ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Планування міжнародного військового навчання «Три мечі — 2021» завершено

Навчання та тренування Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 5 Березня 2021, 14:12

Цього року в Україні, у рамках планової підготовки військ та заходів міжнародного військового співробітництва, відбудуться навчання THREE SWORDS 2021 («Три мечі — 2021»). Абсолютно нова лінійка багатонаціональних військових маневрів, яка покликана зміцнити військове партнерство країн Люблінського трикутника. А також внести у формат підготовки бойових підрозділів армій України, Польщі та Литви нові сценарії, які допоможуть країнам ефективно реагувати на сучасні загрози та виклики в системі колективної безпеки Європейського Союзу.

Про те, яку архітектуру матиме лінійка військових навчань під назвою «Три мечі», кореспондентам АрміяInform розповів чинний командир LITPOLUKRBRIG полковник Збройних Сил України Дмитро Братішко.

Як можна було здогадатися з вищесказаного, основним суб’єктом тренувань буде особовий склад підрозділів Литовсько-польсько-української бригади імені Великого гетьмана Костянтина Острозького. Це унікальний підрозділ, остаточне створення якого відбулось у 2014 році. Нині бригада — це потужний інструмент для армій трьох країн, де відточуються питання передових оперативних стандартів підготовки військ та досягається оперативна взаємосумісність військових підрозділів України, Польщі та Литви. За п’ять років існування бригади її особовий склад здобув можливості для участі в багатонаціональних підрозділах, що діють під мандатами ООН та НАТО.

Але нині ми говоримо не лише про майданчик для впровадження передових стандартів підготовки наших воїнів у складі багатонаціонального підрозділу. Йдеться і про тренування особового складу загалом, як реального бойового «юніту», що впливає на безпекову ситуацію в Балто-Чорноморському регіоні і перебуває в постійній готовності до дій.

Зі слів командира бригади, в одному підрозділі зібрались представники країн, які реально розуміють сучасні існуючі та потенційні загрози на теренах Міжмор’я. І кожна армія-учасниця бригади може запропонувати решті компонентів власний унікальний досвід: у когось це участь у бойових місіях НАТО, миротворчі операції під егідою ООН. А в українців, окрім цього, — реальні бойові дії із захисту суверенітету власної країни та відбиття збройної агресії на східних кордонах держави. Тому навчатися один в одного і запозичувати досвід почали фактично з першого дня. Утім, потреба в тренуваннях не буває обмеженою. І тому українська сторона запропонувала партнерам частину вишколів проводити на території України. Ба більше, необхідні умови для цього є: полігони, навчальні центри та решта відповідної інфраструктури. Польща та Литва відреагували оперативно і погодились. Так народилась концепція військового навчання «Три мечі — 2021».

Згідно із задумом, вони відбуватимуться на території України з періодичністю раз на два роки. І включатимуть у себе дві фази: командно-штабну, де фокус уваги буде скеровано на підготовку офіцерів штабів багатонаціональної бригади та польову, де напрацьовані штабами задуми війська реалізовуватимуть на практиці.

Як зазначив полковник Дмитро Братішко, сценарії навчання стосуватимуться застосування багатонаціональних підрозділів в операціях оборонного характеру. У них, звісно, буде враховано значний нинішній бойовий досвід українського війська. Адже українці нині чи не єдина армія на європейському континенті, що має досвід масштабного військового протистояння ворожій агресії. Загалом до навчання буде залучено понад тисячу військовослужбовців.

Командир LITPOLUKRBRIG зазначив, що наявна тренувальна інфраструктура українського війська, зокрема, можливості Міжнародного центру миротворчості та безпеки на Львівщині, дозволяють провести сплановані навчання на високому рівні. Партнери по бригаді з Польщі та Литви також відмічають, що за останні роки можливості українського сектору безпеки значно вдосконалились і відповідають тим стандартам, які потрібні для тренувань військових армій країн Європи.

Кореспондент АрміяInform

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Сили оборони на півдні знищили 16 гармат і 3 міномети

Сили оборони на півдні знищили 16 гармат і 3 міномети

Протягом доби на південному напрямку було знищено 113 окупантів й 51 одиниця озброєння та військової техніки.

Пентагон оголосив, коли в Україну почнуть прибувати F-16

Пентагон оголосив, коли в Україну почнуть прибувати F-16

Міністр оборони США Ллойд Остін оголосив, коли в Україну почне прибувати ескадрилья літаків F-16.

В Україні затвердили нові клінічні протоколи за темою «Бойова травма»

В Україні затвердили нові клінічні протоколи за темою «Бойова травма»

Заступниця Міністра оборони України Наталія Калмикова повідомила про ухвалення Міністерством охорони здоров’я наказу №714 від 25 квітня 2024 року, яким затверджені нові клінічні протоколи за темою «Бойова травма».

Викрили військового з Прикарпаття, який за $4000 обіцяв «працевлаштування» у тилу

Викрили військового з Прикарпаття, який за $4000 обіцяв «працевлаштування» у тилу

За даними слідства, 47-річний командир роти військової частини за $4 тисячі обіцяв «вирішити питання» щодо працевлаштування військовозобов’язаного на посаду водія до тилової військової частини, де сам служить.

На півдні ворог застосував проти мирного населення 204 FPV-дрона

На півдні ворог застосував проти мирного населення 204 FPV-дрона

Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської областей, ворог застосував 15 ударних БПЛА типу «Ланцет», скинув з БПЛА різних модифікацій 225 осколкових боєприпасів.

Рустем Умєров розповів про досягнення формату «Рамштайн»

Рустем Умєров розповів про досягнення формату «Рамштайн»

Міністр оборони України Рустем Умєров 26 квітня 2024 року під час чергового онлайн засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» подякував колегам за підтримку протягом двох років.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Розвідник

від 20000 до 25000 грн

Київ

Військова частина А4682

Стаpший механік-водій, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Оператор взводу радіоелектронної боротьби

від 50000 до 120000 грн

Ужгород

68 окрема єгерська бригада імені Олекси Довбуша

Оператор БПЛА-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Черкаси

Косівський РТЦК та СП

Інспектор прикордонної служби, водій

до 20100 грн

Житомир

Державна прикордонна служба України

Начальник радіостанції (малої потужності), Військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