ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

На Полтавщині близько 90 студентів стали офіцерами запасу

Вишкіл Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 2 Грудня 2020, 18:30

З урочистою подією випускників кафедри військової підготовки Національного технічного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» привітало керівництво закладу, командування гарнізону, викладачі та представники мистецьких колективів студентської молоді.

— Особливе значення сьогоднішнього заходу в тім, що він відбувається з нагоди святкування 90-ї річниці з дня створення навчального закладу, — зазначив у вітальному слові ректор університету, професор Володимир Онищенко. — Окрім професійної школи для багатотисячної плеяди спеціалістів, наш виш став і осередком патріотичного й духовного виховання молоді. Це підтверджує історія як минувшини, так і сьогодення. Тому, вітаючи молоде поповнення, майбутніх захисників, вклоняємось пам’яті наших випускників як часів Другої світової, так і тих, хто віддав свої життя у протистоянні російській агресії на Донбасі.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих героїв і поклали квіти до Монумента Солдатської Слави та меморіальних дощок на честь випускників вишу Максима Хітайлова та Дмитра Коряка.

Перші офіцерські погони випускники з найкращими побажаннями приймали з рук ректора університету Володимира Онищенка та учасників бойових дій полковників Дмитра Губського, Олександра Турченка й підполковника Едуарда Бородая.

— Саме ваше покоління визначатиме вектор розвитку як держави, так і її Збройних Сил, — зазначив заступник військкома обласного ТЦК і СП з морально-психологічного забезпечення підполковник Едуард Бородай. — І в цьому стануть у пригоді здобуті знання й навички. Сподіваємось, це спонукатиме вас застосувати їх саме у військовій царині.

До слова, серед випускників кафедри військової підготовки чверть налаштована підписати контракт з військом. Серед них і кілька дівчат.

— Окрім радості від отримання офіцерського звання, відчуваю й гордість, — поділилась враженнями старший матрос Аліна, що проходить службу в одній з артилерійських бригад ВМС. — Бажання професійного та кар’єрного зростання спонукали вступити до цього вишу саме з урахуванням того, що тут третій рік діє кафедра військової підготовки. Окрім ґрунтовних знань, навчання тут дало чудову можливість довести полтавським дівчатам, що служба у війську — не тільки справа чоловіків. Тому їду додому з особливим почуттям, адже щонайменше троє подруг за моєю порадою вирішили стати військовими профі.

Слід зазначити, що кафедра військової підготовки університету, яку очолює полковник запасу Микола Бороздін, уже третій рік поспіль готує фахівців за напрямками зв’язку. Упродовж цього терміну фахову підготовку здобули близько 200 студентів, серед яких третина нині проходять службу у Збройних Силах, МВС та інших силових відомствах.

Фото автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
США закуплять українську зброю

США закуплять українську зброю

Військова допомога з боку США передбачає передачу Україні не лише американської зброї, а й замовлення на підприємствах українського військово-промислового комплексу.

Вдарили по пасажирському поїзду: подробиці ракетної атаки по Балаклії

Вдарили по пасажирському поїзду: подробиці ракетної атаки по Балаклії

Окупанти атакували ракетою залізничний вокзал як раз в той момент, коли біля нього знаходилися пасажирські вагони електропоїзда «Харків-Ізюм».

ОСУВ «Хортиця» спростувало інформацію про захоплення росіянами заводу у Красногорівці

ОСУВ «Хортиця» спростувало інформацію про захоплення росіянами заводу у Красногорівці

Оперативно-стратегічне угруповання військ «Хортиця» спростувало інформацію щодо захоплення російськими окупантами вогнетривкого заводу в селі Красногорівка Донецької області.

Зросла кількість загиблих та поранених внаслідок обстрілу Удачного на Донеччині

Зросла кількість загиблих та поранених внаслідок обстрілу Удачного на Донеччині

Станом 18:00 25 квітня 3 людини загинуло і 4 було поранено.

Володимир Зеленський провів Ставку: обговорювалося прикриття життєво необхідних для країни об’єктів

Володимир Зеленський провів Ставку: обговорювалося прикриття життєво необхідних для країни об’єктів

Президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача, на якому обговорювалося питання щодо прикриття життєво необхідних для країни об’єктів.

Президент: Ми мали отримати допомогу якомога швидше, інакше нас відсунуть

Президент: Ми мали отримати допомогу якомога швидше, інакше нас відсунуть

В інтерв’ю Fox News Володимир Зеленський розповів чи була Україна близька до поразки через затягування американської допомоги і як варто будувати стійку та тривалу безпеку в Європі.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець-снайпер-розвідник 155 окремий батальйон ТрО

від 23000 до 53000 грн

Степанівка, Сумська область

Радіометрист, військовослужбовець

від 20000 до 30000 грн

Одеса

Військова частина А2951

Начальник компресорної станції, військовослужбовець

від 20000 до 25000 грн

Васильків

Військова частина А1789

Військова служба за контрактом: Обери свою майбутню професію!

від 23000 до 130000 грн

Корюківка, Чернігівська область

Бойовий медик

від 20000 до 100000 грн

Дніпро

Інженерний батальйон Сил ТрО ОК Схід (в/ч А4806)

Головний сержант стрілецького взводу 155 об ТрО

від 23000 до 53000 грн

Степанівка, Сумська область