ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Донецька область – лідер у проведенні призовних кампаній

Армія і суспільство Публікації
Прочитаєте за: 4 хв. 5 Січня 2021, 19:47

Наприкінці минулого року в ОК «Схід» відбулося підбиття підсумків роботи новостворених територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) Донецької, Луганської, Дніпропетровської, Харківської та Запорізької областей.  Серед найкращих назвали і результати роботи військкоматів у Донецькій області. Ми зустрілися з військовим комісаром обласного ТЦК та СП полковником Віктором Павлюком, аби він поділився з нами результатами роботи.

– Вікторе Миколайовичу, Донецький ОТЦК та СП посів перше місце серед військкоматів, які входять до складу ОК «Схід». Розкажіть, за якими критеріями командування оцінювало роботу установ?

– Це, перш за все, виконання річного плану призовної кампанії, збереження життя та здоров’я особового складу, а також недопущення корупційних діянь.

– Розкажіть про результати призовної кампанії 2020 року.

– Що стосується призовної кампанії на строкову службу, то ми план виконали на 100 відсотків, незважаючи на карантинні заходи. Крім того, ми створили резерв строковиків, яких поставили на облік відповідно до чинного законодавства. До лав ЗСУ та інших силових структур для проходження строкової служби торік ми відправили майже 900 донеччан.

Вдало відбувся і призов офіцерів запасу. Люди бачать стабільність та соціальну захищеність в армії, тому охоче йдуть до ЗСУ на півтора року. За цей час людина аналізує, чи його це покликання, чи ні. І як правило, 60 відсотків офіцерів підписують новий контракт і залишаються далі служити у війську.

Також Донецька область є лідером щодо призову на службу за контрактом. Річний план виконаний майже на 160 відсотків. До лав ЗСУ торік територіальні центри комплектування та соціальної підтримки Донеччини призвали майже 1,7 тис. осіб. Якщо порівнювати, наприклад, з Чернігівської областю, де я раніше проходив службу, то це суттєвий показник, і ми маємо, чим пишатися. До речі, якщо порівняти з 2019 роком, у 2020-му ми призвали на контрактну службу більше осіб.

– Як Ви вважаєте, за рахунок чого вдалося досягнути таких показників?

– Через зруйновану промислову інфраструктуру на Донбасі, а також призупинення роботи деяких підприємств та скорочення робочих місць через карантин, до армії йдуть ті, хто замислювався про цей крок раніше. Не останню роль відіграє і робота наших рекрутів. У нас «залізні» аргументи – нині Збройні Сили України пропонують стабільне грошове утримання та повний соціальний пакет. Крім того, люди наочно бачать, чим займаються військові, яке забезпечення в армії, все обдумують та приймають рішення. У регіоні, де наразі є дефіцит робочих місць та середня заробітна плата становить близько 8 тисяч гривень, армія – це можливість забезпечити родину, а також перспектива побудувати непогану кар’єру.

– Давайте поговоримо про резервістів. Що змінилося за 2020 рік?

– В області вже сформовано шість батальйонів тероборони. Всі підрозділи укомплектовані за принципом територіальності й добровільності. Вони сформовані з патріотичних та небайдужих громадян, готових за першою командою захистити свої домівки, вулиці, селища, міста. Загалом за минулий рік кількість охочих служити в резерві за контрактом по Донецькій області збільшилася втричі.

У той же час є люди, які намагаються всіляко уникнути проходження служби у війську, розкажіть, як боретесь із ними?

– Протягом минулого року ми винесли понад 3,5 тисячі постанов про адміністративні правопорушення щодо порушення військовозобов’язаними чи призовниками законодавства про військовий обов’язок і військову службу та умисного псування обліково-військових документів чи втрату їх із необережності. Загальна сума сплачених штрафів становить понад 376 тисяч гривень.

– Щодо корупціїЧи були протягом 2020 року випадки давання або вимагання хабарів з боку посадових осіб міських або районних ТЦК та СП?

– На щастя, таких випадків не було. Всі посадовці попереджені про адміністративну та карну відповідальність за корупційні діяння. І ми будемо робити все необхідне, щоб і цього року не допустити таких правопорушень.

– Про які ще важливі  події 2020 року регіонального масштабу можете розповісти?

– Перш за все, це реформування системи військових комісаріатів на територіальні центри комплектування та соціальної підтримки. За рахунок субвенцій органів місцевої влади при кожному ТЦК та СП було облаштовано відкриті сервісні зони та поліпшено умови доступу для людей з обмеженими можливостями до будівель.

Ми представили «Книгу пам’яті загиблих у російсько-українській війні» по Донецькій області, над якою працювали близько пів року. Провели кропітку роботу щодо встановлення обставин загибелі наших хлопців, адже у деяких випадках інформація різнилася – в частині казали одне, побратими інше, а рідні мали свою версію.

Крім того, за підтримки місцевої влади та разом з волонтерами на меморіальному комплексі «Гора Карачун» ми встановили понад 20 флагштоків біля могил наших загиблих. Також провели інші заходи, присвячені пам’яті наших військових.

Дякую за бесіду!

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Зірка європейського ППО Aster 30: які ракети Франція передає Україні

Зірка європейського ППО Aster 30: які ракети Франція передає Україні

У межах чергового пакета військової допомоги Франція передасть Україні, з-поміж іншого озброєння, і ракети Aster 30.

Головнокомандувач ЗСУ в Києві зустрівся з військовим керівництвом Литви

Головнокомандувач ЗСУ в Києві зустрівся з військовим керівництвом Литви

У Києві Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський зустрівся з Головнокомандувачем ЗС Литви Вальдемарасом Рупшісом та начальником Генштабу Міндаугасом Степонявічусом.

В Україні хвилина мовчання

В Україні хвилина мовчання

Згідно з указом Президента України Володимира Зеленського № 143/2022, хвилина мовчання проводиться щодня о 9:00, її оголошують у всіх засобах масової інформації.

Житлові квартали Херсонщини у вогні: є загиблі та постраждалі

Житлові квартали Херсонщини у вогні: є загиблі та постраждалі

Війська росії упродовж доби, 22 квітня, з різних видів озброєння обстрілювали населені пункти Херсонської області. Через російську агресію загинуло двоє осіб, ще шестеро — постраждало.

Після тривалої перерви ворог вивів корабель в Азовське море

Після тривалої перерви ворог вивів корабель в Азовське море

Станом на ранок 23 квітня на бойовому чергуванні в Чорному морі ворожі кораблі відсутні. В Азовське море окупант вивів корабель.

Ворог завдав понад 500 ударів по Запоріжжю за добу

Ворог завдав понад 500 ударів по Запоріжжю за добу

Упродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області. Під ворожим вогнем перебували 6 населених пунктів.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій-електрик звукометричного комплексу

від 20000 до 120000 грн

Рівне, Рівненська область

Стрілець, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

оператор радіорозвідки

від 25000 до 130000 грн

Полтава, Полтавська область

Діловод-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Харків

Косівський РТЦК та СП

Водій, військовослужбовець

від 21000 до 21000 грн

Львів

125 ОБр СВ ЗСУ

Начальник лазні

від 22000 до 22000 грн

Одеса

ВМС ЗС України