ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Які напої позбавляють або додають міці

Лайфхак
Прочитаєте за: 4 хв. 22 Березня 2021, 19:33

Весна зустрічає нас не лише ласкавим сонечком, а й слабкістю, сонливістю, почуттям постійної втоми. Все це симптоми авітамінозу, який найчастіше загострюється саме на початку весни. Пропонуємо кілька рецептів здоров’я, які допоможуть швидко розпрощатись із зимою й зустріти весну повними сил.

Скажи «Ні» чаю й каві

Навесні наш організм особливо потребує вітамінів С, Р і В9, оскільки в зимових продуктах харчування їх практично немає. Їхній брак знижує імунітет, підвищує стомлюваність, порушує відновлювальні процеси в організмі.

Тому варто врахувати, що кава й чай заважають засвоєнню вітаміну С. За можливості замініть їх м’ятним або ромашковим, полівітамінним трав’яним чаєм. Інший варіант, для «кавоманів» — пити підбадьорливі напої не раніше як за годину після споживання їжі.

Утім, якщо відчуваєте значний занепад сил, варто вживати лише трав’яні чаї й настої. Нижче наведені їхні найпростіші та найдоступніші рецепти.

Гоголь-моголь

Згадали дитинство й «найсмачніші ліки у світі»? Курячі яйця —  один із найкорисніших для імунітету продуктів. У складі яєчних жовтків є велика кількість вітаміну D, що допоможе зміцнити імунітет, забезпечить правильну роботу щитоподібної залози, а також функцію серцево-судинної системи. Гоголь-моголь допомагає швидко відновити втрачені сили, адже містить білок й інші компоненти, здатні привести людину в належну фізичну форму. Зазначимо, що особливу користь цей напій принесе в поєднанні з лимоном.

Чудодійна сила лимона

Чемпіони з боротьби із авітамінозом серед цитрусових — лимони, які потужно підвищують імунітет, оскільки багаті вітамінами А і С, містять чимало вологи й запобігають зневодненню, характерному для організму в зимово-весняний сезон. Найкраще просто додавати лимон у воду, яку п’єте впродовж дня.

Твій друг імбир

Придбати його нині можна будь-де, і він чудово та довго зберігається. Має потужні протизапальні й антиоксидантні ефекти. Щоб підтримати ослаблений після зими організм, додавайте тонку скибочку імбиру у вітамінні чаї на ваш вибір.

Цілюща шипшина

Шипшина — абсолютний лідер за вмістом вітаміну С: у 100 грамах плодів цієї рослини міститься така його кількість, яка всемеро перевищує добову норму, що потрібна для людини, а також значну кількість вітаміну А. Шипшина швидше за інші продукти допоможе позбавитися від перших симптомів застуди і грипу. Знайти ж її, приміром, у зоні бойових дій, не важко цілорічно.

Найпростіший рецепт відвару із шипшини такий. Склад: 20 грамів плодів шипшини, 15 грамів меду та 5 лимонного соку, 200 мілілітрів води. Сушені плоди шипшини подрібнити, залити окропом, варити 10 хвилин із  закритою кришкою, настояти 10 хвилин. Відвар процідити, додати в нього мед і лимонний сік.

Полівітамінні чаї та настої

Вони найкорисніші. Утім, слід не забувати, що практично будь-який трав’яний чай або збір фабричної розфасовки —  це сировина для лікарської форми настоїв. Тому, як і будь-які ліки, кожен трав’яний чай має показання до застосування та певні протипоказання для людей з хронічними хворобами. Отже, важливо: купуйте і запасайтеся на ротацію трав’яними зборами у спеціалізованих аптеках. Там вам нададуть професійну консультацію. А також —  порадять коли і який настій слід вживати. Приміром, ранкові настої повинні бути тонізуючими, а вечірні —  заспокійливими.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Це дуже дороге «брязкальце», яке вони бережуть від збиття: Ілля Євлаш — про літак Су-57

Це дуже дороге «брязкальце», яке вони бережуть від збиття: Ілля Євлаш — про літак Су-57

російський літак Су-57 окупанти використовують для ударів по Україні, але намагаються тримати на великій відстані, оскільки і його може збити українська ППО.

Окупанти вдарили КАБами по Дергачах на Харківщині

Окупанти вдарили КАБами по Дергачах на Харківщині

Сьогодні, 26 квітня, російська армія обстріляла місто Дергачі Харківського району, внаслідок чого постраждали чотири особи.

На фронті загинула журналістка й військовослужбовиця Алла Пушкарчук

На фронті загинула журналістка й військовослужбовиця Алла Пушкарчук

На фронті 25 квітня внаслідок ракетного обстрілу загинула журналістка й військовослужбовиця Алла Пушкарчук на позивний «Рута».

На півдні сили ППО знищили БПЛА «Орлан-10» та ZALA

На півдні сили ППО знищили БПЛА «Орлан-10» та ZALA

На Одещині та Херсонщині українські сили ППО знищили два розвідувальні БПЛА окупантів.

«Обов’язок усього світу — тиснути на росію так, щоб ЗАЕС була звільнена» — Володимир Зеленський

«Обов’язок усього світу — тиснути на росію так, щоб ЗАЕС була звільнена» — Володимир Зеленський

У річницю катастрофи на Чорнобильській АЕС, яка трапилася 26 квітня 1986 року, Президент України Володимир Зеленський закликав світ чинити тиск на росію, щоб забезпечити звільнення ЗАЕС від окупантів.

Естонія в координації з Данією передала Україні два патрульні катери

Естонія в координації з Данією передала Україні два патрульні катери

Для захисту морських шляхів у Чорному морі Естонія в координації з Данією передала Україні два патрульні катери.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

контракт Збройні Сили України

від 20100 до 123000 грн

Запоріжжя, Запорізька область

Стрілець. Обирай посаду зараз, не чекай поки тебе розподілять!

від 20000 до 120000 грн

Львів, Львівська область

Військова служба за контрактом: Обери свою майбутню професію!

від 21300 до 121200 грн

Сновськ, Чернігівська область

Командир відділення обслуговування

від 20000 до 20000 грн

Васищеве

Військова частина 3075 НГУ

Стрілець – санітар

від 21000 до 121000 грн

Червоноград

Червоноградський РТЦК та СП

Електрик-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Дніпро

Косівський РТЦК та СП