ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Країни Євросоюзу закликали Росію відкрити всі КПВВ на Донбасі

Новини світу та України
Прочитаєте за: 2 хв. 22 Січня 2021, 8:07

Євросоюз закликав Росію вплинути на підтримувані нею збройні формування на Донбасі  з метою відкриття усіх КПВВ та двох додаткових у Щасті та Золотому.

Про це йдеться у заяві Європейського Союзу щодо агресії Росії проти України та незаконної окупації Криму, виголошеній на засіданні Постійної ради ОБСЄ 21 січня, повідомляє Укрінформ.

«Навіть у цей час пандемії перетин цивільним населенням лінії зіткнення слід максимально полегшити. Ми вітаємо кроки, здійснені Україною з відкриття КПВВ «Щастя» та «Золоте», і закликаємо Росію використати свій великий вплив на збройні формування, які вона підтримує, для забезпечення синхронного та прозорого відкриття цих двох КПВВ, а також відновлення роботи всіх наразі закритих КПВВ», – йдеться у заяві.

У делегації ЄС вказали на тематичний звіт СММ ОБСЄ в Україні, згідно з яким через вжиті бойовиками обмеження у березні після початку пандемії COVID-19 відбулося падіння кількості перетинів лінії зіткнення мирними жителями на понад 90%.

«У результаті сотні тисяч мирних жителів виявилися відрізаними від членів сім’ї та позбавленими засобів до існування, пенсій, медичного обслуговування та інших послуг. Приголомшливо чути численні історії цивільних осіб, які були вимушені ночувати у важких умовах на КПВВ або яким було відмовлено у перетині через адміністративні перепони. І це виглядає ще більш плачевно на тлі того, що тисячам мирних жителів дозволяється щодня перетинати неконтрольовану ділянку кордону з Росією», – заявили в Євросоюзі.

Нагадуємо, що російські окупаційні війська залишають заблокованими дорожні коридори навпроти контрольних пунктів в’їзду-виїзду «Щастя», «Золоте», «Гнутове», «Майорське» та «Мар’їнка»». Фактичний пропуск громадян здійснюється лише через пішохідний КПВВ «Станиця Луганська»  – щоденно та «Новотроїцьке» – у понеділок та п’ятницю, коли представники проросійських незаконних збройних формувань розблоковують рух дорожнім коридором.

Крім того, Україна відкрила ще у листопаді 2020 року додаткові КПВВ у Золотому та Щасті у рамках виконання домовленостей «Нормандського саміту» у Парижі та домовленостей за результатами консультацій у ТКГ, які передбачали одночасне відкриття двох КПВВ на Луганщині задля забезпечення гуманітарних потреб. Але російська сторона не стала виконувати цю домовленість.

При цьому переміщення людей через непідконтрольну уряду України ділянку українсько-російського кордону на окупованому Донбасі та самою РФ відбувається безперешкодно.

Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євген Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ 21 січня заявив, що Росія використовує пандемію COVID-19 як привід для невідкриття КПВВ на лінії зіткнення, тим самим обмежуючи пересування населення та Місії Організації з безпеки та співробітництва в Європі.

Читайте нас у Facebook
На фронті за добу 79 боєзіткнень, третина з яких на Авдіївському напрямку

На фронті за добу 79 боєзіткнень, третина з яких на Авдіївському напрямку

Протягом доби зафіксовано 79 бойових зіткнень. Загалом, ворог завдав 25 ракетних та 52 авіаційних удари, здійснив 42 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Над Одещиною збили чотири розвідувальні дрони росіян

Над Одещиною збили чотири розвідувальні дрони росіян

Сьогодні воїни ПВК «Південь» збили 4 російські розвідувальні БПЛА «Орлан-10».

Протягом дня ворог бив по Нікопольщині артилерією і дронами-камікадзе

Протягом дня ворог бив по Нікопольщині артилерією і дронами-камікадзе

Вранці противник здійснював скиди з БПЛА. Загалом за добу відбулося 20 атак.

Мільйон артснарядів потрібно нарешті доправити на передову — Президент на засіданні Україна-НАТО

Мільйон артснарядів потрібно нарешті доправити на передову — Президент на засіданні Україна-НАТО

Глава української держави заявив, що ми вже давно говоримо про мільйон артилерійських снарядів для України. За його словами, їх потрібно нарешті доправити на передову.

Ворог атакував Білопілля з артилерії: є загиблий та поранені

Ворог атакував Білопілля з артилерії: є загиблий та поранені

Сьогодні вдень ворог вкотре обстріляв центр міста Білопілля Сумської області з артилерії.

У ВМС ЗСУ розповіли, чого бояться російські морські ракетоносії

У ВМС ЗСУ розповіли, чого бояться російські морські ракетоносії

Речник Військово-Морських Сил Збройних Сил України капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук заявив, що за півроку є лише 2 підтверджених фактів застосування росіянами морських носіїв крилатих ракет.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Кулеметник в 126 ОБр ТРО

від 20000 до 120000 грн

Херсон, Херсонська область

Молодший інспектор прикордонної служби

від 21000 до 21000 грн

Полтава

Східне регіональне управління Державної прикордонної служби України

сапер, радіосапер

від 25000 до 130000 грн

Згурівка, Київська область

Стрілець-снайпер, розвідник

від 20000 до 120000 грн

Львів, Львівська область

Молодший інспектор прикордонної служби

від 20100 до 25000 грн

Херсон

Державна прикордонна служба України

Стрілець

від 21000 до 21000 грн

Чернігів

Військова частина А7328