ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Військових правоохоронців навчають за стандартами НАТО 

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 21 Квітня 2021, 13:22

Про це 21 квітня під час онлайн-брифінгу розповів начальник групи зв’язків з громадськістю Головного управління Військової служби правопорядку у Збройних Силах України підполковник Володимир Потапов, інформує пресслужба Генерального штабу ЗС України.

У 2020 навчальному році увага була зосереджена на підготовці військовослужбовців сержантського складу. На базі навчального центру Служби правопорядку розгорнуто школу Військового поліцейського та відповідно до досвіду країн-партнерів НАТО впроваджено в підготовку курси лідерства. Підготовка рядового та сержантського складу здійснюється в навчальному центрі за спеціальністю «Правоохоронна діяльність». Також діє базовий курс Військового поліцейського терміном 3 місяці для військовослужбовців рядового складу.

— Станом на кінець 2020 року в навчальному центрі Служби правопорядку підготовлено понад 1350 військовослужбовців. Наразі триває підготовка майже 50 військовослужбовців. Також у навчальному центрі проходять службу п’ять іноземних військовослужбовців-інструкторів на ротаційній основі, — зазначив підполковник Володимир Потапов.

У Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка здійснюється підготовка офіцерських кадрів за спеціалізацією «Правоохоронна діяльність у Збройних Силах України». Перший набір за цією спеціалізацією здійснено влітку 2016 року в кількості 20 курсантів. Торік вони вже лейтенантами поповнили територіальні підрозділи Служби правопорядку. Ще понад сто курсантів навчається на різних курсах.

Також організовано курси підвищення кваліфікації військовослужбовців ВСП у Національному юридичному університеті імені Ярослава Мудрого.

Всі навчальні програми підготовки фахівців та підвищення кваліфікації розроблені з урахуванням створення Військової поліції та інтеграції у структури військових правоохоронців НАТО.

Суттєву допомогу в розвитку Служби правопорядку надають й іноземні партнери. Міжнародна співпраця ведеться в рамках підкомітету Військової поліції Багатонаціонального об’єднаного координаційного комітету з питань військового співробітництва та оборонного реформування.

— У рамках цього підкомітету ми співпрацюємо з військовою поліцією Швеції, цивільною поліцією Данії, місією Великої Британії в Україні ОРБІТАЛ, канадською місією ЮНІФАЄР, Об’єднаною багатонаціональною підготовчою групою від США. Також найближчим часом до цієї роботи планують приєднатися наші колеги з Бельгії та Болгарії, — поінформував підполковник Володимир Потапов.

Загалом кількість заходів міжнародного співробітництва, серед яких створення нових навчальних програм, відновлення слідчих спроможностей Служби правопорядку, підготовка інструкторів, курсова підготовка в Україні та за кордоном продовжує зростати.

Читайте нас в Telegram
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій

від 20000 до 50000 грн

Одеса

Військова частина А4055

Лікар медичного пункту, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Комірник складів, військовослужбовець

від 20000 до 20000 грн

Київ

Військова частина А2788

Санітарний інструктор

від 20000 до 120000 грн

Кропивницький

Військова частина А7343

Кулеметник

від 21000 до 120000 грн

Кривий Ріг

Військова частина А4476

Оператор протитанкового ракетного комплексу 14 ОМБр

від 23000 до 123000 грн

Володимир, Волинська область