ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Фільм про війну та біль матерів показали у Хмельницькому

MilitaryArt Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 13 Листопада 2020, 12:21

У кінотеатрі «Планета» в Хмельницькому відбувся допрем’єрний показ стрічки «Мати Апостолів». Обласний центр став другим містом, де картину показали у межах великого промотуру Україною.

Фільм-драма є черговим внеском кінематографістів у висвітлення війни на Донбасі. Співавтор та режисер проєкту – Заза Буадзе, відомий глядачам по фільмах «Червоний» і «Позивний Бандерас». Стрічку знімали у Київській та Житомирській областях. Локації підбирали так, щоб вони були максимально схожими на Донбас. Всеукраїнська прем’єра фільму відбудеться 3 грудня.

Про що стрічка «Мати Апостолів»? Про війну, втрати українських військових, про горе, яке увірвалось до сімей полеглих захисників України. І ще про звичайних людей, звичайних звісно у мирному житті. Коли головна героїня Софія дізнається, що літак її сина збито, вона вирушає в небезпечну і повну несподіванок та пригод дорогу, щоб врятувати свою кровинку. Ніхто точно не може сказати жінці, чи вижив її син. Нелегкий шлях здолала ця звичайна жінка, яка навіть не здогадувалась на що вона здатна… Біль головної героїні драматично переплітається з болем іншої матері, яка теж втратила в цій страшній війні сина, який під впливом антиукраїнської пропаганди воював на боці бойовиків.

– Ми щиро вдячні за підтримку у створені стрічки Міністерству оборони України та Командуванню Повітряних Сил ЗС України, – зазначив після перегляду картини продюсер фільму Дмитро Овечкін.

А актриси Світлана Осипенко та Ірина Тамім розповіли про роботу з режисером, про своїх героїнь, переживання та творчу атмосферу на знімальному майданчику.

Це дуже потужний фільм, який варто дивитись, і який заставляє нас переоцінити сьогодення. Професійна гра акторів, задум режисера приємно здивували, – поділилася враженнями після перегляду картини Тетяна Юзепчук, волонтерка, голова правління благодійного фонду «Подих надії нації» з Хмельницького.

Окрім того, у холі кінотеатру презентували фотовиставку, яка триває у рамках промотуру стрічки. Автор світлин – ветеран АТО Руслан Боровик – сержант, гранатометник окремого десантного батальйону, учасник оборони Донецького аеропорту.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
У Силах оборони розповіли про бої в Очеретиному

У Силах оборони розповіли про бої в Очеретиному

Речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» підполковник Назар Волошин прокоментував поточну бойову ситуацію в селищі Очеретине Донецької області на Авдіївському напрямку.

Спецпризначенці знищили 3 бронемашини та 9 окупантів на Донеччині 

Спецпризначенці знищили 3 бронемашини та 9 окупантів на Донеччині 

Оператори 8-го окремого полку ССО продовжують завдавати втрат противнику на Донецькому напрямку.

Ворожий гелікоптер Ка-32 спалили на аеродромі в москві — ГУР

Ворожий гелікоптер Ка-32 спалили на аеродромі в москві — ГУР

У ніч на 26 квітня 2024 року на аеродромі «остафьєво» міністерства оборони рф у місті москва знищено багатоцільовий ворожий вертоліт Ка-32.

Міноборони відкрило 14-й рекрутинговий центр

Міноборони відкрило 14-й рекрутинговий центр

Уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець розповів про відкриття в Україні чергового рекрутингового центру для залучення громадян на службу в Сили оборони України, а також про результати роботи мережі цих центрів.

Сухопутні війська показали, як нищать ворога на сході

Сухопутні війська показали, як нищать ворога на сході

Оператори ударних дронів уразили російські позиції та техніку, а штурмові групи успішно атакували окупантів.

Олександр Сирський: Під загрозою залишається найбільша в Європі АЕС — Запорізька

Олександр Сирський: Під загрозою залишається найбільша в Європі АЕС — Запорізька

Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський у роковини аварії на Чорнобильській АЕС нагадав, що за 38 років після тієї трагедії російські окупаційні війська ставлять світ перед небезпекою нової атомної катастрофи.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Начальник циклової комісії (621 ОНБ)

до 24000 грн

Київ

Рекрутинговий центр Сил ТрО ЗСУ

Медична сестра, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Зовнішній пілот, оператор БПЛА

від 50000 до 50000 грн

Київ

412 ОББпС 101 ОБрО ГШ ЗСУ

Стрілець-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Дніпро

Косівський РТЦК та СП

Монтажник мереж зв’язку (інтернет)

від 50000 до 120000 грн

Ужгород, Закарпатська область

Командир взводу БПЛА

від 27000 до 27000 грн

Львів

125 ОБр СВ ЗСУ