ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Російські «Нони», які розстрілювали Іловайськ, знову обстрілюватимуть окуповану територію України

Blogger pool Публікації
Прочитаєте за: 3 хв. 17 Березня 2021, 13:48

Останнім часом Росія збільшила кількість військових навчань біля українських кордонів. Зокрема для їхнього проведення активно використовує територію тимчасово окупованого Криму й акваторію Чорного моря. Свій південно-західний напрямок Москва взагалі вважає найнебезпечнішим, проте усі навчання, які тривають тут, навпаки несуть загарбницький характер, коли ударні й штурмові сили відпрацьовують захоплення нових рубежів та плацдармів.

Угруповання російських військ в окупованому Криму постійно перебувають у підвищеній бойовій готовності. Крім того, на півострові регулярними є маневри підрозділів і з’єднань, які відпрацьовують перекидання на невідомі театри воєнних дій, захоплення плацдармів та розгортання основних сил.

Сьогодні, на тлі загострення ситуації на Донбасі, Москва активізувала проведення військових маневрів саме на південному заході. Крім морських навчань Чорноморського флоту, які відбулись наприкінці лютого – початку березня 2021-го, маневрів з’єднань 20-ї загальновійськової армії, що були минулого тижня, у Криму готують масштабні навчання підрозділів десантників Новоросійської дивізії ВДВ.

Ці підрозділи тренуватимуться на кримському полігоні «Опук». За інформацією Міноборони РФ, у навчаннях на окупованому півострові 16 -19 березня Москва залучить понад 2 тис. військовиків, близько 500 одиниць військової і спецтехніки Новоросійської дивізії ВДВ. Десантників перекинуть на цей полігон двома способами: транспортними літаками Іл-76МД зі Ставрополя і на великих десантних кораблях ЧФ з Новоросійська.

Хоча РФ і називає ці навчання «командно-штабними», та насправді це не лише досить масштабні перекидання техніки і особового складу, а й комплекс інших дій, що виходять далеко за рамки «вишколів органів управління». На цих маневрах російські десантники відпрацюють завдання із захоплення морського узбережжя, утримання його від висадки морського десанту умовного противника, а ще виконають вправи бойових стрільб з озброєння БМД, танків, САУ і стрілецької зброї.

«Згідно з планом, десантно-штурмовий (247-й Кавказький козачий, Ставрополь, – Авт.) полк виконав перевезення особового складу і техніки комбінованим способом з району зосередження у Новоросійську на Кримський півострів. Його завдання – діями передового загону забезпечити висадку головних сил полку, які перевозить морський транспорт», – повідомляє російське Міноборони.

https://function.mil.ru/news_page/country/more.htm?id=12349219@egNews

Крім Ставропольського полку, в навчаннях беруть участь бійці іншої десантної частини – 1141-го артполку ВДВ з Анапи. До речі, військовики полку залучені до формування тактичних груп, які брали участь у вторгненні російських регулярних військ на наш Донбас. Ці підрозділи були озброєні самохідними мінометами 2С9 «Нона». Артилерійський дивізіон зі складу полку брав участь у боях під Іловайськом.

https://tyzhden.ua/Society/146208

Російські ЗМІ повідомляють і про те, що під час виконання завдань нинішніх навчань на полігоні «Опук» «з чотирьох транспортно-бойових вертольотів Мі-8АМТШ штурмовим способом висадять тактичний повітряний десант (ТПД) у складі десантно-штурмової роти. А на семи Іл-76МД в район майданчика приземлення «Опука» десантується близько 350 військовослужбовців і три одиниці БМД-2К-АУ». Все це мало нагадує «командно-штабні навчання», коли в основному відпрацьовують дії органів управління і штабів.

Проводячи масштабні військові навчання штурмових і ударних сил, Росія серйозно розглядає й реально відпрацьовує плани вторгнення на Херсонщину, щоб захопити Північно-Кримський канал і пустити воду на окупований півострів.

Військова активність росіян у Криму надалі зростатиме, адже кілька днів тому РНБОУ ухвалила «Стратегію деокупації й реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної республіки Крим та міста Севастополь».

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
У Силах оборони розповіли про бої в Очеретиному

У Силах оборони розповіли про бої в Очеретиному

Речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» підполковник Назар Волошин прокоментував поточну бойову ситуацію в селищі Очеретине Донецької області на Авдіївському напрямку.

Спецпризначенці знищили 3 бронемашини та 9 окупантів на Донеччині 

Спецпризначенці знищили 3 бронемашини та 9 окупантів на Донеччині 

Оператори 8-го окремого полку ССО продовжують завдавати втрат противнику на Донецькому напрямку.

Ворожий гелікоптер Ка-32 спалили на аеродромі в москві — ГУР

Ворожий гелікоптер Ка-32 спалили на аеродромі в москві — ГУР

У ніч на 26 квітня 2024 року на аеродромі «остафьєво» міністерства оборони рф у місті москва знищено багатоцільовий ворожий вертоліт Ка-32.

Міноборони відкрило 14-й рекрутинговий центр

Міноборони відкрило 14-й рекрутинговий центр

Уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець розповів про відкриття в Україні чергового рекрутингового центру для залучення громадян на службу в Сили оборони України, а також про результати роботи мережі цих центрів.

Сухопутні війська показали, як нищать ворога на сході

Сухопутні війська показали, як нищать ворога на сході

Оператори ударних дронів уразили російські позиції та техніку, а штурмові групи успішно атакували окупантів.

Олександр Сирський: Під загрозою залишається найбільша в Європі АЕС — Запорізька

Олександр Сирський: Під загрозою залишається найбільша в Європі АЕС — Запорізька

Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський у роковини аварії на Чорнобильській АЕС нагадав, що за 38 років після тієї трагедії російські окупаційні війська ставлять світ перед небезпекою нової атомної катастрофи.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Лозова

Військова частина А7290

Водій, контрактна служба

від 22000 до 55000 грн

Черкаси, Черкаська область

Стрілець – санітар

від 21000 до 121000 грн

Червоноград

Червоноградський РТЦК та СП

Стрілок, військовослужбовець

від 21000 до 22000 грн

Київ, Київська область

Снайпер, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Командир бойової машини, військовослужбовець у ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ

66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго