ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У Національній академії сухопутних військ триває вакцинація від COVID-19

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 28 Квітня 2021, 19:01

— Вакцини отримали близько пів тисячі військовослужбовців навчального закладу, — зазначив начальник медичної служби Національної академії підполковник медичної служби Микола Костинюк. — Ближчими днями ми плануємо збільшити кількість вакцинованих удвічі. Насамперед вакцинуємо військовослужбовців академії, які будуть залучені до сил і засобів операції Об’єднаних сил, військовослужбовців, які залучаються до оперативно-чергової служби, військових медиків, персонал їдалень та лазень.

Також, за його словами, серед перших — військовослужбовці, які готуються до участі у військовому параді на честь 30-ї річниці Незалежності України. Вакцина, якою імунізують колектив закладу, — AstraZeneka-SKBio виробництва Південної Кореї.

На переконання офіцера, вакцинація дозволить підвищити колективний імунітет, мінімізувати ризики захворювання і поширення коронавірусної хвороби серед особового складу вишу.

— До боротьби з поширенням коронавірусу ми ставимося надзвичайно серйозно, — зазначив Микола Костинюк. — Від самого початку світової пандемії за рішенням начальника Національної академії сухопутних військ генерал-лейтенанта Павла Ткачука був створений Оперативний штаб з протидії поширенню COVID-19, організовано виготовлення і закупівлю масок, рукавичок, антисептичних засобів, впроваджено ефективну систему протиепідемічних заходів. Це дозволило уникнути важких наслідків, перешкодити зростанню захворюваності серед військовослужбовців і працівників ЗС України. Імунізація дозволить нам зменшити ризик поширення коронавірусної інфекції й у подальшому.

Вакцинацію військовослужбовців видового військового вишу здійснюють медики комунального некомерційного підприємства «2-га міська поліклініка міста Львова».

— На першому етапі ми вакцинували медиків, які безпосередньо працюють із хворими на коронавірус, далі — решту медичного персоналу, тепер — військовослужбовців військових частин та установ міста Львова, – розповів завідувач кабінету інфекційних захворювань КНП «2-га міська поліклініка міста Львова» Віктор Періг. — Перед вакцинацією ми вивчаємо стан здоров’я особи. Якщо протипоказань нема, знаходимо його картку в електронній системі, робимо відповідний запис та скеровуємо до медичної сестри для ін’єкції. Здебільшого всі вакциновані переносять цю процедуру добре. У малій кількості випадків серед побічних ефектів спостерігаємо впродовж доби після вакцинації незначне підвищення температури тіла.

Один із тих, хто першим отримав ін’єкцію вакцини, — фельдшер лазарета старший сержант Василь Ладюк.

— Я вакцинувався вчора, — розповів він, — у місці вакцинації відчуваю ущільнення, також у мене незначно підвищилася температура тіла. Однак загалом я почуваю себе добре. Вакцинація, на мій погляд, це єдиний можливий шлях подолання пандемії. Я виявив бажання вакцинуватися серед перших, щоб продемонструвати особистий приклад.

Кампанія з вакцинації в Національній академії набирає обертів. Курсанти, офіцери та цивільні працівники навчального закладу отримуватимуть щеплення згідно з планом, що передбачає імунізацію всього колективу вишу впродовж наступних декількох місяців.

Фото: Національної академії сухопутних військ

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

Речник Командування Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш висловив сподівання, що Україна таки отримає від партнерів крилаті ракети Taurus.

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу противника.

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Українська та португальська сторони розпочали роботу над проєктом двосторонньої безпекової угоди й узгодили графік подальших переговорів.

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морські піхотинці Олексій Руденко з Військової академії в Одесі та Георгій Рошка з 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського виступили на Лондонському марафоні.

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабінет Міністрів України запровадив видачу паспортів громадянина України або паспортів для виїзду за кордон для чоловіків віком від 18 до 60 років лише на території України.

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український військовослужбовець зумів збити з переносного зенітного ракетного комплексу дві російські крилаті ракети.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Санітарний інструктор, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Військовий кухар

від 55000 до 125000 грн

Слов'янськ

Батальйон спеціального призначення Донбас 18 Слов'янської бригади Національної гвардії України

Майстер, військовослужбовець

від 21000 до 21000 грн

Миколаїв

Військова частина А1080

Санітаp, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Військовослужбовець

від 20000 до 100000 грн

Київ

Печерський РТЦК та СП

служба в Збройних Силах України

від 20100 до 125000 грн

Лозова, Харківська область