ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Дещо про «тонкий поштовий гумор», тролінг і викривлену реальність

Публікації
Прочитаєте за: 4 хв. 20 Лютого 2021, 11:05

Гучні скандали з політиками або великими державними та приватними компаніями спалахують ледь не щодня. Частину з них винуватцям вдається загасити, інші ж лишаються для них репутаційною плямою на довгі роки. Позаяк деякі публічні особи «помилково» вважають, буцімто «поганого паблісіті не буває»…

Здається, в ситуації під рішенням про випуск на 23 лютого «Укрпоштою» серії українських мілітарних марок і його терміновим скасуванням поставлено крапку. Але — тільки ввижається. Досить розглянути кілька доказів, які публічно й мимоволі викладає у соцмережах сам гендиректор поштового відомства Ігор Смілянський.

У Facebook менеджер пояснює, що насправді хотів привернути увагу до української армії з, так би мовити, рекламно-маркетингових міркувань. Цитуємо: «Укрпошта за цей тиждень випускає дві марки. Одна —  присвячена Героям Небесної Сотні і вона вийде вже завтра. Друга —  Української Армії і показує її нову форму. Обидва випуски були доступні на сайті. Питання: скільки медіа згадали про першу марку?

Відповідь — нуль. Бо в ній немає «зради», немає до неї і уваги. Розуміючи, що це прикрий факт, я вирішив призначити запуск другої марки на 23 лютого. Я дійсно хотів привернути увагу до нашої армії, і розумів, що запуск у будь-яку іншу дату буде непомічений…» На переконання Смілянського, «експеримент вдався на 100 %».

Не знаю, як рахувати подібні відсотки. Утім, у всьому світі такі кроки вважають «чорним піаром», й у багатьох країнах жорстоко караються політично або економічно.Та й де декларований паном Смілянським власний патріотизм чи хоча б логіка: випустити військову марку до дня захисника вітчизни й військової слави Росії, яка окупувала наш Крим, та сім років заливає Донбас українською кров’ю? Не до Дня захисника України, або ж Дня Сухопутних військ ЗСУ, яким саме і присвячена друга серія марокпід назвою «Збройні Сили України. Сухопутні війська», а до свята ворога?

Але це — квіточки. Ну, ухвалив ти стратегічно хибне рішення. Визнай це, вибачся. А замість того менеджер пропонує користувачам Facebook вирішити… чи треба переносити запуск марки з 23 лютого на іншу дату. Й чи не дурниками нас виставляє, знову цитую: «Мій тролінг, на жаль, зрозуміли не всі: сьогодні мені вже закидали купу постів, що я зрадник, що підігрую Росії. Але я досяг мети — і увага до випуску марок, присвячених і нашій армії і Небесній Сотні буде… І це — це тонкий тролінг сусідів, які, я впевнений, показали б у себе цю марку».

Щодо тролінгу. Довідково. У разі «грубого» тролінгу відкрито порушують правила інтернет-ресурсу, ображають його учасників, викликають конфліктні ситуації. Для «тонкого» тролінгу притаманні глибокі знання в галузі психології, психології маніпулювання, що дає змогу впливати на людей за допомогою досконалих механізмів впливу.

Запитання: уявляєте щасливих-прещасливих Соловйова, Піскова й іншу пропагандистську нечисть, яка б із виходом нашої марки 23 лютого отримала б чудовий привід погаласувати, буцімто ми знову шануємо радянщину — читай, Кремль. Хто, пане Ігорю, кого тоді тролив би?

До речі, до цієї справи вже взялися наші «писуни», так би мовити, вітчизняного ґатунку, як то, наприклад, пан Віталій Гайдукевич: «Тут Міністерство оборони і Укрпошта вирішили армію прорекламувати… Що, москалі взяли штурмом кабінет міністра оборони України?..» Чи не вас він тролить, пане гендиректоре? А заразом і військо наше, яке офіційно, начебто, письмово «шанує»?

Офіційна ж реакція армії така. «Збройні Сили України висловлюють рішучий протест проти обрання Укрпоштою дати 23 лютого для презентації і першого погашення поштових марок під назвою «Збройні Сили України. Сухопутні війська». 23 лютого держава-агресор РФ, яка веде війну проти України, відзначає день захисника вітчизни і день військової слави Росії. Тому ця дата є неприпустимою для промоції Збройних Сил України та їхнього найбільш чисельного виду — Сухопутних військ».

Додатково за дорученням командувача Сухопутними військами ЗСУ представник нашого оборонного відомства Руслан Мірошниченко провів з керівництвом «Укрпошти» переговори. Сторони погодилися відтермінувати випуск марок цієї серії. Але хто дасть гарантію, що ще якийсь гендиректор не утне щось подібне? Чи, може, для когось таємниця, що військо та чиновний світ живуть у різних вимірах?

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
СБУ відреагувала на погрозу з боку білорусі щодо удару по лікарнях в Києві

СБУ відреагувала на погрозу з боку білорусі щодо удару по лікарнях в Києві

Служба безпеки України прокоментувала заяву керівника кдб білорусі, який пригрозив про наміри рф здійснити ракетний удар по двох київських лікарнях, одна з яких дитяча.

росіяни 79 разів за добу атакували позиції Сил оборони

росіяни 79 разів за добу атакували позиції Сил оборони

Ворог завдав 1 ракетного та 67 авіаційних ударів, здійснив 54 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Норвегія надасть $13,7 млн для обслуговування українських танків Leopard

Норвегія надасть $13,7 млн для обслуговування українських танків Leopard

Обслуговування буде відбуватися в спеціальному центрі у Польщі.

Антикорупційна рада при МОУ підбила підсумки роботи

Антикорупційна рада при МОУ підбила підсумки роботи

Наступні вибори до Громадської антикорупційної ради при Міністерстві оборони України будуть оголошені найближчим часом, строк її роботи буде збільшений до двох років.

Медичні сили ЗСУ отримали ще два медичних евакуаційних вагони

Медичні сили ЗСУ отримали ще два медичних евакуаційних вагони

Загалом таких вагонів вже 66, до кінця року планується зробити ще 4 такі вагони.

Сили оборони на півдні знищили 16 гармат і 3 міномети

Сили оборони на півдні знищили 16 гармат і 3 міномети

Протягом доби на південному напрямку було знищено 113 окупантів й 51 одиниця озброєння та військової техніки.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Кухар в ЗСУ

від 21000 до 51000 грн

Львів

Львівський РТЦК та СП м.Жовква

Молодший інспектор прикордонної служби

від 20100 до 25000 грн

Херсон

Державна прикордонна служба України

Фельдшер (військовий)

від 21000 до 24000 грн

Мукачево

Державна прикордонна служба України

Стрілець-зенітник у 66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ, Київська область

Розвідник

від 20000 до 120000 грн

Херсон

126 ОБр Сил ТрО

Стpілець-регулювальник, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область