ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Артилеристи атакували вночі

Навчання та тренування Репортаж
Прочитаєте за: 2 хв. 28 Січня 2021, 12:32

Артилерійські підрозділи окремої механізованої бригади «Холодний Яр» провели контрольні заняття з управління вогнем артилерії з бойовою стрільбою вночі. За замислом навчання, бригада перейшла в наступ з положення безпосереднього зіткнення з противником артилеристи продемонстрували своє вміння виявляти і знищувати цілі у темряві.

Полковник Сергій Мусієнко

Як зазначив начальник управління ракетних військ і артилерії заступник командувача військ оперативного командування «Схід» полковник Сергій Мусієнко, згідно з планом бойової підготовки та плану відновлення боєздатності окремої механізованої бригади Холодний Яр, протягом двох діб тривають контрольні заняття з управління вогнем артилерії з бойовою стрільбою. Це підсумкове контрольне заняття з готовності підрозділів артилерії бригади до виконання бойових завдань.

Вони готувалися протягом визначеного періоду, проведено бойове залагодження відділень, взводів, батарей, дивізіонів, і як заключний етап залагодження артилерії бригади з бойовою стрільбою.

Відповідно до задуму навчання, весь особовий склад та бойова техніка  підрозділів артилерії бригади залучені до проведення навчань бригадна артилерійська група, мінометні підрозділи, протитанковий дивізіон, підрозділи артилерійської розвідки. Додатково було здійснено посилення артилерії бригади «Холодний Яр» підрозділами розвідки окремої артилерійської бригади безпілотним артилерійським комплексом, створені підрозділи позначення дій противника та протидії, розповів Сергій Мусієнко.

За його словами, під час навчання бригада переходить у наступ з положення безпосереднього зіткнення та здійснює наступ уночі, що ускладнювало умови підготовки та виконання бойових завдань. Як особливість та нагальна вимога часу були застосовані засоби радіоелектронної боротьби: комплекси «Буковель» та «Каштан» для створення перешкод безпілотним комплексам противника і порушення його каналів управління та зв’язку.

Метою навчання є перевірка професійності особового складу, а також рівня злагодженості дій штабів підрозділів та пунктів управління в підготовці стрільби, управлінні вогнем та організації взаємодії.

Ми відпрацювали питання світлового забезпечення, завдяки чому артилерійські підрозділи виконали вогневі завдання прямою наводкою по передньому краю оборони противника. У подальшому, з виконанням завдань механізованими батальйонами, було здійснено переміщення командно-спостережних пунктів підрозділів артилерії. Поставлені завдання виконані в повному обсязі, контрольні заняття тривають, підсумував Сергій Мусієнко.

Фото: Євгеній Романов, Ірина Рибакова, Дмитро Панченко

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
«Приїхали»: як каратимуть водіїв, які тікають від мобілізації

«Приїхали»: як каратимуть водіїв, які тікають від мобілізації

18 квітня набуде чинності ухвалений закон про мобілізацію. Разом з багатьма нормами почнуть діяти і заходи впливу щодо тих, хто ухиляється від виконання конституційного обов’язку.

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій-механік танка, танкіст

від 25000 до 125000 грн

Київ

Азов, 12-та бригада спеціального призначення НГУ

Бойовий Медик Підрозділу

від 20000 до 120000 грн

Обухів, Київська область

Розвідник розвідувального відділення

від 55000 до 125000 грн

Житомир, Житомирська область

Медична сестра, фельдшер, військовослужбовець

від 52000 до 122000 грн

Ужгород, Закарпатська область

Молодший інспектор прикордонної служби

від 21000 до 21000 грн

Дніпро

Східне регіональне управління Державної прикордонної служби України

Бойовий медик у Дрогобич

від 21000 до 130000 грн

Дрогобич

Військова частина А7079