.

Речник ГУР розповів про втечу другого літака після знищення Ту-22МЗ

Речник ГУР розповів про втечу другого літака після знищення Ту-22МЗ

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов розповів, що після знищення російського бомбардувальника Ту-22М3 другий російський літак був змушений розвернутися.

Олаф Шольц закликав країни ЄС передати системи Patriot Україні якнайшвидше

Олаф Шольц закликав країни ЄС передати системи Patriot Україні якнайшвидше

Канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав країни ЄС посилити допомогу Україні, зокрема відправити більше систем ППО Patriot.

У МОУ розповіли про грошове забезпечення військових саперів

У МОУ розповіли про грошове забезпечення військових саперів

Начальник Головного управління протимінної діяльності, цивільного захисту та екологічної безпеки Міністерства оборони України полковник Руслан Берегуля повідомив, що військові сапери матимуть страхування та додаткову щомісячну виплату в розмірі 30 тис. грн.

У ГУР розкрили подробиці знищення російського Ту-22МЗ

У ГУР розкрили подробиці знищення російського Ту-22МЗ

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що російський бомбардувальник Ту-22М3 було знищено тими ж засобами, якими раніше було уражено російський літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Електрик, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Верховина

Косівський РТЦК та СП

Офіцер групи психологічного супроводу та відновлення

від 25000 до 120000 грн

Київ

130 окремий батальйон 241 ОБр Сил ТрО

Начальник електростанції

від 20000 до 22000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130

Кулеметник

від 21000 до 120000 грн

Миколаїв

189 об ТрО 123 Обр ТрО

Старший бойовий медик

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область