ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Командири британської 12-ї бронетанкової піхотної бригади та української «Холодний Яр» домовилися про початок співпраці

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 12 Грудня 2020, 11:56
????????????????????????????????????

Уперше в історії Сухопутних військ ЗСУ командири української та британської військових частин безпосередньо домовляються про обмін набутим бойовим досвідом та організацію тренувань особового складу.

Командир 12-ї бронетанкової піхотної бригади британської армії бригадний генерал Джо Баттерфілл прибув із дружнім візитом до окремої механізованої бригади «Холодний Яр». Під час зустрічі командир бригади полковник Дмитро Брижинський та його британський колега обговорили можливі напрямки співпраці військових частин у межах військового співробітництва між Великою Британією та Україною. У зустрічі також взяв участь керівник операції Orbital в Україні полковник Збройних сил Сполученого Королівства Джонатан Кітсон.

Після екскурсії розташуванням та презентацій історії і бойового шляху своїх військових частин командири визначили пріоритети співпраці. Для британської сторони важливим є вивчення бойового досвіду «холодноярців», який вони набули від час відбиття російської збройної агресії.

Українських військових цікавлять тонкощі організації роботи штабу британської бригади, оскільки бригада «Холодний Яр» щойно перейшла на G-структуру – за цим стандартом здійснюється  управління військами усіх країн-членів НАТО. Крім цього, існує потреба в підготовці сержантів, які донесуть рядовому складу преваги нових стандартів і підходів до бойової підготовки.

– Головна ідея – налагодити співпрацю між сержантським складом, маємо потребу в інструкторах та методистах, які спроможні якісно організувати заняття з бойової підготовки. Проблема також полягає в тому, що рядовий склад не зовсім обізнаний з тим, що собою являють стандарти НАТО. Коли солдату чи сержанту розповідають про це командири «зверху-вниз», то не завжди є розуміння. А коли про це будуть говорити їхні іноземні колеги з солдатського та сержантського складу, з середини колективу, то довіри й розуміння буде більше, − говорить Дмитро Брижинський.

У результаті обговорення Джо Баттерфілл та Дмитро Брижинський домовилися про можливу участь військовослужбовців 12-ї бронетанкової піхотної бригади в найближчих тактичних навчаннях бригади «Холодний Яр»  як спостерігачів. Це дасть можливість визначити перспективні напрямки співпраці, фундамент якої було закладено під час дружньої зустрічі комбригів.

– У Великій Британії вже є добре і чітке розуміння того, що в українців є багатий і дуже цінний досвід, зокрема й бойовий, якому ми можемо навчитися. Через це ми вже чотири роки співпрацюємо в межах операції Orbital і маємо намір продовжувати цю співпрацю у подальшому. Я дуже сподіваюсь, що сьогодні ми заклали основу для тривалих взаємин і тривалого партнерства між нашими двома бригадами.

Станом на цей момент ми маємо дуже слабке розуміння наших спроможностей і можливостей співпраці, тому сьогодні намагаємось зміцнити ці відносини. Тоді, я думаю, з’являться нові можливості проведення спільних заходів, наприклад з підготовки – як це вже відбувається у межах операції Orbital. Мабуть, через декілька років це буде традиційне партнерство, яке притаманно країнам НАТО, − зазначив Джо Баттерфілл.

Довідково: згідно з інформацією Посольства Великої Британії в Україні, у 2015 році Сполучене Королівство започаткувало тренувальну місію – операцію Orbital – у відповідь на запит Уряду України. Наразі понад 18 тис. військовослужбовців ЗСУ і близько 4 тис. військових інструкторів пройшли підготовку в місії.

У межах цієї місії в Україні проведено 400 курсів.

Також наголошується, що процес підготовки є взаємовигідним, оскільки британські військові вивчають досвід українських колег. У 2018 році Британія розширила поле діяльності місії й почала проводити навчання військовослужбовців українських ВМС та морських піхотинців. А у 2019-му продовжила роботу місії ще на три роки — до березня 2023 року.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Влучила у приміщення і не здетонувала: рятувальники на Харківщині знищили КАБ-250

Влучила у приміщення і не здетонувала: рятувальники на Харківщині знищили КАБ-250

На Харківщині піротехнічні підрозділи знешкодили 250-кілограмову керовану авіабомбу, яка не здетонувала.

Сьогодні Палата представників США голосуватиме щодо допомоги Україні

Сьогодні Палата представників США голосуватиме щодо допомоги Україні

Сьогодні, 20 квітня, Палата представників Конгресу США має проголосувати за пакет допомоги на 95 мільярдів доларів для України, Ізраїлю й інших союзників США.

Потужний удар по Вовчанську: окупанти знищили цілий під’їзд у житловому будинку

Потужний удар по Вовчанську: окупанти знищили цілий під’їзд у житловому будинку

Сьогодні вранці 20 квітня російські військові завдали потужного удару по місту Вовчанськ Харківської області.

Вісім областей росії було атаковано безпілотниками

Вісім областей росії було атаковано безпілотниками

Це була спільна спецоперація СБУ, ГУР МОУ та ССО ЗСУ.

На східному напрямку за добу ліквідовано понад 600 окупантів, знищено 7 танків та майже пів тисячі БПЛА

На східному напрямку за добу ліквідовано понад 600 окупантів, знищено 7 танків та майже пів тисячі БПЛА

За минулу добу на східному напрямку Сили оборони України ліквідували ще 627 російських загарбників та знищили чимало техніки.

Військові контррозвідники спалили 4 ППО, 36 артсистем та 11 танків

Військові контррозвідники спалили 4 ППО, 36 артсистем та 11 танків

Бійці з Департаменту військової контррозвідки Служби безпеки відпрацювали по цілях з допомогою ударних БПЛА.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Військовослужбовець в ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Дружківка

Старобільський РТЦК та СП

Стрілець, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Стрілець стрілецького відділення

Запоріжжя

79 окремий батальйон 102 ОБр Сил ТрО

Водій до 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади

від 24000 до 124000 грн

Мукачеве, Закарпатська область

Старший механік автомобільної роти

від 21000 до 23000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130

Такелажник в артилерійський підрозділ

від 20150 до 50150 грн

Луцьк, Волинська область