ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У США триває посилений курс підготовки двох екіпажів патрульних катерів типу «Айленд»

Навчання та тренування Новини Події
Прочитаєте за: 2 хв. 30 Січня 2021, 11:39

У місті Балтимор, штат Меріленд у США, триває 10-тижнева допідготовка двох майбутніх екіпажів патрульних катерів класу «Айленд». Очікується, що самі катери надійдуть до України морським шляхом до кінця першого півріччя цього року. Нині ж вони проходять у США відповідне технічне обслуговування й доозброєння.

Як належить, по прибуттю до США українські військові моряки пройшли двотижневий карантин. Після цього на базі суднобудівної верфі Берегової охорони США під керівництвом американських інструкторів розпочалося саме навчання.

Як повідомив АрміяInform офіцер управління кораблебудування Командування ВМС ЗС України капітан 3 рангу Ігор Трухан, який наразі очолює українську місію в Балтиморі, основною метою навчання українських екіпажів є досягнення необхідного рівня підготовки у питаннях безпечної та безаварійної експлуатації 110-футових патрульних катерів типу «Айленд».

– Загалом під час 10-тижневого навчання особовий склад має не лише якісно засвоїти курс підготовки, скласти проміжні тести за визначеними спеціальностями, але й здійснити контрольні виходи в море та за результатами отримати відповідні сертифікати з допуском до самостійного управління катерами типу «Айленд», – повідомив капітан 3 рангу Ігор Трухан.

Під час курсу підготовки українські екіпажі опанують будову та основні тактико-технічні характеристики катерів цього проєкту, засвоять правила боротьби за живучість, відповідно до вимог і стандартів Берегової охорони США, навчаться правильно та ефективно експлуатувати та обслуговувати катерні системи та озброєння, навігаційне обладнання та засоби зв’язку, а також пройдуть курс підготовки по роботі з Electronic Chart Display and Information Systems (ECDIS) тощо.

Крім того, під час практичних занять наші екіпажі відпрацюють приготування катеру до походу, аварійне керування пошкодженим катером, буксирування та поповнення всіх видів запасів.

Особовий склад за сприятливої епідеміологічної обстановки відвідає столицю США Вашингтон, а також Філадельфію, Аннаполіс, Балтимор та інші історичні й культурні місця.

Планується проведення зустрічі з українською діаспорою, що проживає у Балтиморі, представники якої взяли активну участь у зустрічі військових моряків у міжнародному аеропорту Дуллес, коли вони прилетіли до США з України.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На сході наші воїни знищили важку вогнеметну систему та 746 загарбників

На сході наші воїни знищили важку вогнеметну систему та 746 загарбників

Протягом доби на східному напрямку російська армія втратила 746 осіб, 9 танків, 17 ББМ та 481 БПЛА.

В Україні задокументували понад 130 тисяч російських воєнних злочинів

В Україні задокументували понад 130 тисяч російських воєнних злочинів

З початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну Офіс Генерального прокурора задокументував 17 092 злочинів проти національної безпеки. Також зареєстровано 130 365 воєнних злочинів росії.

На Донеччині Президент провів нараду щодо зведення фортифікацій та оборони Часового Яру 

На Донеччині Президент провів нараду щодо зведення фортифікацій та оборони Часового Яру 

На Донеччині Президент України Володимир Зеленський провів нараду щодо безпекової ситуації в регіоні.

У ГУР прокоментували спробу замаху на Володимира Зеленського

У ГУР прокоментували спробу замаху на Володимира Зеленського

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов прокоментував затримання в Польщі російського агента, який готував замах на Президента України Володимира Зеленського.

Глобальний саміт та ППО: глави МЗС України та Італії провели зустріч

Глобальний саміт та ППО: глави МЗС України та Італії провели зустріч

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час зустрічі з італійським колегою Антоніо Таяні обговорив, як Італія може допомогти посилити протиповітряну оборону України.

Інженерам-конструкторам зірвали спробу продати росії секретні українські розробки

Інженерам-конструкторам зірвали спробу продати росії секретні українські розробки

Служба безпеки України у взаємодії з Урядом та керівництвом одного зі стратегічних заводів Харкова зірвала спробу рашистів отримати новітні технологічні розробки України в галузі паливно-енергетичного комплексу.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій

від 22000 до 122000 грн

Київ

Військова частина А0222

Укладач парашутів, військовослужбовець

від 23000 до 28000 грн

Васильків

Військова частина А1789

Робота/Військовослужбовець ЗСУ/Дніпро та Область/Без досвіду

від 20100 до 120000 грн

Старі Кодаки, Дніпропетровська область

Інспектор прикордонної служби, зв’язківець

від 20500 до 25000 грн

Херсон

Херсонський прикордонний загін

Бухгалтер

від 15500 до 22000 грн

Київ

Київський обласний військовий комісаріат

Розвідник

від 20100 до 120000 грн

Дніпро

108 ОБр Сил ТрО