ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Президент Всесвіту — Володимир Путін!

Прочитаєте за: 5 хв. 31 Березня 2021, 18:21

Першоквітнева фантазія

У громадян Росії настали критичні дні!..

Проходять вони під негласним девізом-приспівом з відомого хіта від рокгурту ДДТ… «что будєт с Родіной і с намі?!.»

В останні дні березня російське суспільство вкрай поляризувалось… Одні кажуть, що незабаром Росії світять дострокові президентські вибори, інші — категорично з ними не згодні. «Путін, — знавісніло бризкають опоненти слиною, — наш довічний президент! І глевкий кукіш вам на черствий хліб… замість кабачкової ікри!».

Мимовільним поділом громадської думки на два протилежні табори послужила вакцинація президента Росії Володимира Путіна від коронавірусу.

Здавалось би, простецька річ: заголити передпліччя й під наглядом лікарів-докторів зробити щеплення від тої зарази, що має назву COVID-19.

Так, публічно, перед десятками телекамер, вчинили демократичні лідери багатьох країн світу. Тим самим продемонструвавши власному народові, що у цьому нема нічого небезпечного й це єдиний правильний шлях до порятунку свого життя в умовах всеземної пандемії.

Проте цей цивілізований «медперфоменс» виявився геть неприйнятним для Росії в цілому. У неї, бачте, є своя логічна модель для будь-якого нестандартного дійства і своя, коли хочете, ота неповторна «циганочка з виходом», що тісно перегукуються з давнім поетично-клінічним судженням, що «умом Росію не понять!».

Тож Володимира Путіна, як подейкують деякі непатріотичні росіяни, довелося спершу, мов школяра-першачка, умовляти, а потім — чи не силою принукувати до вакцинації. Аби у багатоповерховому Кремлівському бункері-«землечосі» (на відміну від хмарочосів!!! — Й. Ш.) ніякі потенційні комарі-вірусопоширювачі та мухи з тієї ж антисанітарної категорії йому не докучали й він міг спокійно на моніторах відеокамер наглядати за реальним життя-буттям приписаної до нього довічно країни.

…Словом, упертого Вовочку Путіна настирні епідеміологи-вірусологи таки нарешті вклали на кушетку й заштрикнули йому, як медпротокол пише, куди слід чи не три вакцини одразу!..

Від цієї непублічної вакцинації російського «фельдфебеля-царя», як писав колись наш Тарас Шевченко про одного вже свого сановитого сучасника, та цілого «букета» заявлених вакцин, якими нібито провакциновано нинішнього достойника Кремля, і розповзлись, вважайте, російськими просторами всілякі там конспірологічні пересуди та казки-небилиці…

Бо дурному Гаврильці — все чорнобривці!.. А людям, що десятиліттями не відають правди від кремлівських медійників, сам Бог велів вдаватись до неймовірних фантазій… Ось і заговорили вони та забалакали по своїх кухнях уволю щодо того, якою вакциною, приміром, було щеплено їхнього найросіянішого росіянина?..

А-га-га!..

Американо-піндоською?!.

Китайсько-Піднебесною?!.

Європейською?!.

Індійською?!.

Корейською?!.

А, може, рідною, російською?!. Отим «Супутником», скажімо?!.

О-го-го! Знай наших, братани-росіяни!

Он і Діма Пєсков днями похвалився, що в його патрона після щеплення — «все добре!». А раз — «о’кей» у президента, то і в підданих, як кажуть, — пупи в олії!..

Живи, словом, дорогий ти наш Володю, і розквітай красою й силою, мов кедр ліванський!..

Та нема в житті такої діжки меду… Куди б не попала, як вчить фольклор, хоча б одна ложка дьогтю! Неспокійний та хитруватий російський характер і тут дався декому з громадян взнаки… Приблизно таким діалогом:

— А ти не знаєш часом, Глашо, з якого це дива нашу антиковідну вакцину назвали раптом «Супутником»?!. До чого тут цей технічний пасаж, коли медицина — наука суто гуманітарна?!. Чи, може, той «Супутник», гляди, якимось чином пов’язаний із польотами?.. Чи сам він літає у повітрі, вбиваючи вірус, чи літають після нього ті, хто провакцинувався?! Га?!

— Ой, Петю-Петю, не заморочуй собі голови високими матеріями… Як назвали, так вже й буде… Країна ж ми, не забувай, — з космічними традиціями! Хто першим людину нашу… ну туди… значить, подалі послав…

— Та знаю вже… знаю!.. Зараз мені про Юру Гагаріна, космонавта-піонера нашого згадаєш, як шістдесят років тому ми його на кораблі «Восток» у космос запузирили?!.

