ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Апарати ШВЛ планують випускати у Хмельницькому

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 4 Грудня 2020, 15:32

Днями в Києві укладено Меморандум про взаєморозуміння між урядами України та Швейцарії щодо спільного проєкту «Створення бюджетного апарату штучної вентиляції легень у відповідь на виклики COVID-19». Він стосується виробництва на базі держпідприємства «Новатор» міста Хмельницького апаратів ШВЛ. Меморандум підписали віцепрем’єр-міністр з питань європейської і євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина та Надзвичайний і Поважний Посол Швейцарії в Україні та Молдові Клод Вільд.

Для їх виробництва використовуватимуть технологію, яку розробив Швейцарський федеральний технологічний інститут з Цюриха. Для цього проєкту обрали ДП «Новатор», яке входить у склад ДК «Укроборонпром» і має сертифікати для виробництва медичного обладнання.

Спершу необхідно на базі ДП «Новатор» збудувати виробничу лінію для випуску апаратів ШВЛ. Планується залучити до півтора мільйона швейцарських франків (понад 1,6 мільйона доларів). Власне, цей меморандум має дозволити залучити кошти на її будівництво.

– Відкриття на Хмельниччині виробничої лінії з виготовлення апаратів штучної вентиляції легень дозволить забезпечити державні медичні заклади доступним обладнанням і гарантувати допомогу тяжкохворим пацієнтам на коронавірус, — розповідає Ольга Стефанішина.

Також цей проєкт підтримає економіку України. Саме такий формат локалізації виробництва дозволить створити нові робочі місця, забезпечити обмін досвідом і технологіями. І водночас укріпити співпрацю з міжнародними партнерами.

За словами Олексія Свістунова, директора ДП «Новатор», не варто порівнювати бюджетний мобільний апарат ШВЛ «Новатора» із сучасними універсальними апаратами, які використовують у реанімаційних відділеннях. Це абсолютно різні вироби. Це апарат вентиляції низької вартості, який виготовлений за технічними вимогами Великої Британії і може працювати без зупину чотирнадцять днів, до того ж простий в експлуатації. Його можна використовувати в каретах швидкої допомоги та сільських амбулаторіях. За умов запуску серійного виробництва та враховуючи ситуацію в країні, підприємство готове випускати апарат з нульовим прибутком для себе та за ціною близько 20 тисяч гривень.

Окрім того, держпідприємство зможе продавати апарати ШВЛ і в країни, де є такий попит. Є зацікавленість партнерів з держав Африки та східної Азії. Надалі підприємство планує виготовляти й сучасні універсальні апарати ШВЛ. Підприємство має багаторічний досвід випуску сертифікованої медичної техніки, відповідні дозвільні документи, досвідчені кадри та обладнання.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
В Україні почали створювати Державний реєстр осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії рф

В Україні почали створювати Державний реєстр осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії рф

Верховна Рада прийняла у першому читанні закон, що започатковує створення системи обліку осіб, життя та здоровʼя яких зазнало шкоди внаслідок збройної агресії рф

Данія збільшить свою військову допомогу Україні майже на 590 млн євро

Данія збільшить свою військову допомогу Україні майже на 590 млн євро

Кабінет міністрів та більшість парламентських партій Данії домовилися про збільшення військової підтримки України на 4,4 млрд данських крон (близько 590 мільйонів євро) у 2024 році.

На Тисі зірвали заплив порушників кордону

На Тисі зірвали заплив порушників кордону

Шестеро чоловіків, частина з яких заплатили від шести до десяти тисяч доларів, зупинили на березі Тису, яку вони збиралися переплисти, щоб потрапити до Румунії.

Президент: Працюємо далі щодо контрактів на виробництво зброї та техніки в Україні

Президент: Працюємо далі щодо контрактів на виробництво зброї та техніки в Україні

Володимир Зеленський розповів про шляхи розвитку української оборонної промисловості.

На Сумщині влада спростовує чутки про наступ росіян

На Сумщині влада спростовує чутки про наступ росіян

Дані розвідки свідчать про те, що на сьогодні ворог не сформував на кордонах наступальне угруповання.

На Харківщині під суд пішов правоохоронець, який вимагав $100 тисяч з «колаборантів»

На Харківщині під суд пішов правоохоронець, який вимагав $100 тисяч з «колаборантів»

Завершено розслідування щодо посадовця одного з районних управлінь правоохоронного органу та його спільника — колишнього колегу, які намагались заробити на людях, що проходили по справі щодо колабораційної діяльності.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Фельдшер

від 51000 до 51000 грн

Запоріжжя

Державна прикордонна служба України

Кулеметник

від 21000 до 121000 грн

Вознесенськ

Військова частина А2734

Водій-механік танка

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 Батальйон ТрО

Комірник складів, військовослужбовець

від 20000 до 20000 грн

Київ

Військова частина А2788

Старший авіаційний технік-інструктор

від 27000 до 30000 грн

Васильків, Київська область

Діловод-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Суми

Косівський РТЦК та СП