ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Огляд новин ОВТ: гвинтівки MK22, тримаран Seahawk, безпілотник Valkyrie та лазерна зброя

Лонгрід Озброєння та техніка
Прочитаєте за: 5 хв. 10 Квітня 2021, 8:11

Для всіх, хто цікавиться новинами озброєння й військової техніки іноземного виробництва, АрміяInform підготувала огляд найважливіших подій у цій сфері за останній тиждень. З попередніми актуальними публікаціями можна ознайомитися тут. У цьому випуску читайте про снайперські гвинтівки MK22, нове судно-тримаран Seahawk, випробування безпілотника Valkyrie та оновлення лазерної зброї.

Армія США отримає досконаліші снайперські гвинтівки MK22

У компанії Barrett Firearms Manufacturing Inc. повідомили, що вони отримали п’ятирічний контракт з армією США на постачання гвинтівок MRAD (Multi-Role Adaptive Design) MK22 MOD 0 з прицілами Leupold&Stevens Mark 5 HD та комплектами аксесуарів. Також відомо, що армія США закупить приблизно 2800 гвинтівок MK22 у Barrett на суму 49,9 млн доларів. Передбачається, що MK22 замінить кілька старих снайперських гвинтівок армії США. Про це йдеться на сайті Army Recognition. MK22 є частиною Програми армійської точної снайперської гвинтівки (PSR).

Програма PSR дасть змогу армії використовувати озброєння підвищеної дальності, яке важить менше, ніж нинішні снайперські гвинтівки. Крім того, нові MK22 включатимуть функції, які маскуватимуть сигнатуру снайпера для підвищення його живучості.

 

Розроблений з урахуванням точності та модульності, MK22 забезпечує ще більшу гнучкість у рамках дуже успішної гвинтівкової платформи MRAD. Ця мультикаліберна снайперська гвинтівка із поздовжньо-ковзним затвором здатна переоснащуватись між калібрами 7,62×51 мм, .300 Norma Magnum (NM) та .338 Norma Magnum (NM) в залежності від цілей та завдань.

У своєму бюджетному запиті армія США зазначила, що гвинтівкова платформа MRAD MK22 «збільшує дистанцію, забезпечуючи перевагу проти ворожих контрснайперських зіткнень та збільшує спроможність снайпера».

Довгоочікуване безпілотне судно Seahawk надійшло до ВМС США

У грудні 2017 року Управління морських досліджень США уклало контракт на будівництво судна з компанією Leidos вартістю 35,5 мільйона доларів. Роботи переважно проводили на узбережжі Мексиканської затоки. І от днями Seahawk був доставлений до ВМС США. Про це повідомляє Navalnews.

Слід відзначити, що Seahawk є автономним надводним судном із корпусом тримарана. Планується, що цей безпілотний надводний корабель покращить можливості морських операцій. Схожий на Sea Hunter, Seahawk значно більший і має розширені можливості з дальності плавання та вантажопідйомності. Він спроєктований так, щоб  працювати з мінімальною участю людей, що забезпечує йому швидке розгортання та реагування у глобальній мережі морського нагляду.

— Ми не просто встановили автономну навігаційну систему на корабель, — сказав віцепрезидент Leidos з морських рішень Ден Брінтцінгхоффер. — Кожна механічна та електрична система Seahawk має унікальну конфігурацію, розроблену для роботи протягом місяців без технічного обслуговування та екіпажу.

Водотоннажність тримарана (повністю завантаженого) становить 145 тонн. Сюди включено 14 тис. галонів палива, яке може живити подвійні дизельні двигуни протягом значного періоду часу. Модернізований дизайн Seahawk та оновлення були засновані на спільних оцінках компанії Leidos та ВМС США і включали модернізовані електричні системи, систему кріплення корисного навантаження та станцію контролю оператора.

Під час випробувань безпілотник Valkyrie успішно запустив автономний дрон

Безпілотник Kratos XQ-58A Valkyrie успішно запустив невеликий дрон зі свого внутрішнього відсіку, призначеного для зброї. Про це повідомляється на DefenseNews.

Під час шостого льотного випробування Valkyrie на випробувальному полігоні Юма, що в Аризоні, цей безпілотник вперше відкрив двері відсіку для корисного навантаження під час польоту та випустив невеликий автономний дрон ALTIUS-600, створений компанією Area-I.

Зазначається, що після успішного запуску системи ALTIUS безпілотник Valkyrie завершив додаткові випробування, спрямовані на розширення діапазону польоту БПЛА.