— Отож-бо!..

— А все ж, Глашо, все у світі недарма робиться… Ой, недарма! Навіть із тією ж назвою — «Супутник». Пригадуєш, у Пушкіна, ще в школі ми проходили — що в імені твоїм? Тому й міркую: супутник — машинерія космічна, реактивна, можна сказати, якого їй дідька на землі нудитись?! Покликання в неї — галактичний простір долати… Одним словом, розмах потрібен… А тепер метикуй, голова твоя — березове лико!.. До вакцинації нашого президента ніде й видно не було… А після, дивись, — уже на люди виходити почав… Та так моторно руками розмахує, так увесь тілом сіпається, наче як давньогрецький Ікар — пам’ятаєш, у школі ще проходили! — у небо зірватись хоче… І звідки тільки така несамовита активність узялась?!

— Значить, щеплення недарма зроблено!.. Позитив дало на організм!..

— Воно-то, Глашо, може і так!.. Тільки здається мені, що скоро ми своїм «Супутником» самому Ілону Маску з усіма його космічними програмами носа втремо по самого лоба… І знаєш, хто першим на Марс полетить… Ой, боюся навіть і сказати! Пригадуєш, як по телевізору одну бабусю на мітингу бюджетників показували… Що вона у натовп, Кассандра благовірна, чи не на три горла кричала: «Наш Путін — президент Всесвіту!!!».

— Ну, було таке діло!..

— А тепер, виходить, що докричалась старушенція!.. Якщо вкололи нашому Володі насправді те, про що я оце зараз думаю, то за день-два помахає він нам усім ручкою… Тільки й бачили ми його в Росії… Зрине космонавтом до навколоземної орбіти… От тільки питання: чи вистачить у нашої вакцини «Супутника» силоньки повернути нам нашого президента на землю?!

— Ну, Петю, ти вже, наче той Гамлет з похмілля… Усе гадаєш: злетить — не злетить, набере висоту — чи не набере, вернеться — не вернеться… Якщо не вернеться, то, вважай, не пройшов наш бойовий «Супутник» міжнародної сертифікації у Всесвітній організації охорони здоров’я… Ну а Володя наш у будь-якому разі тільки виграє… У космосі тим клятим коронавірусом і не пахне… Хоч поживе він там якийсь час спокійно, без локдаунів, карантинів і політики!.. Та й ми, знаєш, теж тут у себе трохи переведемо дух від їхньої метушні кремлівської…

Спеціально для АрміяInform

Йозеф Швейк-правнук, також бравий вояк і вірний побратим рядового Івана Чонкіна

Читайте нас в Telegram
Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

США та інші учасники Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн») разом зобов'язалися виділити вже понад 95 млрд доларів на допомогу Україні для її захисту від російської агресії.

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

За добу підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, 1 радіолокаційній станції, 3 засобах протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ, 1 складу матеріально-технічних засобів противника.

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Реформована система закупівель в Міністерстві оборони України, яка прийшла на заміну старій пострадянській, що породжувала корупційні ризики, вже показала свою ефективність.

Телекомпанія, 5 літаків, будинок і позашляховик: в дохід держави стягнуто майно псевдогубернатора Запорізької області

Телекомпанія, 5 літаків, будинок і позашляховик: в дохід держави стягнуто майно псевдогубернатора Запорізької області

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Мінюсту про стягнення на користь держави арештованого майна, яке належало колишньому народному депутату від забороненої політичної партії «ОПЗЖ» — псевдогубернатору Запорізької області.

Пентагон оголосив про $6 млрд на закупку зброї для України

Пентагон оголосив про $6 млрд на закупку зброї для України

Міністр оборони США Ллойд Остін оголосив про виділення 6 мільярдів доларів на закупку в американських компаніях зброї для України.

Президент: Можемо зараз не тільки стабілізувати фронт, а й рухатися вперед

Президент: Можемо зараз не тільки стабілізувати фронт, а й рухатися вперед

Про це Володимир Зеленський сказав у своєму зверненні до учасників засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн».

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій-заправник

від 20000 до 20000 грн

Одеса

ВМС ЗС України

Головний сержант

від 21000 до 121000 грн

Червоноград

Червоноградський РТЦК та СП

Психолог на підприємстві

від 28000 до 128000 грн

Харків

Військова частина А4349 Харків

Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Косівський РТЦК та СП

Молодший інспектор прикордонної служби

від 21000 до 21000 грн

Харків

Східне регіональне управління Державної прикордонної служби України

Старший бойовий медик

від 20000 до 120000 грн

Київ

120 Окрема Бригада ТрО ЗСУ