ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Мінветеранів поглиблюватиме співпрацю з США щодо розвитку ветеранських проєктів

Новини Новини світу та України Соціальний захист
Прочитаєте за: 2 хв. 30 Січня 2021, 16:38

Міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна переконана, що Мінветеранів  має поступово переходити від пострадянської моделі лише соціального захисту ветеранів  і формувати політику повноцінної реінтеграції захисників України у мирне життя.

Про це Міністерка у справах ветеранів зазначила під час онлайн зустрічі з тимчасово повіреною у справах США в Україні Крістіною Квін, Директором Місії USAID в Україні Джеймсом Хоупом та представниками Посольства США в Україні. Повідомляє сайт Міністерства у справах ветеранів.

– Одне з головних завдань побудувати державну систему інтеграції ветеранів як успішних та активних представників громад, – зазначила міністерка. «Нинішні ветерани – це активне ядро суспільства, яке завжди готове знову стати на захист своєї країни. Наша мета – сприяти їх подальшій реалізації в суспільному житті», – додала Юлія Лапутіна.

Міністерка пояснила, що сьогодні зміна підходів надзвичайно важлива, адже ветерани АТО/ООС  в переважній більшості молоді люди і турбота про них не має обмежуватися лише соціальними виплатами і медичним забезпеченням.

Юлія Лапутіна також  подякувала американським колегам за постійну експертно-консультативну підтримку з питань реадаптації захисників України та  допомогу в  створенні Єдиного державного реєстру учасників бойових дій.

– Україна сьогодні лише в процесі  формування  ефективної ветеранської політики. Досвід США  цих питань для нас  стратегічно важливий, – зазначила Юлія Лапутіна.

Своєю чергою Директор Місії USAID в Україні Джеймс Хоуп розповів про Програму психологічної допомоги СЕТА для ветеранів та їхніх родин. Ця програма підтримує ветеранів у період після закінчення військової служби та повернення до мирного життя. Зараз до цієї програми залучено понад 30 консультантів у Києві, Запоріжжі та Харкові. У 2020 році ними було проведено 40 онлайн-семінарів, в яких взяло участь 180 ветеранів, ветеранок та членів сімей ветеранів із усіх областей України.

Також сторони обговорили програми, які у США вже показали свою ефективність, та узгодили план дій щодо реалізації майбутніх спільних проєктів по реінтеграції ветеранів. Зокрема щодо медичного забезпечення та психологічної підтримки.

Читайте нас у Facebook
У Силах оборони розповіли про бої в Очеретиному

У Силах оборони розповіли про бої в Очеретиному

Речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» підполковник Назар Волошин прокоментував поточну бойову ситуацію в селищі Очеретине Донецької області на Авдіївському напрямку.

Спецпризначенці знищили 3 бронемашини та 9 окупантів на Донеччині 

Спецпризначенці знищили 3 бронемашини та 9 окупантів на Донеччині 

Оператори 8-го окремого полку ССО продовжують завдавати втрат противнику на Донецькому напрямку.

Ворожий гелікоптер Ка-32 спалили на аеродромі в москві — ГУР

Ворожий гелікоптер Ка-32 спалили на аеродромі в москві — ГУР

У ніч на 26 квітня 2024 року на аеродромі «остафьєво» міністерства оборони рф у місті москва знищено багатоцільовий ворожий вертоліт Ка-32.

Міноборони відкрило 14-й рекрутинговий центр

Міноборони відкрило 14-й рекрутинговий центр

Уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець розповів про відкриття в Україні чергового рекрутингового центру для залучення громадян на службу в Сили оборони України, а також про результати роботи мережі цих центрів.

Сухопутні війська показали, як нищать ворога на сході

Сухопутні війська показали, як нищать ворога на сході

Оператори ударних дронів уразили російські позиції та техніку, а штурмові групи успішно атакували окупантів.

Олександр Сирський: Під загрозою залишається найбільша в Європі АЕС — Запорізька

Олександр Сирський: Під загрозою залишається найбільша в Європі АЕС — Запорізька

Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський у роковини аварії на Чорнобильській АЕС нагадав, що за 38 років після тієї трагедії російські окупаційні війська ставлять світ перед небезпекою нової атомної катастрофи.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій ББА

від 25000 до 70000 грн

Харків

Військова частина 9951 ДПСУ

Начальник електростанції

від 20000 до 22000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130

Військовослужбовець ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Київ

Старобільський РТЦК та СП

Військовослужбовець на службу за контрактом від 21 до 45 років

від 20000 до 60000 грн

Київ

Святошинський РТЦК та СП

Кулеметник

від 50000 до 120000 грн

Покровськ

Бахмутський ОБ ТрО (Військова частина А7270)

Офіцер відділення, військовослужбовець

від 40000 до 120000 грн

Одеса

Військова частина ЗСУ