ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Інноваційні керамо-полімерні бронепанелі готують до державних випробувань

Озброєння та техніка
Прочитаєте за: 3 хв. 1 Квітня 2021, 11:02

У 2018 році фахівці ДП «СЗТФ «Прогрес» разом із київськими науковцями вирішили реалізувати досить цікавий проєкт – створення навісної керамо-полімерної бронепанелі, призначеної для додаткового захисту легкоброньованої техніки (ЛБТ) від ураження бронебійними набоями калібрів 7,62 мм, 12,7 мм та 14,5 мм. Про це повідомляє Defense Express.

Створення таких бронепанелей – задача дуже складна, особливо з урахуванням того, що в Україні промислового виробництва захисних елементів на основі кераміки просто не існує. Водночас сьогодні у ДП «СЗТФ «Прогрес» говорять про успішне проведення попередніх випробувань цього виробу та підготовку до державних випробувань, які планують провести вже  цього року.

Так, сьогодні «Прогрес» спільно з ДП ХКБМ імені О. О. Морозова активно продовжує роботи з удосконалення дискретної керамо-полімерної композитної броні. Роботи ведуться в ініціативному порядку в інтересах Міністерства оборони України.

Представник компанії розповів, що фахівці та науковці, які займаються цим проєктом, розробили технологію виробництва керамо-полімерних композитних бронепанелей різних рівнів захисту – від 1 по 4 згідно зі STANAG 4569. Причому усі технічні рішення, напрацьовані в процесі виконання цього проєкту, захищено патентами – всього розробники отримали 13 патентів на корисну модель.

Для виробництва бронепанелей використовуються керамічні бронеелементи на основі оксиду алюмінію, які також виготовляються за власною технологією.

Бронепанелі мають макрошарувате компонування і складаються з дискретного керамічного шару, який розміщується у високоміцній полімерній матриці, та текстильно-полімерного затримуючого шару. Додатково бронепанелі можуть оснащуватись підкладкою з надвисокомолекулярного поліетилену.

Кріпити їх на штатній броні легкоброньованої техніки планують за допомогою бонок. Таку конструкцію бронепанелей зумовили результати останніх досліджень. Вони доводять, що саме багатошарові конструкції, які поєднують елементи кераміки та полімерних композитів, спроможні забезпечити надійний захист від високоенергетичних динамічних навантажень.

Сьогодні проєкт створення дискретної керамо-полімерної композитної броні знаходиться на завершальному етапі. Наразі ведуться роботи з оптимізації масогабаритних характеристик керамо-полімерної броні з метою зниження її питомої ваги.

Дослідні зразки бронепанелей на постійній основі проходять натурні балістичні випробування на полігоні ДП «ХКБМ імені О.О. Морозова» за участю представників 85-го військового представництва Міністерства оборони України.

Як повідомляють на ДП «СЗТФ «Прогрес», на сьогодні завершено цикл попередніх натурних балістичних випробувань. Підтверджено високу живучість та вогнестійкість керамо-полімерної броні, а також її ремонтопридатність в польових умовах.

Читайте нас в Telegram
Ми повинні дістати Patriot з казарм, де вони стоять про всяк випадок, і передати їх ЗСУ — Жозеп Боррель

Ми повинні дістати Patriot з казарм, де вони стоять про всяк випадок, і передати їх ЗСУ — Жозеп Боррель

Високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель закликав європейські країни дістати системи Patriot із казарм і передати їх Україні. Рішення треба ухвалити швидко.

Куди планується витратити гроші із заморожених російських активів — Денис Шмигаль відповів

Куди планується витратити гроші із заморожених російських активів — Денис Шмигаль відповів

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час міністерського круглого столу в США заявив, що заморожені російські активи будуть направлені на відновлення України.

Зброя і безпекова ситуація в Україні: Руслан Стефанчук провів зустріч з маршалком Сенату Польщі

Зброя і безпекова ситуація в Україні: Руслан Стефанчук провів зустріч з маршалком Сенату Польщі

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук у Варшаві обговорив із маршалком Сенату Республіки Польща Малгожатою Кідавою-Блонською безпекову ситуацію і нагальні потреби України.

Сили оборони відбили атаку 14 FPV-дронів окупантів на Запорізькому напрямку

Сили оборони відбили атаку 14 FPV-дронів окупантів на Запорізькому напрямку

На Запорізькому напрямку прикордонники відбили декілька хвиль дронів окупантів.

З російської окупації вдалося врятувати ще двох підлітків

З російської окупації вдалося врятувати ще двох підлітків

На підконтрольну Україні територію повернули двох підлітків з тимчасово окупованої території Херсонщини, їм 17 і 16 років.

Перша група українських захисників вирушила до Берліна на безкоштовне інноваційне протезування

Перша група українських захисників вирушила до Берліна на безкоштовне інноваційне протезування

Сьогодні перших 13 українських захисників із ампутаційними пораненнями вирушили до військового шпиталю Берліна на встановлення сучасних інноваційних протезів.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець

від 20100 до 120000 грн

Київ

Розвідувальний батальйон 5 Окремої Штурмової Київської бригади

Снайпер

від 51000 до 120000 грн

Запоріжжя

79 окремий батальйон 102 ОБр Сил ТрО

Офіцер штабу

Київ

Річкова флотилія ВМС ЗСУ

Військовослужбовець за контрактом

від 20100 до 100000 грн

Жовті Води

4 відділ Кам'янського РТЦК та СП

Розвідник, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

оператор радіорозвідки

від 25000 до 130000 грн

Полтава, Полтавська область