ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Патріотичне виховання молоді – інвестиція в майбутнє держави

Армія і суспільство
Прочитаєте за: 5 хв. 8 Квітня 2021, 15:40

З чого починається Україна? Цей концепт містить у собі масштабний набір наративів, сутність яких пізнається переважно у свідомому віці. Однак розуміння приналежності до народу формується з ранніх років життя. Усвідомлення власної національної ідентичності закладається з дитинства.

Допомогти виховати громадянина-патріота, готового до виконання громадянських і конституційних обов’язків, успадкування духовних надбань українського народу – допомагають центри патріотичного виховання молоді.

У Міністерстві у справах ветеранів спільно з Міністерством молоді та спорту розробили онлайн-карту таких закладів по всій Україні.

Перелік напрямів їхньої діяльності найрізноманітніший: навчання молоді збереженню життя та здоров’я в умовах міста, природи та за надзвичайних ситуацій; розвиток правової культури, медійної грамотності, історичної обізнаності; заняття з будови та алгоритму збирання-розбирання стрілецької зброї; лекції з політології та літературознавства; проведення таборувань, вишколів із топографії та орієнтування на місцевості, читанок, гутірок та спортивних змагань, покликаних розкрити творчий потенціал дітей, розвинути підростаюче покоління усебічно та прищепити морально-психологічні постулати як базовий взірець поведінки.

Ветерани долучаються до виховання молоді

АрміяInform поспілкувалася із працівниками Комунального закладу «Дніпропетровський обласний центр військово-патріотичного виховання, відпочинку та туризму» Дніпропетровської обласної ради, який реалізовує регіональну та державну стратегії національно-патріотичного виховання.

– Працюючи з молоддю та заради молоді, важливо розуміти думки, бачити очі, відчувати пріоритети в напрямках розвитку, – змальовує процес роботи заступник Директора закладу Анастасія Тихомирова.

У 2020 році Центр провів 55 заходів, з яких 29 – самостійно, а 26 – спільно з іншими установами, охопивши разом понад 8 тис. дітей!

Особлива місія закладу полягає в реагуванні на виклики, що постають перед молодим поколінням в еру комп’ютеризації та відсутності альтернативи корисного дозвілля.

– Зникає відчуття незамінності дійсності оточуючого світу в житті дитини за рахунок превалювання віртуальної реальності. Саме цю деструктивну тенденцію покликаний зупинити Центр військово-патріотичного виховання, – говорить керівник закладу Світлана Тищенко.

Тому в Центрі пропонують молоді альтернативні форми відпочинку, прививають традиції здорового способу життя.

Важливою складовою роботи Центру є заняття з дітьми з малозабезпечених верств населення, багатодітних родин та сиротинців, особливо у сільській місцевості. У рамках програми національно-патріотичного виховання заклад запрошує ветеранів російсько-української війни, спілкування з якими допомагає усвідомити дітям українські реалії крізь призму історичного поступу.

Тренування у дусі братерства та взаємодопомоги

У взаємодії з громадською організацією «Молодіжний центр А.Т.О.М.» та Дитячим туристичним клубом «БАФ», представники КЗ «Дніпропетровський обласний центр військово-патріотичного виховання, відпочинку та туризму» ДОР провели триденне таборування-гру «Червоні проти синіх».

– Три доби поспіль, поблизу славетного селища Обухівка, два молодих парубка мали можливість керувати двома підрозділами в кількості 12 осіб кожен. Вони виконували завдання від головного штабу, дбали про безпеку особового складу своїх команд, вирішували тактичні завдання, але головне – брали на себе відповідальність за рішення, які вони ухвалювали,– пояснює Анастасія Тихомирова.

Спільно з цими ж структурами дніпровський заклад також організував 3-денну військово-спортивну гру «Голодні ігри» в екшн-таборі.

Об’єднавшись із військово-патріотичним гуртком «Джура» у дві потужні команди й запросивши у гості фахівців КЗ «Дніпропетровський обласний центр ВПВВТ» ДОР, учні КЗ «Обухівська ЗОШ № 1» Дніпровського району мали можливість провести змагання зі спортивного орієнтування по типу рогейн. А під час екшн-гри «Збитий льотчик» наші вихованці покращили знання з домедичної допомоги.

Важливість громадянсько-патріотичного виховання для Січеславщини є особливо важливою з огляду на роль цієї області в зупинці російської інтервенції навесні 2014 року. Битва за розум продовжується, і фронт проходить у свідомості кожного індивіда. Наші дії мають ґрунтуватися на ідеї розвитку і розширення українського простору заради моральної опори воїнам, на мотиві примноження позитивних здобутків та нових перемог українського народу, на бажанні збереження і вдосконалення врятованої непомірно високою ціною Батьківщини, на пам’яті про подвиг полеглих та шані до живих героїв.

2021 рік виявився для Центру випробуванням на стійкість. Через перманентне недофінансування організація відчуває брак матеріальної бази. За неможливості сплатити оренду офісу працівники вимушені були перейти на віддалений формат роботи. Численні офіційні звернення до вищого керівництва не мали результатів.

– Ми надсилали запити до кожної ланки владної вертикалі, відвідували засідання, але не отримали жодної реакції, – розповідає керівник відділу військово-патріотичного виховання Єлизавета Кутурга. – У кошторисі прописана лише стаття заробітної платні.

Комунальний заклад «Дніпропетровський обласний центр військово-патріотичного виховання, відпочинку та туризму» Дніпропетровської обласної ради – це організація, що вдосконалює Українську державу. Не дивлячись на кризу, Центр продовжує виконувати програму патріотичного виховання дітей.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Радіотелеграфіст, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Технік автоматизованих систем управління

від 21000 до 24000 грн

Чоп

Державна прикордонна служба України

Стрілець – Військовослужбовець

від 20100 до 120000 грн

Біла Церква

Троїцький ТЦК та СП

Водій, військовослужбовець

від 21000 до 120000 грн

Червоноград

63 окремий батальйон 103 ОБр Сил ТрО

Інструктор з зв’язку

від 24000 до 49550 грн

Харків, Харківська область

Командир зенітного ракетного взводу

від 27000 до 57000 грн

Старокостянтинів, Хмельницька область