ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Як бомбардувальники відшліфовують льотну майстерність

Вишкіл Навчання та тренування Новини Репортаж
Прочитаєте за: 2 хв. 16 Січня 2021, 10:56

У  бригаді тактичної авіації імені Петра Франка, що дислокується на Хмельниччині, відбулась перша льотна зміна в новому навчальному році. Так вже заведено в авіації, що на початку навчального року відбуваються командирські польоти. Це своєрідний перший урок, коли досвідчені пілоти «начитують» молоді сторінки свого власного льотного досвіду.
І сьогодні в небо підіймались найбільш досвідчені екіпажі. Льотний склад – від командира авіаційної ланки і до командира бригади включно –відпрацювали методику організації та виконання польотів щодо відновлення навичок льотного складу за видами підготовки у складних метеоумовах вдень та вночі. Екіпажі відшліфовували та вдосконалювали свій льотний вишкіл щодо техніки пілотування, навігації, польотів за маршрутом та в районі пілотування. 

Плавний перехід з режиму «день» на «ніч» відбувся непомітно, адже для досвідчених пілотів будь-які умови не є завадою. Вони літають завжди!

Незважаючи на суворі погодні умови – мороз і сильний вітер, на відмінно справились із поставленими завданнями і служби та підрозділи із забезпечення польотів. 

– Для підготовки об’єктів аеродрому до польотів особовий склад батальйону аеродромно-технічного забезпечення розпочав роботу з четвертої ранку. Завдяки зусиллям військовослужбовців підрозділу інфраструктура аеродрому була своєчасно і якісно очищена від снігу, а злітно-посадкова смуга ще й від льоду, – зазначив тимчасовий виконувач обов’язків начальника логістики бригади підполковник Василь Фесун. 

До підготовки потужних СУ-24М, СУ-24 МР та навчально-бойових Л-39 до польотів з максимальним рівнем відповідальності поставився й інженерно-технічний склад бригади. Техніки та механіки літаків, фахівці з авіаційних спеціальностей забезпечили якісне обслуговування бойових машин. 

У бригаді проходять стажування й курсанти випускного курсу військового коледжу сержантського складу Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба. Під керівництвом досвідчених фахівців вони вдосконалюють практичні навички роботи на літаках. 

– Стажування та практична робота на авіаційній техніці стануть нам у пригоді в подальшій службі, – зазначив курсант Віталій Томчук. 

Під час підбиття підсумків льотної зміни тимчасовий виконувач обов’язків командира бригади полковник Максим Сікаленко подякував підлеглим за високий професіоналізм та якісне виконання поставлених завдань. 

– Польоти – це наша робота, наша служба, наше покликання і життя. Весь особовий склад бригади докладає максимум зусиль для якісного та своєчасного забезпечення польотів у нелегких погодних умовах. І техніка, ніби розуміючи нас, працює справно, з мінімальними відмовами, – зазначив офіцер.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

Увечері 26 квітня зі спеціальним зверненням до сум’ян звернувся начальник міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

Під суд пішли вісім зрадників

Під суд пішли вісім зрадників

Підозри повідомлено ще трьом колаборантам.

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

США та інші учасники Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн») разом зобов'язалися виділити вже понад 95 млрд доларів на допомогу Україні для її захисту від російської агресії.

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

За добу підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, 1 радіолокаційній станції, 3 засобах протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ, 1 складу матеріально-технічних засобів противника.

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Реформована система закупівель в Міністерстві оборони України, яка прийшла на заміну старій пострадянській, що породжувала корупційні ризики, вже показала свою ефективність.

Телекомпанія, 5 літаків, будинок і позашляховик: в дохід держави стягнуто майно псевдогубернатора Запорізької області

Телекомпанія, 5 літаків, будинок і позашляховик: в дохід держави стягнуто майно псевдогубернатора Запорізької області

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Мінюсту про стягнення на користь держави арештованого майна, яке належало колишньому народному депутату від забороненої політичної партії «ОПЗЖ» — псевдогубернатору Запорізької області.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Електрик-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Київ

Косівський РТЦК та СП

Бойовий медик

від 30000 до 120000 грн

Київ

20 окремий батальйон спеціального призначення

Військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Миколаїв

4 відділ Чортківського РТЦК ТА СП ( м.Заліщики )

Інструктор з топографії, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Офіцер відділення

від 21000 до 51000 грн

Чернігів, Чернігівська область

Діловод-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Київ

Косівський РТЦК та СП