ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

85 % особового складу окремої бригади армійської авіації мають бойовий досвід АТО/ООС

Важливо Вишкіл Новини
Прочитаєте за: 4 хв. 11 Грудня 2020, 19:00

Свій статус невіддільної складової проведення наземних бойових операцій воїни-вертолітники окремої бригади армійської авіації імені Ігоря Сікорського Сухопутних військ Збройних Сил України сприймають як належне.

— Як порівнювати з нашими побратимами зі складу Повітряних Сил, у нас на одне свято більше, адже ми відзначаємо ще й день Сухопутних військ, — зазначив командир військової частини полковник Віталій Панасюк. — Але на повноту та якість виконання завдань за призначенням це аж ніяк не впливає. Кожна визначна дата для нас є своєрідним риторичним нагадуванням — чи все ми зробили для того, щоб у країні панував мир і спокій.

Народжені й загартовані війною

Авіаційна бригада народилась у найважчі часи військового протистояння російській агресії на Донбасі на початку 2015 року. Та за цей нетривалий час літопис історії України поповнився сотнями прикладів мужності й героїзму її особового складу.

— Воїни-вертолітники виконують бойові завдання на передовій з перших днів створення частини, — розповів заступник командира авіабригади з морально-психологічного забезпечення підполковник Євген Кульбіда. — Кількість бойових вильотів льотних екіпажів, що вимірюється сотнями, можна сміливо ототожнити з тисячами врятованих життів не тільки воїнів-захисників, а й мирного населення, тоннами гуманітарних і медичних вантажів. За будь-якої оперативної обстановки або погодних умов наші крилаті янголи-оборонці неодноразово демонстрували високий вишкіл і майстерність. Свідченням цьому є те, що близько 600 авіаторів частини відзначені державними й відомчими нагородами, а також почесне найменування «імені Ігоря Сікорського» та Бойовий Прапор, які авіабригада отримала нещодавно.

До слова, на сьогодні близько 85 відсотків особового складу мають бойовий досвід АТО/ООС, а 12 % — учасники міжнародних миротворчих операцій.

— Ці чинники й визначають постійний ритм життя частини, — додав офіцер. — Для нас бойова робота триває безперервно.

 

Відповідальність і результат — справа всього військового колективу

Одна з головних особливостей життєдіяльності авіаційної бригади полягає в тому, що тут не ділять обов’язки особового складу на головні та другорядні. За словами командира частини, успішний результат виконання поставлених завдань — це просто підсумок кропіткої праці й високої кваліфікації кожної ланки організації польотів.

— Уміння налагодити чітку взаємодію й безперервність бойової роботи — саме у цьому  полягає секрет успіху, — вважає командир бригади. — За таких умов кожен усвідомлює свою відповідальність і за себе, і за іншого. Тоді й віддача буде в рази вищою.

Підтвердженням цих слів стали й чергові льотні зміни, які пройшли у бригаді цього тижня. Визначені польотні завдання, що проходили за схемою «день-ніч» у простих метеоумовах, були виконані у повному обсязі й чітко за графіком планової таблиці. А схвальні оцінки пілотам-вертолітникам у рівній мірі розділили група керівництва польотами та всі без винятку підрозділи та служби наземного забезпечення.

Шляхом оновлення техніки,
озброєння та матеріально-технічної бази

Динаміка й бойовий ритм авіаційної бригади відчуваються в усіх аспектах її життєдіяльності. Наче добра господиня, що повсякденно дбає про свій дім та його мешканців, військова частина постійно приростає як бойовою технікою та озброєнням, так і матеріально-технічною базою. Гордістю авіабригади, окрім оновлених гвинтокрилів і зразків спеціальної техніки, стала й сучасна аеродромна будівля, де розміщені пункти управління ІАС, клас об’єктивного контролю, вартове приміщення та їдальня. «Нове дихання» отримали контрольно-технічний пункт парку частини, ТЕЧ автомобільної техніки. Комфортнішими стали умови несення чергування складом спостережних аеродромних нарядів завдяки новозбудованим теплим блок-хаусам.

Та найголовнішим є те, що частина стала школою «становлення на крило» вже кількох випусків молодих авіаторів. З моменту створення бригади близько 80 молодих випускників військових вишів отримали у ній свій перший офіцерський досвід і путівку до подальшого кар’єрного зростання.

До статистики здобутків частини можна віднести ще один важливий чинник. За роки її існування близько 90 подружніх пар створили сім’ї, а їхній чисельний склад поповнився більш як 115 дітлахами.

— Саме заради них ми й робимо свою нелегку звитяжну справу, — додав на завершення розмови підполковник Євген Кульбіда. — Саме молоде покоління свого часу прийме з наших рук естафету захисту незалежності України. Саме вони примножать історію та традиції нашої авіаційної бригади.

Фото автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На півдні ворог застосував проти мирного населення 204 FPV-дрона

На півдні ворог застосував проти мирного населення 204 FPV-дрона

Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської областей, ворог застосував 15 ударних БПЛА типу «Ланцет», скинув з БПЛА різних модифікацій 225 осколкових боєприпасів.

Рустем Умєров розповів про досягнення формату «Рамштайн»

Рустем Умєров розповів про досягнення формату «Рамштайн»

Міністр оборони України Рустем Умєров 26 квітня 2024 року під час чергового онлайн засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» подякував колегам за підтримку протягом двох років.

Президент: Славутич не підкорився окупантам. Проявив свій характер. Боровся. Захищався

Президент: Славутич не підкорився окупантам. Проявив свій характер. Боровся. Захищався

У виступі з нагоди річниці трагедії на ЧАЕС Володимир Зеленський згадав і події 2022 року.

На Харківщині ворог обстріляв машину волонтерів

На Харківщині ворог обстріляв машину волонтерів

Ворожий дрон влучив у цивільний автомобіль — двоє людей зазнали поранень.

Атаки на Харківщині, Авдіївський напрямок, спалений вертоліт в москві: стрім з прифронтового міста

Атаки на Харківщині, Авдіївський напрямок, спалений вертоліт в москві: стрім з прифронтового міста

На Харківщині прикордонники-артилеристи бригади «Сталевий Кордон» зупинили ворожий штурм. За допомогою 100-мм гармати вони влучили у танк, на відео з дрона видно як після підриву два окупанта перейшли у ранг мертвих російських «космонавтів».

Оголосили підозру російському генерал-майору поліції, який керував пограбуванням Чорнобильської АЕС

Оголосили підозру російському генерал-майору поліції, який керував пограбуванням Чорнобильської АЕС

Загальна сума збитків, до яких призвели дії заступника гендиректора «росатому» сягає майже мільярда гривень.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій

від 21000 до 50000 грн

Балта

Військова частина А1559

Інструктор з тактичної підготовки

від 24000 до 49550 грн

Харків, Харківська область

Стрілець-санітар

від 20000 до 120000 грн

Краматорськ

23 ОМПБ 56 ОМПБр

Водій військовослужбовець

від 21000 до 121000 грн

Дніпро

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Офіцер групи психологічного супроводу та відновлення

від 25000 до 120000 грн

Київ

130 окремий батальйон 241 ОБр Сил ТрО

Оператор FPV-дронів

від 20000 до 125000 грн

Богодухів

209 батальйон Сил ТрО