ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Наслідки окупації Криму сягають далеко за межі України – США в ООН

Новини світу та України
Прочитаєте за: 2 хв. 12 Березня 2021, 19:50

Окупація Росією Кримського півострова є не лише проблемою України, це становить загрозу всій міжнародній безпеці через спроби РФ силою змінити встановлені кордони, а також небезпечну мілітаризацію окупованого півострова. Повідомляє Укрінформ.

З такою заявою виступила в п’ятницю на засіданні ООН по Криму за формулою «Арріа» постійна представниця США при ООН Лінда Томас-Грінфілд, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Окупація й мілітаризація Росією (Кримського – ред.) півострова має наслідки, що поширюються далеко за межами України. Росія перемістила на півострів літаки, ракети, зброю та боєприпаси, здатні доставляти ядерну зброю, та збільшила свою військову присутність у Чорному, Азовському морях і Керченській протоці. Це загроза нашій спільній міжнародній безпеці», – наголосила представниця США.

За її словами, Росія не просто порушила суверенітет і територіальну цілісність іншої держави, вона порушила міжнародне право та самі норми, за якими сучасні країни взаємодіють між собою.

Водночас представниця США акцентувала увагу на участь великої кількості країн у засіданні щодо Криму, і це є «потужною демонстрацією, що через сім років після вторгнення Росії в Крим міжнародна спільнота продовжує підтримувати принцип, який лежить в основі Статуту ООН: жодна країна не може силою змінювати кордони іншої».

У цьому зв’язку вона заявила, що США вітають нову ініціативу України, Кримську платформу, «як наступний крок та майданчик» для міжнародних партнерів, відданих суверенітету й територіальній цілісності України.

«Настав час припинити російську окупацію Криму та її тривалу агресію на сході України. Ми сподіваємось продовжити нашу роботу з Україною, нашими союзниками та нашими партнерами саме з цією метою», – наголосила постійна представниця США при ООН.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю в ООН проходить віртуальне засідання високого рівня за формулою «Арріа» на тему: «Крим: 7 років порушень суверенітету та територіальної цілісності України». Засідання скликано державами-членами Ради Безпеки ООН – Великою Британією, Естонією, Ірландією, Норвегією, США та Францією – разом з Україною.

Читайте нас у Facebook
Президент: Можемо зараз не тільки стабілізувати фронт, а й рухатися вперед

Президент: Можемо зараз не тільки стабілізувати фронт, а й рухатися вперед

Про це Володимир Зеленський сказав у своєму зверненні до учасників засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн».

СБУ відреагувала на погрозу з боку білорусі щодо удару по лікарнях в Києві

СБУ відреагувала на погрозу з боку білорусі щодо удару по лікарнях в Києві

Служба безпеки України прокоментувала заяву керівника кдб білорусі, який пригрозив про наміри рф здійснити ракетний удар по двох київських лікарнях, одна з яких дитяча.

росіяни 79 разів за добу атакували позиції Сил оборони

росіяни 79 разів за добу атакували позиції Сил оборони

Ворог завдав 1 ракетного та 67 авіаційних ударів, здійснив 54 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Норвегія надасть $13,7 млн для обслуговування українських танків Leopard

Норвегія надасть $13,7 млн для обслуговування українських танків Leopard

Обслуговування буде відбуватися в спеціальному центрі у Польщі.

Антикорупційна рада при МОУ підбила підсумки роботи

Антикорупційна рада при МОУ підбила підсумки роботи

Наступні вибори до Громадської антикорупційної ради при Міністерстві оборони України будуть оголошені найближчим часом, строк її роботи буде збільшений до двох років.

Медичні сили ЗСУ отримали ще два медичних евакуаційних вагони

Медичні сили ЗСУ отримали ще два медичних евакуаційних вагони

Загалом таких вагонів вже 66, до кінця року планується зробити ще 4 такі вагони.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Дніпро

Косівський РТЦК та СП

Бойовий медик

від 21000 до 21000 грн

Чернігів

Військова частина А7328

Водій, військовослужбовець ЗСУ

від 20100 до 22100 грн

Ніжин, Чернігівська область

Начальник служби охорони державної таємниці в/ч А1915

від 25000 до 60000 грн

Чортків, Тернопільська область

Інструктор групи розвідувального забезпечення

від 46500 до 46500 грн

Бердичів

Військова частина А2772

Снайпер

від 22000 до 22000 грн

Ужгород

Військова частина 3115 НГУ