ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Мінветеранів створить Книгу пам’яті полеглих добровольців – захисників України

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 9 Грудня 2020, 18:44

Мінветеранів створює Книгу пам’яті добровольців  –  захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Відповідний наказ вже зареєстровано у Міністерстві юстиції, а після офіційного опублікування він набере законної сили, інформує Урядовий портал.

До Книги пам’яті будуть внесені дані про полеглих добровольців, які загинули внаслідок безпосереднього зіткнення з противником чи померли внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, пов’язаних із виконанням бойових завдань у районах та у період проведення АТО/ООС.

Тож експертна група меморіальної роботи Міністерства розпочала збір клопотань та заяв щодо внесення відомостей про загиблих добровольців до Книги пам’яті, які розглядатиме відповідна Комісія.

Перелік документів неохідних для внесення до Книги пам’яті:

1) копія свідоцтва про смерть;

2) довідка командира добровольчого формування або особи, яка його заміщує, про перебування, загибель та обставини загибелі особи у складі добровольчого формування під час безпосередньої участі в районах АТО та у період її проведення;

3) копія довідки органів, які згідно із Законом України «Про боротьбу з тероризмом» визначені суб’єктами, які безпосередньо здійснюють боротьбу з тероризмом, про період безпосереднього виконання особою бойових завдань в районах проведення АТО у взаємодії із суб’єктами, зазначеними в пункті 2 розділу І цього Положення;

4) копія витягу із наказу Антитерористичного центру при СБУ про залучення особи до проведення антитерористичної операції.

У разі відсутності документів, зазначених у пунктах 2 – 4, підставою для включення до Книги пам’яті, є один із таких документів:

1) свідчення (заява) не менше ніж трьох свідків про обставини загибелі у період безпосередньої участі такої особи у виконанні завдань АТО в районах її проведення, підпис на яких має бути засвідчено нотаріально.

До уваги беруться свідчення (заяви) осіб, яким встановлено статус учасника бойових дій відповідно до абзацу першого пункту 19 частини першої статті 6 та/або статус особи з інвалідністю внаслідок війни відповідно до пункту 11 частини другої статті 7 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та які мають документальне підтвердження своєї участі в АТО у період, за який вони свідчать;

2) копія рішення суду про встановлення факту загибелі особи під час безпосередньої участі в АТО в районах та у період її проведення.

Читайте нас в Telegram
Ракетна атака на Дніпропетровщину: кількість загиблих зросла до 9, серед них — троє дітей

Ракетна атака на Дніпропетровщину: кількість загиблих зросла до 9, серед них — троє дітей

Наразі число загиблих зросло до 9 через російську атаку по Дніпропетровщині — у лікарні померла поранена дитина.

Речник ГУР розповів про втечу другого літака після знищення Ту-22МЗ

Речник ГУР розповів про втечу другого літака після знищення Ту-22МЗ

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов розповів, що після знищення російського бомбардувальника Ту-22М3 другий російський літак був змушений розвернутися.

Олаф Шольц закликав країни ЄС передати системи Patriot Україні якнайшвидше

Олаф Шольц закликав країни ЄС передати системи Patriot Україні якнайшвидше

Канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав країни ЄС посилити допомогу Україні, зокрема відправити більше систем ППО Patriot.

У МОУ розповіли про грошове забезпечення військових саперів

У МОУ розповіли про грошове забезпечення військових саперів

Начальник Головного управління протимінної діяльності, цивільного захисту та екологічної безпеки Міністерства оборони України полковник Руслан Берегуля повідомив, що військові сапери матимуть страхування та додаткову щомісячну виплату в розмірі 30 тис. грн.

У ГУР розкрили подробиці знищення російського Ту-22МЗ

У ГУР розкрили подробиці знищення російського Ту-22МЗ

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що російський бомбардувальник Ту-22М3 було знищено тими ж засобами, якими раніше було уражено російський літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50.

Війська рф обстріляли Вовчанськ: поранений чоловік, пошкоджені будинки

Війська рф обстріляли Вовчанськ: поранений чоловік, пошкоджені будинки

російські війська протягом 18 квітня декілька разів обстріляли Вовчанськ на Харківщині, внаслідок чого поранений місцевий житель, а також пошкоджено 15 житлових будинків.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій

від 20000 до 130000 грн

Київ

67 ОМБр ДУК

Гранатометник 155 окремого батальйону територіальної оборони

від 21000 до 51000 грн

Степанівка, Сумська область

Діловод, військовослужбовець

від 20100 до 120000 грн

Кривий Ріг

235 окремий батальйон Сил ТрО

Служба в ТрО Харківщини

від 20100 до 120000 грн

Степова, Харківська область

Укладач парашутів, військовослужбовець

від 23000 до 28000 грн

Васильків

Військова частина А1789

Стрілець-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Київ

Косівський РТЦК та СП