ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Мінветеранів і Міжнародна організація з міграції розпочинають масштабний проєкт підтримки ветеранів

Новини Соціальний захист
Прочитаєте за: 2 хв. 3 Березня 2021, 9:17

Міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна та Голова Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні Ан Нгуєн підписали спільний План Діяльності.

Про це повідомила пресслужба Мінветеранів.

Документ передбачає започаткування проєкту міжнародної технічної допомоги «Соціально-економічна підтримка реінтеграції ветеранів конфлікту на сході України та членів їхніх сімей». Підтримку та фінансування ініціативи надаватиме Європейський Союз.

Програма допомоги орієнтована на ветеранів АТО/ООС, населення, що постраждало внаслідок війни на Донбасі та на ветеранські хаби, що будуть визначені у процесі реалізації проєкту.

Зазначається, що кінцевим терміном виконання проєкту визначено травень 2022 року, загальний бюджет програми становитиме два мільйони євро.

«Ми вдячні міжнародним організаціям, які допомагають нам адаптувати ветеранів до мирного життя, підтримують наших захисників і переймаються їхнім ментальним здоров’ям, надають можливості для психологічної реабілітації. Особливо це важливо для ветеранів з пораненнями та громадян, які раніше проживали на окупованих територіях, а з початком війни пішли захищати країну», – зазначила Юлія Лапутіна.

За словами пана Ан Нгуєна, українські ветерани та їхні родини – досить велика частина суспільства і ця категорія цікава для Міжнародної організації з міграції.

– Ми розглядаємо багато різних проєктів, важливим аспектом яких є соціальна складова. Наявність необхідної підтримки зможе повернути ветеранів до активного життя. Наша організація працює у правовому полі, налагоджує контакти з владою та бізнесом і це теж сприятиме комунікації з родинами і громадою, – сказав голова Представництва МОМ в Україні.

Серед очікуваних результатів започаткованого проєкту – поглиблення професійних навичок ветеранів, необхідних для працевлаштування та започаткування власної справи, створення у громадах мережі підтримки успішної реінтеграції ветеранів, покращення можливостей постачальників послуг у сфері психічного здоров’я та психосоціальної підтримки. Програма спрямована на зміцнення потенціалу Мінветеранів у сфері розробки та реалізації політики щодо захисту прав ветеранів.

«Одне з головних питань дня нас – створення умов для ведення ветеранського бізнесу. Це допоможе створити додаткові робочі місця для ветеранів, які повертаються після захисту країни додому. Ще одне важливе питання – перехід з військового до цивільного життя. Для цього необхідно дати нашим захисникам певні знання та навички для опанування цивільних професій. Це може бути ІТ сфера, аграрний бізнес та інші проєкти»,– підсумувала Юлія Лапутіна.

Читайте нас у Facebook
В Україні почали створювати Державний реєстр осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії рф

В Україні почали створювати Державний реєстр осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії рф

Верховна Рада прийняла у першому читанні закон, що започатковує створення системи обліку осіб, життя та здоровʼя яких зазнало шкоди внаслідок збройної агресії рф

Данія збільшить свою військову допомогу Україні майже на 590 млн євро

Данія збільшить свою військову допомогу Україні майже на 590 млн євро

Кабінет міністрів та більшість парламентських партій Данії домовилися про збільшення військової підтримки України на 4,4 млрд данських крон (близько 590 мільйонів євро) у 2024 році.

На Тисі зірвали заплив порушників кордону

На Тисі зірвали заплив порушників кордону

Шестеро чоловіків, частина з яких заплатили від шести до десяти тисяч доларів, зупинили на березі Тису, яку вони збиралися переплисти, щоб потрапити до Румунії.

Президент: Працюємо далі щодо контрактів на виробництво зброї та техніки в Україні

Президент: Працюємо далі щодо контрактів на виробництво зброї та техніки в Україні

Володимир Зеленський розповів про шляхи розвитку української оборонної промисловості.

На Сумщині влада спростовує чутки про наступ росіян

На Сумщині влада спростовує чутки про наступ росіян

Дані розвідки свідчать про те, що на сьогодні ворог не сформував на кордонах наступальне угруповання.

На Харківщині під суд пішов правоохоронець, який вимагав $100 тисяч з «колаборантів»

На Харківщині під суд пішов правоохоронець, який вимагав $100 тисяч з «колаборантів»

Завершено розслідування щодо посадовця одного з районних управлінь правоохоронного органу та його спільника — колишнього колегу, які намагались заробити на людях, що проходили по справі щодо колабораційної діяльності.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Механік військовослужбовець

від 51000 до 121000 грн

Запоріжжя

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Командир відділення 155 окремого батальйону територіальної оборони

від 23000 до 53000 грн

Степанівка, Сумська область

Командир відділення, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Танкіст

від 40000 до 120000 грн

Житомир

1 ОБрСпП ім. Івана Богуна

Снайпер-розвідник

від 20000 до 25000 грн

Київ

Військова частина А4682

Медик-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Харків

Косівський РТЦК та СП