ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У районі проведення ООС триває вакцинація військовослужбовців

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 7 Квітня 2021, 16:16

У районі проведення операції Об’єднаних сил триває процес вакцинації воїнів від COVID-19.  Зі слів представника одного з військових мобільних госпіталів, у військово-лікувальній установі за місяць, який минув від початку вакцинації військовослужбовців, вимушених пауз у роботі не спостерігалось.

— Ми маємо вакцину в достатній кількості, постачається вона своєчасно. Є графік щеплень, розроблений і погоджений з командуванням підрозділів. Є навчена роботі з вакциною бригада лікарів та медсестер. Тому процес вакцинації відбувається планомірно. Військовослужбовці підрозділів, чия черга отримати перший укол вакцини підійшла, прибувають у госпіталь. Вже на місці розбиваються на групи по 10 осіб. І отримують щеплення відповідно до протоколу цієї процедури: спочатку їх оглядає терапевт, вимірюється тиск, відбуваються опитування щодо обмежень стосовно здоров’я. Якщо таких не виявлено, то людина переходить у приміщення, де її вакцинують. Загалом уся процедура займає близько 10 хвилин, — говорить представник військового госпіталю.

Зі слів представників лікарсько-сестринської бригади, які проводять щеплення особового складу, за день можуть прийняти і понад сотню відвідувачів. Усе залежить від графіку підрозділів. Умовляти на вакцинацію воїнів не потрібно. Лікарі кажуть, що медична статистика щодо захворюваності на COVID-19 у нашій державі, яку щоденно публікує МОЗ України, переконує навіть тих, хто вагався до останнього. Охочих «експериментувати» зі своїм здоров’ям меншає. Краще отримати укол вакцини, ніж поповнювати сумні цифри тих, хто захворів.

Перше щеплення цього дня отримав і 47-річний воїн-зенітник майстер-сержант Віктор. Чоловік каже, що сама процедура відбувається швидко. Єдине, лікарям довелося перед отриманням дози вакцини стабілізувати воїну тиск. 

— Виміряли тиск, він виявився трішки вищим за норму. Тому мені дали ліки і попросили зачекати, поки тиск не стабілізується. Перевірили повторно і дозволили щеплення, — говорить майстер-сержант. — На мою думку, не слід чекати, коли ти захворієш. А потрібно подбати про своє здоров’я завчасно. Тим більше, що ми зараз у районі проведення ООС, де солдатське міцне здоров’я — це ще й запорука успішного виконання поставлених перед підрозділом завдань! Отже, слід не роздумувати, а вакцинуватися, щоб убезпечити себе і товаришів!

Фото автора

Відео Олександра Мостового

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Підрозділ «Перун» 42 окремої механізованої бригади за допомогою FPV-дронів завдав ударів по ворогу, що наступав на Часів Яр.

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

Увечері 26 квітня зі спеціальним зверненням до сум’ян звернувся начальник міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

Під суд пішли вісім зрадників

Під суд пішли вісім зрадників

Підозри повідомлено ще трьом колаборантам.

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

США та інші учасники Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн») разом зобов'язалися виділити вже понад 95 млрд доларів на допомогу Україні для її захисту від російської агресії.

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

За добу підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, 1 радіолокаційній станції, 3 засобах протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ, 1 складу матеріально-технічних засобів противника.

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Реформована система закупівель в Міністерстві оборони України, яка прийшла на заміну старій пострадянській, що породжувала корупційні ризики, вже показала свою ефективність.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Медсестра/медбрат

Дніпро

93-тя окрема механізована бригада «Холодний Яр"

Стрілець-помічник гранатометника

від 20000 до 125000 грн

Нікополь, Дніпропетровська область

Начальник медичної служби

від 28000 до 30000 грн

Кропивницький

Військова частина А4607

Водій (військовослужбовець)

від 21000 до 121000 грн

Львів

125 обр СВ ЗСУ

Оператор БПЛА (окремий батальйон сил ТрО)

від 20000 до 120000 грн

Дніпро

233 окремий батальйон 128 ОБр Сил ТрО

Кухар, молодший інспектор прикордонної служби

від 51000 до 51000 грн

Запоріжжя

Державна прикордонна служба України