ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Ракетники бригади «Свята Варвара» активно вакцинуються…

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 23 Квітня 2021, 14:46

Понад 70% військовослужбовців ракетної бригади «Свята Варвара» виявили бажання вакцинуватися проти коронавірусної інфекції COVID-19.

За повідомленням начальника Хмельницького військового госпіталю полковника медичної служби Сергія Мельника, станом на ранок 23 квітня у Хмельницькій області першою вакциною від COVID-19 вже щеплено 1457 військовослужбовців.

Кількість охочих отримати щеплення від COVID-19 у ракетній бригаді перевищує спроможність мобільних груп лікарів комунального підприємства Хмельницького міського центру первинної медико-санітарної допомоги, що здійснюють вакцинацію.

— Однак такою ситуація була не одразу, — каже начальник медпункту бригади капітан медичної служби Максим Бушинський. — Задовго до початку вакцинації у бригаді проведено опитування для складання списків охочих отримати щеплення. На той час більшість військовослужбовців з різних причин мали негативне ставлення до цього превентивного заходу й відмовлялися від нього. Але в результаті інформаційно-роз’яснювальних заходів щодо необхідності досягнення колективного імунітету, особистого прикладу офіцерів командної ланки значна частина ракетників змінила ставлення і зрозуміла важливість імунопрофілактики, — підкреслив Максим Бушинський.

Загалом за чотири дні у медичному пункті військової частини вакциновано вже понад три сотні солдатів, сержантів, офіцерів і працівників.

Начальник медслужби бригади майор медичної служби Сергій Мішуров уточнює, що до вакцинації військовослужбовців залучають лише за добровільною згодою, жодний примус у цій справі недопустимий.

— Процедура досить проста і швидка, — каже начмед. — Спочатку санінструктор на вході запускає по одному кандидатів для щеплення й направляє у кабінет до лікарів, які здійснюють огляд, перевіряють медичні документи та проводять опитування. У разі виявлення у кандидатів ознак незадовільного стану здоров’я, щеплення переноситься до повного одужання. Після вакцинації пацієнт ще годину перебуває під наглядом лікарів у спеціально облаштованому для цього казарменому приміщенні. Для всіх підрозділів військової частини затверджено окремий графік, що дає змогу уникати черг і скупчень, — наголосив Сергій Мішуров, додавши, що ревакцинацію, тобто введення другої вакцини, проводять у термін від 90 до 120 діб з моменту щеплення першою.

Олексій Наконечний

Фото автора

Читайте нас у Facebook
На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

Сьогодні, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку невідомого безпілотного літального апарату по території навчального центру Запорізької атомної електростанції, що примикає до майданчика.

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

Суд виніс вирок жителю Полтави, який співпрацював з аналітичним порталом рф «Фонд стратегічної культури».

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва. Темою розмови було зміцнення ППО України сучасними системами та двостороння співпраця у сфері ОПК.

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

Військовослужбовці Збройних сил Естонської Республіки в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України у Великій Британії проводять заняття з навчання ведення позиційних бойових дій.

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Українська сторона провела переговори з чеською стороною щодо підготовки проєкту майбутньої безпекової угоди.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Зовнішній пілот, оператор БПЛА

від 50000 до 50000 грн

Київ

412 ОББпС 101 ОБрО ГШ ЗСУ

Гранатометник

від 21000 до 120000 грн

Миколаїв

189 об ТрО 123 Обр ТрО

Гранатометник

від 20000 до 120000 грн

Кропивницький

Військова частина А7343

Робота/Військовослужбовець ЗСУ/Ужгород, Закарпатська обл/Без досвіду

від 20100 до 120000 грн

Ужгород, Закарпатська область

Військовослужбовець ЗСУ

від 20000 до 30000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130