ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Перше, що вимагається від військового комісара — порядність» — Сергій Клявлін

Армія і суспільство Важливо Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 9 Лютого 2021, 20:06

Питання призначення на посади військових комісарів зажди були у фокусі уваги громадськості. АрміяInform вирішила дізнатись, як сьогодні відбувається цей процес та які вимоги існують до кандидатів на такі важливі посади. Розповісти нашому кореспонденту про це погодився тимчасовий виконувач обов’язків військового комісара Київського міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки полковник Сергій Клявлін.

— Перше, що вимагається від військового комісара—порядність. Друге —людина має розуміти завдання, що перед нею ставлять, головне з яких — комплектування Збройних Сил України як контрактниками, так і строковиками. Так само важливим критерієм є розуміння військовим комісаром неможливості здійснення діянь корупційної спрямованості. Окрім цього, обов’язково людина має бути з достатньо високим рівнем комунікабельності — треба знаходити спільну мову і з місцевою владою, і з представниками громадських об’єднань. Тобто у військового комісара має бути вміння спілкуватисяй доносити до людей інформацію, досвід користування цією інформацією для підтримки іміджу армії, —зазначає офіцер.

За його словами, військовому комісару так само треба вміти спілкуватись і з колишніми військовими, які звертаються зі своїми проблемами.

— У багатьох випадках для ветеранів, військових пенсіонерів військкомат є останньою інстанцією. І тут теж важливо, щоб військовий комісар узяв на себе цю місію — отримати інформацію, опрацювати й передати її далі або розв’язати питання на рівні місцевої влади.

Сергій Клявлін наголошує, що для військкома важливо бути особистим прикладом для підлеглих.

— Тому що колективи невеликі: 30–35 людей —цивільних, військових. А обсяги завдань дуже великі. Не менш важливим є і знання справи — знання керівних документів, законів, що стосуються проходження військової служби, мобілізації. Тобто треба знати все, що визначено наказами, постановами стосовно діяльності військових комісаріатів, які нині вже є районними територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки, — зауважує полковник.

Він додає, що важливим критерієм є і вміння формувати підрозділи тероборони та керувати їхніми діями.

— Військовий комісар нині є начальником штабу зони територіальної оборони. Саме він керує діями й організовує тероборону у районі своєї відповідальності. Тобто вимагається вміння організовувати та здійснювати відповідні заходи щодо оборони певної території й держави в цілому, — підбив підсумок офіцер.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Підрозділ «Перун» 42 окремої механізованої бригади за допомогою FPV-дронів завдав ударів по ворогу, що наступав на Часів Яр.

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

Увечері 26 квітня зі спеціальним зверненням до сум’ян звернувся начальник міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

Під суд пішли вісім зрадників

Під суд пішли вісім зрадників

Підозри повідомлено ще трьом колаборантам.

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

США та інші учасники Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн») разом зобов'язалися виділити вже понад 95 млрд доларів на допомогу Україні для її захисту від російської агресії.

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

За добу підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, 1 радіолокаційній станції, 3 засобах протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ, 1 складу матеріально-технічних засобів противника.

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Реформована система закупівель в Міністерстві оборони України, яка прийшла на заміну старій пострадянській, що породжувала корупційні ризики, вже показала свою ефективність.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Гранатометник 155 окремого батальйону територіальної оборони

від 21000 до 51000 грн

Степанівка, Сумська область

Стрілець-зенітник ПЗРК

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 окремий батальйон 241 ОБр Сил ТрО

Технік служби захисту інформації в в/ч А4677

від 21000 до 51000 грн

Чернігів, Чернігівська область

Водій (кат. С, СЕ), військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Азов, 12-та бригада спеціального призначення НГУ

Номер обслуги, Військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Військовий капелан

від 20500 до 120500 грн

Київ

Військова частина А7039