ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Чи готують росіяни прорив із Криму?

Blogger pool Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 25 Грудня 2020, 17:00

Українські ЗМІ, посилаючись на повідомлення від Крим.Реалії, розповіли, що на трасі Сімферополь – Армянськ помічена колона російської військової техніки, що рухалась на Красноперекопськ, тобто до адмінмежі з Херсонщиною. Бойові машини помічені в районі села Ішунь.

На що вказує колона російських БТРів біля межі з Херсонщиною

Інформація надійшла від кореспондента Крим.Реалії разом із коротким відео руху колони, у складі якої було 25 бронетранспортерів і 40 вантажівок різного призначення. Частина авто буксирували зачохлену артилерійську зброю. За 20 хвилин після проходження колони в тому ж напрямку прослідували дві платформи-танковози, які транспортували всюдихідні тягачі МТ-ЛБ.

Зрозуміло, інформація про пересування російських військ біля межі з тимчасово окупованим Кримом викликала занепокоєння у суспільстві. Проте той склад сил і засобів, який помітили в колоні, говорить, що це не є спробою росіян почати наступ із півострова на північ.

Для проведення наступальних дій потрібне створення сильного ударного угрупування, яке включатиме важкі потужні танки й БМП. Росіяни чудово усвідомлюють, що на цьому небезпечному для нас напрямку створена багатоешелонована смуга оборони. Для її подолання, крім ударного «кулака», на підступах слід зосередити чималу кількість засобів вогневої підтримки (великокаліберної артилерії, РСЗО, ракетних комплексів). Миттєво зібрати усе це досить складно, а приховати – неможливо (ми, звісно, ведемо там ретельну розвідку різними способами й засобами).

Також варто зважати на місцевість – Перекопський перешийок, який слід долати для наступу. Його ширина всього 8−9 кілометрів, а в найвужчому місці взагалі 7,2 кілометри. Але на всю цю відстань є лише дві заасфальтовані дороги, які ведуть до українських КПВВ «Каланчак» і «Чаплинка». А від села Ішунь до Армянська взагалі одна дорога. Навкруги в цій місцевості – піщаний ґрунт, по якому важка техніка рухатиметься зі значними проблемами.

Українські військові давно «вирахували» кожен сантиметр цього напрямку

Крім того, тут усе «порізане» різними водогонами й невеликими рівчаками-каналами, які відходять від Північно-Кримського каналу. Хоч він нині стоїть пересохлий, проте ця система гідротехнічних споруд створює чималі проблеми для пересування військ.

Довжина Перекопського перешийка майже три десятки кілометрів. Щоб подолати цю відстань, потрібен час, за який ударні сили, що рухатимуться ним під час можливого прориву, можна помітити й знищити. Тим більше, що, враховуючи подібний сценарій з боку противника, українські військові давно «вирахували» кожен сантиметр цього напрямку і готові застосовувати відповідне озброєння.

Не сумніваюсь, що і в інженерному плані там все нами обладнано так, щоб противник не зміг прорватись до Херсонщини. Тим паче, на самому перешийку є кілька водосховищ Армянського підприємства «Титан», які давно перетворились на непрохідне смердюче багно. Перекопський перешийок здавна є тією перешкодою, подолати яку непросто для будь-якої армії. Але з історії є кілька фактів, які кажуть, що таки це можливо, правда з території Херсонщини в Крим, а не навпаки. Тож, ймовірна операція і росіян, якщо вони намагатимуться розпочати такий наступ, і, на жаль, наш прорив на півострів, не будуть просто атаками через Перекоп.

Тож, повертаючись до колони російської військової техніки, бачимо, що на відео зняті лише легкоброньовані БТРи. Їх основне призначення – транспортування піхоти, її вогнева підтримка в бою, знищення живої сили, протитанкових засобів і легкоброньованої техніки противника. МТ-ЛБ – теж транспортер-тягач і ними не «ходять» у броньовані прориви. Артилерія, про яку повідомляє Крим.Реалії», має бути розташована на позиціях на певній відстані від фронту. Отже, у цьому випадку, напевне, російські військові практикувались у здійсненні маршу.

І це відео навряд чи свідчить про намагання ворога збирати на цьому напрямку сили й засоби. Найімовірніше, росіяни проводять бойові навчання щодо передислокації частин окупованим півостровом. А для місцевих мешканців, чимало з яких тут, у степовій частині Криму, орієнтовані на близьку Україну, російська військова техніка має «ефект присутності».

І наші громадяни мають бути впевнені, що за ворогом ми слідкуємо дуже ретельно й жоден рух його не пройде непомітно.

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Повітряні Сили ЗСУ підтвердили знищення Ту-22М3, а також ракет та дронів

Повітряні Сили ЗСУ підтвердили знищення Ту-22М3, а також ракет та дронів

Командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенанта Микола Олещук заявив про знищення російського бомбардувальника Ту-22М3, а також 15 ворожих ракет та 14 БПЛА.

Обидві партії Конгресу США запевнили Україну в підтримці законопроєктів про допомогу

Обидві партії Конгресу США запевнили Україну в підтримці законопроєктів про допомогу

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що обидві партії Конгресу США запевнили українську делегацію у підтримці законопроєктів про допомогу.

В Україні хвилина мовчання

В Україні хвилина мовчання

Згідно з указом Президента України Володимира Зеленського № 143/2022, хвилина мовчання проводиться щодня о 9:00, її оголошують у всіх засобах масової інформації.

На Дніпропетровщині через російський удар загинули 6 осіб, в тому числі діти

На Дніпропетровщині через російський удар загинули 6 осіб, в тому числі діти

У Синельниківсьому районі Дніпропетровської області внаслідок російського ракетного удару пошкоджено більше десятка приватних будинків, загинуло 6 осіб, серед яких діти 6 та 8 років, ще 2 людей травмовано.

Дмитро Кулеба провів низку зустрічей з главами МЗС Британії, Німеччини та Франції: які питання обговорили

Дмитро Кулеба провів низку зустрічей з главами МЗС Британії, Німеччини та Франції: які питання обговорили

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час робочої поїздки до Італії провів зустрічі з главами МЗС Великої Британії, Німеччини та Франції.

Володимир Зеленський у зв’язку з російським ударом по Дніпру звернувся до партнерів

Володимир Зеленський у зв’язку з російським ударом по Дніпру звернувся до партнерів

Президент України Володимир Зеленський після російського удару по Дніпру 19 квітня 2024 року вкотре закликав країни-партнерів захистити небо України.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Інженер відділу повірки та регулювання радіовимірювальних приладів, військовослужбовець

від 28000 до 30000 грн

Харків

Метрологічний центр військових еталонів ЗСУ

Автоелектрик, військовослужбовець

від 20000 до 50000 грн

Дніпро

Військова частина А7408

Водій-електрик, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Хмельницький, Хмельницька область

Водій кранівник військовослужбовець

від 20000 до 50000 грн

Нікополь

Військова частина А2110

Фельдшер

від 17500 до 100000 грн

Харків

АРЗ СП ГУ ДСНС України у Луганській області

Медична сестра, анестезист відділення анестезіології, реанімації та інтенсивної терапії

від 20000 до 120000 грн

Десна (Чернігівська обл.)

Військова частина А4302