ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Верховна Рада засудила ескалацію конфлікту на Донбасі

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 30 Березня 2021, 14:49

Верховна Рада засудила ескалацію збройного конфлікту на Донбасі. Заяву щодо ескалації російсько-українського збройного конфлікту підтримали 308 народних депутатів.

«Останнім кричущим фактом стали масовані обстріли російськими окупаційними військами 26 березня 2021 року позицій Збройних Сил України в районі населеного пункту Шуми Донецької області із застосуванням стрілецької зброї, гранатометів АГС-17, а також заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 82 мм. Лише за один день від російської зброї загинули чотири українські військовослужбовці», – йдеться в тексті постанови.

Нинішня ескалація на Донбасі, наголошується в заяві, «свідчить про продовження зухвалого ігнорування Російською Федерацією своїх зобов’язань з мирного врегулювання конфлікту».

«Сьогоднішні дії Росії фактично спрямовані на руйнування всіх зусиль з припинення конфлікту та мирної реінтеграції окупованих українських територій», – зазначили народні депутати.

Верховна Рада цією заявою:

  • вимагає від Росії негайно припинити бойові дії та неухильно дотримуватися режиму припинення вогню, повністю виконати свої міжнародні зобов’язання та вивести з України свою армію, найманців, збройні формування, які вона очолює, забезпечує та фінансування, їхню зброю і техніку та повернути Україні повний контроль над її міжнародно визнаними кордонами,
  • вітає зусилля Президента України Володимира Зеленського з невідкладної активізації контактів у Нормандському форматі з метою спонукання Росії до виконання нею своїх зобов’язань як сторони конфлікту,
  • закликає парламенти іноземних держав і міжнародні парламентські організації засудити агресивну політику Російської Федерації щодо України, зокрема останню хвилю ескалації у районі конфлікту,
  • закликає світове співтовариство до продовження та посилення міжнародного політичного й економічного тиску на Російську Федерацію з метою припинення агресії, виведення іноземних військ і озброєння з території України, повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів,
  • звертається до міжнародних організацій і міжнародних юрисдикційних інституцій із закликом вжити всіх можливих заходів задля розслідування випадків серйозних порушень міжнародного права в ході збройної агресії Російської Федерації проти України, в тому числі скоєння збройними формуваннями РФ злочинів агресії, воєнних злочинів і злочинів проти людяності.
Читайте нас в Telegram
Суми внесли до переліку територій можливих бойових дій

Суми внесли до переліку територій можливих бойових дій

Великописарівська та Середино-Будська громади Сумщини тепер відносять до територій активних бойових дій.

Сьогодні дефіцит електроенергії в Україні не прогнозується

Сьогодні дефіцит електроенергії в Україні не прогнозується

На поточну добу залучення аварійної допомоги з-за кордону не планується, обмежень для побутових та промислових споживачів (крім Харківщини та Кривого Рогу) не буде.

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Верховний Суд підтвердив безпідставність та необґрунтованість позовних вимог комерційного товариства до Міноборони України про внесення змін до державного контракту в частині продовження строку поставки малого броньованого артилерійського катеру вартістю 209 млн грн.  

За добу внаслідок російських обстрілів 2 дітей загинуло і 2 поранено

За добу внаслідок російських обстрілів 2 дітей загинуло і 2 поранено

Всього внаслідок збройної агресії рф в Україні загинули 545 дітей.

Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Ракетний удар, який нанесено вчора по Одещині зруйнував місткості з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки.

За минулу добу росіяни обстріляли 10 областей України

За минулу добу росіяни обстріляли 10 областей України

Усього були атаковані 97 населених пунктів та 83 об'єкти інфраструктури.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Інспектор прикордонної служби

від 21000 до 23000 грн

Мукачівський прикордонний загін

Кухар

від 20000 до 22000 грн

Мукачівський прикордонний загін

Стаpший механік-водій, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Гранатометник

від 21000 до 130000 грн

Дрогобич

Військова частина А7079

Стрілець-санітар

від 24000 до 124000 грн

Мукачеве, Закарпатська область

військова служба за контрактом

від 21000 до 123000 грн

Одеса, Одеська область