ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У Києві 245 офіцерів успішно завершили Курси лідерства

Важливо Вишкіл Новини Події
Прочитаєте за: 3 хв. 23 Грудня 2020, 16:08

У Національному університеті оборони імені Івана Черняховського відбувся черговий випуск слухачів Курсів лідерства стратегічного (L4), оперативного (L3) і тактичного (L2) рівнів за участю військового керівництва держави.

Упродовж шістьох місяців проведено підвищення кваліфікації 245 військовослужбовців – представників структурних підрозділів Міністерства оборони України, Генерального штабу ЗСУ, видів Збройних Сил України, вищих військових навчальних закладів та наукових установ.

Так, 57 офіцерів здобули професійну кваліфікацію – професіонал у сфері оборони, офіцер військового управління тактичного рівня (вперше для ПС та ВМС ЗСУ), 149 офіцерів – професіонал у сфері оборони, офіцер військового управління оперативно-тактичного рівня, зокрема, 19 офіцерів вперше за програмою навчання англійською мовою, та 39 офіцерів – професіонал у сфері оборони, офіцер військового управління оперативно-стратегічного рівня.

Привітали випускників з отриманням дипломів Головнокомандувач ЗС України генерал-полковник Руслан Хомчак, перший заступник Міністра оборони України Іван Руснак, заступник начальника Генерального штабу ЗСУ генерал-лейтенант Радіон Тимошенко і керівництво вишу.

Генерал-полковник Руслан Хомчак висловив упевненість, що знання, які здобули випускники в короткий проміжок часу, є доволі серйозними. Також він закликав не зупинятися на досягнутому, продовжувати здобувати знання, нарощувати й удосконалювати вміння, адже Збройні Сили потребують багатьох змін.

– Хочу подякувати, передусім, керівному складу Національного університету, науково-педагогічним працівникам за те, що вони передали вам усе, що знали, а може, й більше, – наголосив Головнокомандувач Збройних Сил України.

Зі свого боку Іван Руснак привітав випускників від імені керівництва Міністерства оборони України. 

– Впевнений, що ті викладачі й команда, які з вами працювали, змогли надати всю інформацію, щоб ви вільно почувалися на посадах, оперативно приймали рішення, – зазначив перший заступник Міністра оборони. 

Він подякував викладацькому складу і висловив найкращі побажання рідним випускників.

Варто додати, що на рівні L-2 слухачі вивчали бригадну тематику, а на L-3 ‒ виключно оперативну: навчання відбувалося в об’єднаних, змішаних групах без урахування спеціалізації, оскільки за стандартами НАТО оперативний рівень передбачає ведення об’єднаних, міжвидових операцій і, відповідно, пов’язану з цим специфіку організації освітнього процесу. Відповідно, L-4 ‒ це стратегічний рівень, базований на основах оборонного менеджменту, оборонного планування та ухваленні стратегічних рішень у безпековому секторі. Програма курсів за структурою та змістом ‒ це рівень сучасних бізнес-шкіл стратегічного менеджменту.

Під час навчання слухачі опанували навчальні програми, розроблені на основі відповідних програм стратегічного, оперативного та тактичного рівнів Балтійського оборонного коледжу з новою модульною структурою, з певними відмінностями запозиченою у партнерів, а також нове наповнення змістових модулів, розроблене на основі вивчення потреб реалізації оборонної реформи в Україні й вимог до підготовки військових фахівців тактичної, оперативної та стратегічної ланок управління в сучасних умовах.

Нагадаємо, що ідея запровадження курсів професійної військової освіти обумовлена змінами в системі військової освіти, розпочатими ще у 2018 році. Зокрема, нова система військової освіти передбачає широке використання досвіду підготовки офіцерських кадрів у системах військової освіти країн-членів НАТО. У подальшому університет планує повністю перейти на перспективну систему військової освіти, яка передбачає серйозну кореляцією з кар’єрою офіцера, коли кожному наступному призначенню на вищу посаду передує обов’язкове підвищення рівня військової освіти.

Фото автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
США закуплять українську зброю

США закуплять українську зброю

Військова допомога з боку США передбачає передачу Україні не лише американської зброї, а й замовлення на підприємствах українського військово-промислового комплексу.

Вдарили по пасажирському поїзду: подробиці ракетної атаки по Балаклії

Вдарили по пасажирському поїзду: подробиці ракетної атаки по Балаклії

Окупанти атакували ракетою залізничний вокзал як раз в той момент, коли біля нього знаходилися пасажирські вагони електропоїзда «Харків-Ізюм».

ОСУВ «Хортиця» спростувало інформацію про захоплення росіянами заводу у Красногорівці

ОСУВ «Хортиця» спростувало інформацію про захоплення росіянами заводу у Красногорівці

Оперативно-стратегічне угруповання військ «Хортиця» спростувало інформацію щодо захоплення російськими окупантами вогнетривкого заводу в селі Красногорівка Донецької області.

Зросла кількість загиблих та поранених внаслідок обстрілу Удачного на Донеччині

Зросла кількість загиблих та поранених внаслідок обстрілу Удачного на Донеччині

Станом 18:00 25 квітня 3 людини загинуло і 4 було поранено внаслідок російського обстрілу селища Удачне Покровського району Донецької області.

Володимир Зеленський провів Ставку: обговорювалося прикриття життєво необхідних для країни об’єктів

Володимир Зеленський провів Ставку: обговорювалося прикриття життєво необхідних для країни об’єктів

Президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача, на якому обговорювалося питання щодо прикриття життєво необхідних для країни об’єктів.

Президент: Ми мали отримати допомогу якомога швидше, інакше нас відсунуть

Президент: Ми мали отримати допомогу якомога швидше, інакше нас відсунуть

В інтерв’ю Fox News Володимир Зеленський розповів чи була Україна близька до поразки через затягування американської допомоги і як варто будувати стійку та тривалу безпеку в Європі.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій-кранівник (кран автомобільний)

від 17500 до 100000 грн

Харків

АРЗ СП ГУ ДСНС України у Луганській області

Головний сержант взводу

від 21000 до 51000 грн

Чернігів, Чернігівська область

Старший бойовий медик роти

від 21000 до 21000 грн

Київ

168 окремий батальйон 120 ОБр Cил ТрО

Начальник відділу (пожежної обслуги)

від 20000 до 20000 грн

Васищеве

Військова частина 3075 НГУ

Бойовий медик взводу

від 24000 до 124000 грн

Мукачеве, Закарпатська область

Водій

від 20000 до 120000 грн

Краматорськ

81 ОДШБ