ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Пам’ять про загиблих на Донбасі воїнів ніколи не згасне

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 14 Березня 2021, 18:41

У Харкові на Алеї Слави збиралися рідні загиблих воїнів, військовослужбовці обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, курсанти Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, ветерани російсько-української війни, кадети, волонтери, представники місцевих органів самоврядування та всі небайдужі.

Разом вони постояли біля мармурових плит, щоб ушанувати пам’ять українських добровольців та всіх патріотів, які в різні роки загинули зі зброєю в руках.

— Сьогодні, в День українського добровольця, ми пригадуємо всіх, хто першим за покликом серця став на захист нашого народу, — каже виконувач обов’язків начальника Харківського гарнізону полковник Юрій Калгушкін. — Замість урочистих концертів у затишних залах ми прийшли до місця, де поховані найкращі сини та доньки України із числа мешканців Харківщини. Прибули сюди, щоб вкотре пригадати їхні подвиги та мотивацію, на яких будемо виховувати молоді покоління патріотів.

На початку зібрання поминальну молитву провів єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан, а потім він низько вклонився рідним захисників України.

Далі присутні на заході говорили теплі слова вдячності рідним Героям,  обіцяли ніколи не забувати про звірства окупантів на Українській землі.

Серед присутніх на Алеї Слави був і 76-річний Владислав Левін. Його син, військовий розвідник Костянтин Левін ще в березні 2014-го добровільно прийшов до одного із харківських військкоматів і попросився направити його до армії. За 2 роки війни чоловік побував майже на всіх напрямках лінії розмежування. На початку 2016-го року 46-річний Костянтин, виконуючи завдання у складі розвідувальної групи на Донеччині, загинув від кулі снайпера. Вмить осиротіла його донька Євгенія, а сльози рідних полилися нескінченною рікою.

Владислав Левін біля могили свого сина Костянтина на Алеї Слави

— Костю можна по праву назвати добровольцем, — вважає Владислав Левін. — Адже він спочатку активно відстоював у Харкові ідеї Євромайдану, а потім — добровільно пішов воювати із окупантами. Він ніколи не скаржився на важкі умови польового життя. Натомість вважав, що повинен бути на Донбасі і робити те, що підказувало велике серце.

Удома в рідних загиблого військового розвідника поруч із його світлинами розміщено орден «За мужність» ІІІ ступеня. Він символізує собою приклад мужності та самовідданості на полі бою, на який сьогодні рівняються всі члени сім’ї.

— На жаль, багато патріотів лежать тут, у холодній землі. Їм би жити й жити, дарувати любов рідним, дітей рости тощо. Проте хтось за кордоном вирішив розпорядитися їхніми долями і позбавив найдорожчого, що є на білому світі. Світла пам’ять усім загиблим добровольцям та справжнім патріотам України! — зауважив наприкінці заходу заступник начальника Харківського гарнізону полковник В’ячеслав Лук’яненко.

Фото автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

Речник Командування Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш висловив сподівання, що Україна таки отримає від партнерів крилаті ракети Taurus.

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу противника.

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Українська та португальська сторони розпочали роботу над проєктом двосторонньої безпекової угоди й узгодили графік подальших переговорів.

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морські піхотинці Олексій Руденко з Військової академії в Одесі та Георгій Рошка з 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського виступили на Лондонському марафоні.

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабінет Міністрів України запровадив видачу паспортів громадянина України або паспортів для виїзду за кордон для чоловіків віком від 18 до 60 років лише на території України.

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український військовослужбовець зумів збити з переносного зенітного ракетного комплексу дві російські крилаті ракети.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець-помічник гранатометника, військовослужбовець у ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ

66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго

Сапер у 66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ, Київська область

Стрілець-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Суми

Косівський РТЦК та СП

Зовнішній пілот, оператор БпЛА

від 20000 до 120000 грн

Чернігів

119 ОБр Сил ТрО

Стрілець

від 21000 до 130000 грн

Дрогобич

Військова частина А7079

Стpілець, помічник гpанатометника, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область