Також відзначається, що дрон ALTIUS-600 може бути запущений для виконання різних завдань, зокрема для здійснення радіоелектронної боротьби, розвідки, боротьби з ворожими БПЛА, а також для створення кінетичних ефектів.

За даними розробника, цей дрон може важити до 12,3 кг, з яких близько 2,7 кг — це корисне навантаження; час перебування у повітрі — близько чотирьох годин.

Військові США роблять ставку на високоенергетичну лазерну зброю

Військово-повітряні сили США уклали контракт із компанією Raytheon Technologies на суму 15,5 мільйона доларів на поставку оновленої версії лазерної системи озброєння багі. Про це повідомляється на C4isrnet.

Слід додати, що компанія Raytheon створює прототип високоенергетичної лазерної зброї (HELWS) для військових з 2019 року, коли Науково-дослідна лабораторія ВПС США уклала з компанією контракт на два прототипи на 23,8 мільйона доларів. Пізніше, того ж року, компанія отримала ще 13,1 мільйона доларів на третій прототип.

HELWS використовує спрямовану енергію для знищення малих БПЛА. Зброя здатна знищити безпілотник на відстані до трьох кілометрів, тримаючи зосереджений промінь на цілі протягом п’яти секунд поспіль. Оператори керують зброєю за допомогою ігрового контролера та ноутбука. Повітряні сили сподіваються, що зброя спрямованої енергії, така як HELWS, може допомогти захистити свої бази від невеликих БПЛА.

Також читайте:

Найкращі бойові машини з протимінним захистом армії США: MaxxPro, Cougar та M-ATV

Туреччина проводить польові випробування танка Altay з новою силовою установкою

Microsoft постачатиме для солдатів армії США окуляри доповненої реальності: ціна питання – майже 22 млрд доларів

Підготував Микола Федорків

Читайте нас в Telegram
Реакція «узкого міра» на «плоский штопор» у виконанні Ту-22М3

Реакція «узкого міра» на «плоский штопор» у виконанні Ту-22М3

Вранці 19 квітня всі українці зраділи новині про перше знищення російського бомбардувальника Ту-22М3 зенітно-ракетними підрозділами Повітряних Сил ЗСУ та Головним управлінням розвідки МОУ.

Глава держави присвоїв звання Героя України головному сержанту Сергію Гвоздю

Глава держави присвоїв звання Героя України головному сержанту Сергію Гвоздю

Президент присвоїв звання Героя України та вручив орден «Золота Зірка» головному сержанту Сергію Гвоздю.

У Миколаєві затримали зрадника, який передавав фсб рф дані про дислокацію оборонних об’єктів

У Миколаєві затримали зрадника, який передавав фсб рф дані про дислокацію оборонних об’єктів

Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальний термін ув’язнення отримав ще один агент фсб, який збирав розвіддані про Сили оборони на Миколаївщині.

Президент відзначив військовослужбовців, які обороняють Часів Яр

Президент відзначив військовослужбовців, які обороняють Часів Яр

Президент України Володимир Зеленський відвідав один із командних пунктів 41-ї окремої механізованої бригади, яка обороняє Часів Яр, та особисто нагородив захисників.

Ракетний удар по Дніпру: кількість постраждалих зросла до 24 осіб, пошукові роботи тривають

Ракетний удар по Дніпру: кількість постраждалих зросла до 24 осіб, пошукові роботи тривають

Унаслідок російської ракетної атаки по Дніпру число постраждалих зросло до 24 людей.

На тлі ракетної атаки по Дніпру посол ЄС закликала негайно надати Україні більше ППО

На тлі ракетної атаки по Дніпру посол ЄС закликала негайно надати Україні більше ППО

Посол Європейського Союзу в Україні Катаріна Матернова після масованої російської ракетної атаки на Дніпро заявила, що рф буде притягнута до відповідальності.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Механік-водій у 66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ, Київська область

Водій, військовослужбовець ЗСУ

від 20100 до 22100 грн

Ніжин, Чернігівська область

C Engineer

від 55000 до 130000 грн

Ужгород

68 ОЄБр ім. Олекси Довбуша

Сапер, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Робота/Військовослужбовець ЗСУ/Вінниця та Область/Без досвіду

від 20100 до 120000 грн

Михайлівці, Вінницька область

Військовослужбовець ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Київ

Старобільський РТЦК та СП