ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Фронтмен гурту «Мандри» Сергій Фоменко: «Найцінніша річ, яку людина може отримати, — це знання»

MilitaryArt
Прочитаєте за: 3 хв. 4 Березня 2021, 21:29

Сьогодні Військово-морський ліцей імені віцеадмірала Володимира Безкоровайного отримав свою «Бібліотеку сержанта».

Організатори заходу — громадська організація «Реформація» за грантової підтримки Українського культурного фонду і видавництва «Наш формат».

До слова, такий подарунок вихованці ліцею отримали напередодні відкриття нового приміщення бібліотеки, яка є справжньою гордістю закладу. Всього літературний фонд флотських ліцеїстів поповнили 750 книг від різних українських видавництв. Тематика різноманітна: книги з військової стратегії та тактики, історичні розвідки і твори з політології, мемуари, біографії світових лідерів, твори ветеранів українсько-російської війни.

— Вважаємо, що можемо виростити суспільство тільки тоді, коли почнемо з освіти молодого покоління, коли навчимо людей думати, читати, займатись самоосвітою, критично мислити. Чому вирішили почати з військових навчальних закладів? Тому, що саме військо становить еліту не лише України, а будь-якої нації. Хочемо, щоб наші захисники мали не лише гарний вишкіл, а й були інтелектуально підковані, — зазначила координаторка проєкту Антоніна Артамонова. — Звісно, не могли запропонувати будь-що. Хотілось, аби книги сприяли самоосвіті. Тому звернулися до авторитетних літераторів, політиків, військових з проханням скласти список книг, рекомендованих молоді для читання. Потім із отриманого переліку близько місяця обирали найкраще. Так у «Бібліотеці сержанта» з’явилося 300 найменувань, з яких 250 ви отримали у трьох примірниках.

Крім того, у стінах ліцею відбулася зустріч курсантів з фронтменом гурту «Мандри» Сергієм Фоменком. Сергій «Фома» Фоменко — український співак, гітарист, композитор, автор пісень, фронтмен і лід-вокаліст українського фолк-рок-гурту «Мандри», народний артист України. Сергій активно підтримує різноманітні благодійні проєкти в Україні, виступає на численних благодійних концертах.

«Фома» — справжній фанат читання. Він розповів ліцеїстам про деякі з подарованих книг, а також зазначив, що вибір і тематика дозволять кожному знайти те, що йому до душі.

— Найцінніша річ, яку людина може отримати, — це знання. Вони роблять її сильною, мудрою, впевненою під час прийняття рішень, а це неабияк важливо у професії військового. Радий долучитися до проєкту і мрію мати таку бібліотеку в себе. Гадаю, до старості 250 книг мені б вистачило, — пожартував Сергій Фоменко.

Після завершення заходу тимчасовий виконувач обов’язків начальника Військово-морського ліцею імені віцеадмірала В. Безкоровайного капітан 2 рангу Сергій Плехун вручив гостям пам’ятні сувеніри, а Сергій Фоменко, за традицією, залишив теплі побажання в книзі почесних гостей ліцею.

Довідково:

«Бібліотека сержанта» проєкт ГО «Реформація», що має на меті забезпечити військові навчальні заклади світоглядною, професійною, мотиваційною, сучасною літературою. Загалом організатори планують забезпечити книгами від різних видавництв 26 навчальних закладів, проте у 2021 році відповідні кошти виділені поки що на 7 таких установ. Цього року оновлені посібники вже отримали Військовий інститут танкових військ з Харкова й ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою «Патріот» селища Есхар, що на Харківщині, а також Військово-морський ліцей імені віцеадмірала Володимира Безкоровайного.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Україна та Латвія вирішили збільшити виробництво дронів

Україна та Латвія вирішили збільшити виробництво дронів

Україна та Латвія ведуть спільну роботу над нарощуванням виробництва дронів.

Пентагон анонсував виділення ще одного пакету допомоги Україні на $1 млрд

Пентагон анонсував виділення ще одного пакету допомоги Україні на $1 млрд

Міністр оборони США Ллойд Остін оголосив, що Сполучені Штати виділяють ще один пакет оборонної допомоги Україні сумою 1 млрд доларів, який включатиме ракети для HIMARS, снаряди, системи ППО та інше озброєння.

Ворог тричі атакував українські позиції на лівому березі Дніпра

Ворог тричі атакував українські позиції на лівому березі Дніпра

На тимчасово окупованій Херсонщині ворог здійснив 3 безуспішні штурми в районі населеного пункту Кринки, але зазнав втрат та відійшов на свої вихідні позиції.

Олександр Яковець став головою Адміністрації Держспецтрансслужби

Олександр Яковець став головою Адміністрації Держспецтрансслужби

Указом Президента України, за поданням Міністерства оборони, на посаду голови Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту призначено командувача Сил підтримки ЗСУ, бригадного генерала Олександра Яковця.

На кластері оборонних технологій Brave1 за рік зареєстрували 1600 розробок

На кластері оборонних технологій Brave1 за рік зареєстрували 1600 розробок

Уже декілька розробок законтрактовані державою та готуються до передачі військовим.

У МОУ відповіли, чи можуть рекрутингові центри замінити мобілізацію

У МОУ відповіли, чи можуть рекрутингові центри замінити мобілізацію

Уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець прокоментував питання, чи можуть рекрутингові центри замінити процес мобілізації в Україні.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Майстер виробничого відділення

від 20000 до 21000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130

Оператор-дешифрувальник (БпЛА)

від 20000 до 120000 грн

Покровськ

107 ОБТРО м. Маріуполь

Кухар, контрактна служба

від 22000 до 55000 грн

Черкаси, Черкаська область

Пілот БПЛА

від 25000 до 125000 грн

Одеса

Рота УБАК (37 ОБрМП)

військовослужбовець Номер обслуги гранатометного відділення

від 20000 до 120000 грн

Київ, Київська область

Військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Тлумач

3-й відділ Івано-Франківського РТЦК та СП