ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Як в Україні за стандартами НАТО допомагатимуть родинам військових

Важливо Новини Соціальний захист
Прочитаєте за: 3 хв. 10 Лютого 2021, 15:06

На базі Чернігівського обласного територіального центру комплектування та соцпідтримки стартував пілотний проєкт, основною метою якого є робота з сім’ями військових за принципами, які застосовують у країнах НАТО (Military Family Services). Відповідне рішення ухвалено Головнокомандувачем ЗСУ.

– Мета проєкту – визначення спроможності посадових осіб як Збройних Сил України, так і органів державної та місцевої влади проводити заходи соціальної підтримки для сімей військовослужбовців. Плануємо залучити не тільки представників військових частин, а й Чернігівського, Житомирського, Херсонського обласних територіальних центрів комплектування та соцпідтримки, а також органів місцевої влади за їхньою згодою, – розповів заступник начальника Центру морально-психологічного забезпечення ЗСУ полковник Дмитро Дрозденко. – У державах НАТО є вже певний досвід, на який ми теж орієнтуватимемося. Це і групи, і відповідні посадові особи з-поміж як військових, так і працівників. Тобто, вони є певними комунікаторами між родинами військових і керівництвом військових частин та органів місцевої влади у розв’язанні проблемних питань соціального характеру.

Пілотний проєкт триватиме 4 місяці. У цей період офіцери вищого керівництва працюватимуть у визначених військових частинах задля апробації й формування відповідних пропозицій з уведення певних посад або груп, які перейматимуться проблематикою сімей армійців. Тобто, практикуватимуть індивідуальний підхід.

– Особливої нашої спільної підтримки як військового, так і цивільного керівництва потребують військовослужбовці, які виконують завдання в районі проведення АТО/ООС. На жаль, багато з них не знають, як можна розв’язати ту чи іншу проблему. Із громадськими організаціями й органами соцзахисту населення ми впораємося з цим. Дуже важливо впорядкувати і нормативно-правову базу з цього питання, адже вона має досконало захищати військового і його родину, – зазначив заступник військового комісара Чернігівського обласного ТЦК та СП підполковник Вадим Лільчицький.

Учасники проєкту вже вивчали досвід закордонних армій з питань роботи з сім’ями військовиків, зокрема США, Канади, ФРН. У цих країнах є окремий напрямок роботи з родинами, враховуючи їхній менталітет, там є і певні особливості.

– Наприклад, у Канаді є штатний соціолог, який займається соціальним супроводженням. Він, зокрема, знає всі дані та особливості кожного військового, тобто є диспетчером в пункті постійної дислокації під час різноманітних місій. У США над такими питаннями працює ціла група, – зазначив Дмитро Дрозденко.

На час пілотного проєкту в структурі ЗС України планується створення посад для осіб групи сімейної підтримки. Зокрема це психолог групи сімейної підтримки, соціальний робітник тощо. Для всіх учасників проєкту вже розроблені й відповідні посадові обов’язки.

У разі успіху експерименту, всі напрацювання й пропозиції врахують під час можливого введення певних змін як в оргштатну структуру військових частин (установ), так і систему соціальної підтримки родин військових.

Фото автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Молодший інспектор прикордонної служби

від 20100 до 25000 грн

Миколаїв

Державна прикордонна служба України

Стрілець-зенітник

від 20000 до 120000 грн

Рівне, Рівненська область

Пожежник

від 20000 до 20000 грн

Васищеве

Військова частина 3075 НГУ

Електрозварник

від 20000 до 20000 грн

Васищеве

Військова частина 3075 НГУ

Радіотелефоніст, військовослужбовець

від 21000 до 27000 грн

Білгород-Дністровський, Одеська область

Кулеметник

від 21000 до 120000 грн

Миколаїв

189 об ТрО 123 Обр ТрО