ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Віталій Кличко вручив ордери на нові квартири киянам-учасникам АТО

Новини Соціальний захист
Прочитаєте за: 3 хв. 4 Грудня 2020, 16:58

Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з киянами-учасниками АТО та вручив 24 ордери на нові квартири. Також документи на житло отримають ще 17 захисників України, які сьогодні перебувають на Сході.

Про це повідомляє пресслужба КМДА.

«6 грудня ми відзначимо дуже важливий для нашої держави день – День Збройних Сил України. І, перш за все, я хочу подякувати кожному військовому, кожному захиснику, які боронять нашу землю на Сході України. Саме завдяки вам всі ми можемо жити у мирному місті. А наш обов’язок як міської влади допомагати кожному воїну та підтримувати родини тих героїв, які віддали своє життя за Україну. Сьогодні родини наших захисників отримують ордери на нові квартири в будинках, які вже введені в експлуатацію. Загалом це – 41 квартира», – наголосив Віталій Кличко.

За словами мера столиці, починаючи із 2015 року Департаментом будівництва та житлового забезпечення за кошти міського бюджету було придбано 375 квартир для учасників бойових дій та їхніх родин.

«Ми розуміємо, що цього замало. Бо на сьогодні на квартирному обліку в пільговій черзі на отримання житла – 3685 сімей та одиноких громадян. Це учасники АТО, особи з інвалідністю внаслідок війни, сім’ї загиблих та померлих учасників антитерористичної операції. Також до кінця не вирішене питання щодо виділення земельних ділянок для родин загиблих учасників АТО. Але ми знайшли вихід. Усі розуміють, що в столиці не вистачає земельних ділянок, що гарантовані законодавством для учасників АТО. Тому столична влада розробила механізм компенсації їхньої вартості. Тож цього року виплачено компенсацію за земельні ділянки 14 членам сімей загиблих учасників АТО на загальну суму 12,1 мільйона гривень», – підкреслив Віталій Кличко.

Він наголосив, що місто підтримує захисників і матеріально. Так, щорічну одноразову матеріальну допомогу в розмірі 5 тисяч гривень отримали 29 667 учасників АТО. Місто виділило на це 148,4 мільйона гривень.

624 особи з числа членів сімей загиблих учасників АТО отримали допомогу в 25 тисяч гривень на загальну суму 15,6 мільйонів гривень. Щомісячну адресну допомогу неповнолітнім дітям, пасинкам, падчеркам у розмірі 3 тисяч гривень отримали 162 особи. На загальну суму 7,7 мільйона гривень.

Окрім того, учасники АТО та члени їхніх родин отримують матеріальну допомогу з нагоди визначних дат: Дня Героїв Небесної Сотні, Дня пам’яті та примирення, Дня Незалежності України, Дня Захисника України.

 

Читайте нас в Telegram
Глобальний саміт та ППО: глави МЗС України та Італії провели зустріч

Глобальний саміт та ППО: глави МЗС України та Італії провели зустріч

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час зустрічі з італійським колегою Антоніо Таяні обговорив, як Італія може допомогти посилити протиповітряну оборону України.

Інженерам-конструкторам зірвали спробу продати росії секретні українські розробки

Інженерам-конструкторам зірвали спробу продати росії секретні українські розробки

Служба безпеки України у взаємодії з Урядом та керівництвом одного зі стратегічних заводів Харкова зірвала спробу рашистів отримати новітні технологічні розробки України в галузі паливно-енергетичного комплексу.

На Донеччині Володимир Зеленський відвідав поранених захисників однієї з бригад

На Донеччині Володимир Зеленський відвідав поранених захисників однієї з бригад

Президент України Володимир Зеленський під час поїздки на Донеччину відвідав поранених воїнів 95-ї бригади.

Війська рф вдарили по Донеччині понад 2000 разів та вбили чотирьох жителів

Війська рф вдарили по Донеччині понад 2000 разів та вбили чотирьох жителів

За минулу добу російські війська завдали по Донецькій області 2160 ударів. Армія рф застосувала авіацію, зенітні ракетні комплекси, артилерію.

Очільник Дніпропетровщини повідомив про врятоване життя дитини після російського удару

Очільник Дніпропетровщини повідомив про врятоване життя дитини після російського удару

Очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак уточнив інформацію щодо кількості загиблих внаслідок російського ракетного удару.

За катування жителів Іванівки на Чернігівщині засуджено військових рф

За катування жителів Іванівки на Чернігівщині засуджено військових рф

До 12 років позбавлення волі засуджено військовослужбовців армії російської федерації за жорстоке поводження з цивільними в селі Іванівка Чернігівської області.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Майстер БПЛА, військовослужбовець

від 20000 до 20000 грн

Лозова

Військова частина А7290

Стрілець, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Покровськ

Бахмутський ОБ ТрО

оператор дрону/квадрокоптеру

від 25000 до 130000 грн

Київ, Київська область

Майстер експлуатації та ремонту бронетанкової техніки

від 20000 до 120000 грн

Рівне, Рівненська область

Військовослужбовець за контрактом

від 20100 до 120000 грн

Запоріжжя

Шевченківський РТЦК

Начальник зарядно-акумуляторної станції

від 22000 до 22000 грн

Житомир

Військова частина А1724